A helyi média jelentette be, hogy sportolóik nem vesznek részt az idén nyárra halasztott olimpián – írja a Hvg.hu.

Észak-Korea a Covid miatt nem engedi a sportolóit az olimpiáraFotó: Pixabay.com

Az ország 1988 óta először hagy ki olimpiát, az akkori szöuli rendezvényt politikai okok miatt bojkottálta, most azonban a koronavírus az indok. Hisz a közlemény szerint, ha kimaradnak, a sportolók nem kaphatják el a koronavírust Tokióban -írja a Hvg.hu.

A diktatúra tájékoztatása szerint egyébként védekezésük a koronavírus ellen tökéletes eredménnyel folyik. És bár sok szakértő szerint ferdítenek a számokon, az ország elszigeteltsége miatt jó eséllyel valóban nem terjedhet úgy a vírus, mint máshol. 

A lap értesülései szerint, az ottani orosz nagykövetség arról számolt be nemrég, hogy a külföldi diplomaták közül szinte mindenki elhagyta az országot, annyira extrém a szigor a járvány kitörése óta, és akkora a hiány az alapvető termékekből.

Észak-Korea egyébként korábban a 2032-es olimpiát tervezte szervezni Dél-Koreával, most azonban a 2036-os pályázaton gondolkoznak.

Forrás: Hvg.hu

Címlapkép:Pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Ez Magyarra lefordítva azt jelenti,hogy ez a nárcisztikus idióta annyira fél a vírustól,hogy mindent bezárat,mindenkit ki tilt az utcákról,neki is csak steril ruhába csavart emberek vihetik be a kaviárt. Mi vagyunk a második ország ahol ennyire idióta a vezetés. Nálunk annyival különb a főni,hogy a focit beengedi ha bele döglik az ország akkor is.
NKF
Annak idején JFK-t lelőtték,akkor ezt a kismalacot nem tudják?
Csizmás Kond
...szerintem nem a vírus az oka...hanem a nincstelenség...az amúgy se valami fényes gazdaságukat még a vírus is közelebb tolta a gödörhöz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.