Így csodálkozott rá a roppant kínos helyzetre von der Leyen.

Napi suttyóság: a Bizottság elnökét egy sámlira is ültethették volna ezzel az erővel Ankarában – videó

Fotó: Youtube

#sofagate néven vált ismertté az a felháborodás Brüsszelben, amit sokan éreztek, amikor meglátták, hogy Recep Tayyip Erdoğan miként fogadta az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyent Ankarában – írja a 444.hu.

Április elején az Európai Unió két vezetője, a tagállamok miniszterelnökeit tömörítő Európai Tanács elnöke, Charles Michel, valamint a Bizottság elnöke, von der Leyen járt a török fővárosban, hogy Erdoğannal egyeztessenek. Csakhogy a találkozóra csupán két széket készítettek ki a fő helyre a török szervezők,

így von der Leyennek a szófán jutott hely.

A találkozóról készült felvételeken is látni, hogy a Bizottság elnöke sem volt oda a megoldásért, egy

“Ähm ...”

csúszott ki a száján, amiben a Politicio gyorselemzése szerint egyszerre volt benne a rácsodálkozás a helyzetre, másrészt a méltatlankodás is, hogy mi folyik itt.

Von der Leyen a Bizottság első női elnöke, így félreültetése sokak szerint több szempontból is kellemetlen üzenetet közvetített.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: Youtube

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ezen a szaros Orbán-szerű bunkón nem csodálkozom, na de Charles Michel???
Leült, miközben egy nő álldogál??? Aki ráadásul az EB első embere!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ezen a szaros Orbán-szerű bunkón nem csodálkozom, na de Charles Michel???
Leült, miközben egy nő álldogál??? Aki ráadásul az EB első embere!!!
Nessy
@RonaGyuri: A vezetővé választásnak nem előfeltétele a tisztesség, becsület, illem szabályok ismerete.
kokopelli
@Horizont: A törököknél a nők (feleségek is) az utolsók a családi rangsorban,rögtön a kutya után!
Csizmás Kond
Mongyuk azért annyit illene tudni a folyton bunkózóknak is hogy sokhelyt a díványra ültetés megtiszteltetést jelent..pl Törökországban...
ESCOBAR
Mi a gond ezzel ??? Csak betartották a járványügyi-előírásokat, ugye?! A legkényelmesebb egyébként egy kanapé - többfunkciós! :-)
Csizmás Kond
@Horizont: Ott is megtiszteltetés...direkt azért van divány és nem sámli vagy szék...
Nyírfa
Két férfi ül, az egyik értetlenül nézi az álldogáló asszonyt, a másiknak az van az arcára írva, hogy ennyire tisztellek. Egy diplomáciai találkozón. Csak fel kellett volna állni, és gyorsan egy széket keríteni a hölgynek, aki nem titkárnő, nem felszolgáló, hanem az EU egyik vezetője.
Erdogan kaján pimaszsága nem váratlan, de C.M. viselkedése elfogadhatatlan.
Eleve nem lett volna szabad helyet foglalni, amíg nincsen kikészítve három egyforma ülőhely, de akár a távozás azonnali és hímes mezejére is lehetett volna lépni. Erdogan nagyon elszállt magától, és a végletekig zsarolja Európát a migrációval. Méltó választ eddig nem kapott, csak pénzt és engedményeket.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: te szaros buta bunkó, s férfiak üldögélnek a nő meg áll, az is!! =)) Te nagyon hülye vagy! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Gyuri, te szokásod szerint csak a szart akarod kavarni...én a címben megadott feltevést próbáltam megmagyarázni valakinek. Amúgy nem hiszem hogy nem kínálták ülőhellyel csak esetleg nem tudta mit kell tenni...vagy ott az a szokás...vagy mittudomén akár nagyonbunkók is lehettek viszont százszázalékra biztosítalak hogy még így is okosabbak és műveltebbek mint te.
kereső
@Csizmás Kond: @Csizmás Kond: Már bocsánat, de von Der Leyen NEM!!! női minőségében vett rész ezen a találékozón, hanem mint az Európa Bizottság=Európa Kormánya vezetőjeként- tehát!! egyenrangú félként.Sőt azt is mondhatnám, hogy C.M. felett állóként. Akkor miért is nem volt három szék?? Azt a himsoviniszta úristenit nekik!Az Európa Tanács elnöke meg leszerepelt, egy padra került a diktátorral.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: te és okos??? ezt még te sem hiheted! =))
Csizmás Kond
@kereső: ...most erre mit kéne válaszoljak ?...nem én vagyok a török ...amúgy ha már a díványnál tartunk oda kellett volna figyelj, hogy amerikában az óvális szobában mire ültetik a illusztrisokat...
kereső
@Csizmás Kond: Lex@arom, hogy mit csinálnak amerikában.Ez itt Európa- és amit ezek művelnek az megalázó, lenéző-és egy nagy pofon az EP-nek, amely megválasztotta von Der Leyen asszonyt.Az Európa Tanács= az európai állam-és kormányfők tanácsa. Na, ha ilyen az elnökük, mint ez a C.M., akkor mindről meg van a véleményem.
Csizmás Kond
@kereső: ...és ez szerinted kit érdekel ?
csak úgy....
@Csizmás Kond: téged csak orbán viktor széklete érdekel..
kereső
@Csizmás Kond: Te jöttél itt a "divánnyal", hogy az micsoda megtiszteltetés! Én csak erről mondtam el a véleményemet. Nem érdekel? Ne olvasd!Bunkó vagy macska- , sőt ajtó mögötti büdös bunkó, aki kibicnek állt. Tudod- lapot nem osztunk a kibicnek, jó lenne, ha már ehhez tartanád magad!
Csizmás Kond
@kereső: ...én jöttem de nem neked mondtam, szóval picsa a szemedre ha folyton csak a szarakodásba torkollva tudsz vitatkozni.
kereső
@Csizmás Kond: Te nem vitatkozol, hanem kinyilatkoztatsz. És amit irsz, az a Te különbejáratú magánvéleményed, amelyet ha közzé teszed, akkor bárki reagálhat rá. Akár még én is. Nem tetszik? Akkor ne irj!
Csizmás Kond
@kereső: Én azt teszek amit akarok és annak itt a helye ha tetszik neked ha nem...
Az ilyen kötözködő bunkósságal pedig magadat alázod.
Nyírfa
@kereső: 12.00

