Igor Matovič szlovák miniszterelnök vasárnap bejelentette, hajlandó lemondani a kormányfői posztról, és más tisztséget betölteni a kormányban, ha koalíciós partnerei teljesítik korábban tett ígéreteiket, és távoznak az általuk betöltött posztokról, írta meg az MTI.

Szlovákia miniszterelnöke lemond, ha a koalíciós partnerei távoznak

Fotó: JOE KLAMAR / AFP

Igor Matovič, aki erről pártja, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) elnökségének ülése után nyilatkozott azt mondta, távozásának feltételei, hogy távozzanak posztjaikról azok, akik leghangosabban követelték az ő távozását. Matovič személy szerint Richard Sulík gazdasági miniszter, Mária Kolíková, igazságügyi miniszter, illetve Juraj Seliga, a pozsonyi parlament alelnöke, illetve Jana Bittó Cigánikova, a parlament egészségügyi bizottsága elnökének távozását jelölte meg feltételül.

A szlovák kormánykoalíción belül hetek óta feszült a helyzet az egyes pártoknak a járványkezelésről alkotott részben eltérő elképzelései miatt. A helyzet azután mérgesedett el még inkább, amikor a kormányfő úgy döntött, Szlovákia vásárol az orosz Szutnyik V vakcinából. Március elején Zuzana Čaputová szlovák államfő azt mondta, hogy nem fogja népszerűsíteni olyan vakcinák tömeges alkalmazását, amelyek nem mentek át az európai uniós regisztrációs eljáráson, de tiszteletben fogja tartani azoknak a polgároknak az akaratát, akik a Szputnyik V mellett döntenek. Szerinte az orosz vakcina alkalmazása nem bátorság megnyilvánulása vagy diplomáciai siker.

Kiderült, hogy a korábbi állásponttal ellentétben, ekkor Szlovákia kétmillió adag koronavírus elleni orosz vakcinát vásárolt. A négypárti szlovák kormánykoalícióban feszültséget gerjesztett az, hogy Matovič gyakorlatilag a koalíciós partnerek tudta nélkül állapodott meg az orosz illetékesekkel a Szputnyik V megvásárlásáról.

Forrás: MTI
Címlapkép: AFP

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Ott is megy az adok-kapok...a lenyűgöző az, hogy valamennyi választott tisztségviselő, vagy azok nevezték ki őket annak, amik...

Mindezt a választók adójaiból.

Ez az egész intő jel, mert itt is kezdődik az adok-kapok..

Szintén adóforintokból...
RonaGyuri
Tóték esete a Szputnyik V-el, no meg a mi külgarázdánkkal

Igor Matovič szlovák miniszterelnök vasárnap bejelentette, hajlandó lemondani a kormányfői posztról

Mottó:
azt hiszem erre mondja a magyar szólás:
egy húszasért a saját anyját is

Egy majd totális diktatúrából nézvést – amiben igen nagy gyakorlatunk van, bár számos jel utal arra, hogy ma már egyáltalán nem vidám barakk vagyunk - kicsit fura, de normális demokráciákban egyáltalán nem az, hogy un. kormányválság szerűségek dúlnak. Szomorú elmondani, de ebből a szempontból az ex-csehszlovák Szlovákia ebben is …, de hagyjuk. Áll a balhé a szomszédban. Az okok egyik meghatározója a ruszki vakcina.
Részletes elemzés nélkül ezzel kapcsolatban három kapcsolódó hírt idézek az elmúlt napokból, ami igencsak markáns ívet húz:
Egyfelől; „A szlovák külügy Szijjártó Péter szerdai révkomáromi látogatására vár magyarázatot, ahol a magyar külügyminiszter a szlovák állampolgársági törvényről is tárgyalt egy szlovákiai magyar parlamenti képviselővel.”,
Másrész; „Facebookon hálálkodott Szijjártó Péternek Igor Matovic szlovák miniszterelnök, amiért a magyar külügyminiszter segített megszerezni a koronavírus harmadik hulláma által súlyosan érintett országnak az orosz Szputnyik V vakcinából ”,
amit jól árnyal, hogy
„Propagandafotóként használja Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter koronavírus elleni vakcinával való beoltását az orosz külügyminisztérium, míg a helyi állami média, a Russia Today beszámolt a tárcavezető oltakozásáról”!
rokker33
Ez a cigány geci maradék mikor mondd már le??Nem loptak már eleget?Ideje lenne angolosan távozni, de az élők sorából ! Hahaha!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.