A norvég kormányfőt a múlt hónapban tartott születésnapi ünnepsége miatt idézték be a rendőrségen, mivel a házibulival megszegte az érvényben lévő korlátozásokat – írta meg a Magyar Hang.

Erna Solberg 10 ezer koronás (345 ezer forintos) büntetésre számíthat.

Ennek nem lett volna szabad megtörténnie – mondta a születésnap kapcsán a norvég egészségügyi miniszter a VG című lapnak. Bent Hoeie keményen kritizálta a kormányfőt, akit eddig az időben meghozott megfelelően szigorú döntései miatt dicsértek, de most ő is megszegte a járványügyi szabályokat. 

Lezárások: a norvég miniszterelnök szülinapi bulit tartott, ez lehet a büntetése!

Fotó: Terje Bendiksby / NTB / AFP

Elindult egy nyomozás, amelynek részeként a miniszterelnököt már kihallgatták, de itt még nem ért véget a történet.

Erna Solberg korábban már bocsánatot kért tettéért. Elmondta, hogy a hatvanadik születésnapját ünnepelte 13 családtagjával egy hegyi szálláson, és bár három külön asztalhoz ültek le, távol egymástól, nem vették figyelembe, hogy összejövetelükkel így is megszegték a szabályokat. Hárommal többen voltak ugyanis a miniszterelnök buliján – Norvégiában csak 10 ember találkozhat egy helyen a szabályok szerint.

Forrás: Magyar Hang
Címlapkép: AFP

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Norvégiában a miniszterelnök születésnapját ünnepelték családi körben, de mivel három fővel túllépték a létszámkorlátot, a miniszterelnök nyilvánosan bocsánatot kért, vállalva a rendőrségi vizsgálatot és a büntetést.
Nálunk Miskolcon volt egy temetés, ahol jócskán meghaladta a megjelentek száma az engedélyezettet, de nem történt semmi a rendőrség szerint, hiszen a templomi búcsúztató az még nem a temetés.
Nincs hozzáfűznivalóm, de erről, és a hasonló dolgokról ítélnek meg minket.
SÍva
@Shikari: @Giovanni Alba: Szolnokon is volt egy temetés, ahol nem a résztvevőket vette elő a rendőrség hanem a temetkezési vállalkozó nyakába vágta a bírságot! Gondolom nem kell kifejtenem miért voltak ennyire elnézőek a jelenlévőkkel de ha nem világos akkor majd kifejtem.
justhpeter
@Giovanni Alba: A templomban jelenlévő jószágait látta Isten és rögtön beugrott neki, hogy ezeknél a józan észre apellálni a józsn ész hiányában nem lehet, így csak legyintett és ott hagyta az oda nem illő barmait.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.