Közel egy hétig blokkolta a forgalmat a Szuezi-csatornán a teherhajó.

Kiszabadult végre a part fogságából a Szuezi-csatorna egyik legszűkebb részén múlt kedden keresztbe fordult teherhajó – számolt be a BBC nyomán a 444 és a hvg.hu eseményről. 

Kiszabadult a Szuezi-csatornát eltorlaszoló teherhajó – videó

A Szuezi-csatorna Hatóság által közreadott képen vontatóhajókkal próbálják kiszabadítani a keresztbe fordult és beszorult Ever Given nevű konténerszállítót a Szuezi-csatornában 2021. március 28-án.

Fotó, címlapkép: MTI/EPA/Szuezi-csatorna Hatóság

A 200 ezer tonnás Ever Given nevű hajó múlt kedden fordult keresztbe a világ egyik legforgalmasabb csatornáján, megakasztva ezzel az Európa és Ázsia között a legrövidebb utat jelentő útvonalon a közlekedést. 

A teherhajót vontatóhajókkal igyekeztek szorult helyzetéből kimenteni – amelyről egyelőre nem tudni teljes bizonyossággal, hogy emberi mulasztás, vagy természeti hatás okozott –, de a partról is folyt a mentesítés, szombaton sikerült is a hajó farát és a kormánylapátot kiszabadítani.

A Twitteren megjelent felvétel szerint a hajó hétfőre végre kimozdult addigi helyzetéből és szabad út keletkezett mellette. A hvg.hu cikke szerint a hajót műszaki átvizsgálás céljából a csatorna egy szélesebb szakaszára vontatják át.

Forrás: BBC, 444, hvg.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
A képen látható hajóra Ever Green van festve, e hírek Ever Given-ről szólnak..
A révkalauz tevékenysége, a mederkotrás hiánya is téma lehet majd a bíróságon...szerintem a csatorna tulajdonosa szép csendben elsikálja a veszteségeket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.