Ez nagyon találó megállapítás.
kereső
@Csizmás Kond: Én is azt teszek, amit akarok! És ha nem tetszik amit irsz, azt le is fogom irni, akkor is ha az Neked nem tetszik. Nem a Te kiváltságod az arrogancia, ha az vagy én is az leszek.
kokopelli
@kereső: Lóf@ß-t megtiszteltetés! A török purdék születéstől kezdve csak azt tanulják,hogy a férfi az "ember",
a nő az "senki" ...és az akár tetszik a fiúknak a családban is!! Hány olasz-török összecsapást láttam 22:00 óra
után az üzem kapuján kívül!... vascsövekkel felfegyverkezve! (;- )) élveztem!!
Csizmás Kond
@kereső: ...és mikor piszkáltalak hogy ne írj olyant ami nekem nem tetszik vagy hülyéztelek azért amit írtál...mert ahogy látom te nem vagy képes felfogni hogy te jöttél belén a nemtetszéseddel...na de rádhagyom...kitérek...
gina
Viktor haverjai, valaki várt mást ezektől a primitiv suttyóktól, a viselkedés nem volt divat a cigánysátorban
kereső
@Csizmás Kond: Irtam én olyat, hogy nem irhatsz? Nem! Lehülyéztelek? Nem!(hiányzik? megkaphatod becenévként!) Véleményeztem a cikket, és a Te reagálásodat ennyike.
Csizmás Kond
@kereső: igen lebunkóztál mert te ugye ehhez szoktál...amúgy ha értelmesebb lennél észrevehetted volna hogy minden ilyen cikkel a hozzádhadonló okosokat művelteket és intelligenseket testelik...és te (ti) ugrasz mert minő nagy mittudommi, amikor ki tudod fejteni, hogy leszarod a török diplomáciát, mert azok hogynevolnának butábbak mint te...és magkaphatom..te meg bekaphatod...
kereső
@Csizmás Kond: Jajj macsek! A török diplomácia? Hiszen ezzel a húzással a török szultán és diplomáciai "érzéke" egy szintre került nálam toporzék diplomáciai "érzékével"( szijjártó!), akkor mit tiszteljek rajta?
Csizmás Kond
@kereső: Tudod az ilyen önnagyraértékeléskor mindig eszembe jut amikor annakidején a cipészből lett új kollektívelnök kidüllesztett mellel eldicsekedte a gyülésen, hogy megmutatja a parasztnak hogy kell gazdálkodni...
kereső
@Csizmás Kond: Hol van az a "nagy önértékelés"? A véleményemet irtam, amely szabad gondolkodás eredménye.Már megbocsáss, de hol van szijjártó péter diplomáciai "érzéke", tudása pl. Horn Gyuláéhoz, vagy mondhatnám Martonyi Jánost is, vagy Balázs Pétert. Van mérce, amihez lehet mérni.
csipetke
Erdogán pont annyira becsüli a nőket,mint orbán. Végülis,orbán haverja,és ugye madarat tolláról...
Csizmás Kond
@kereső: pl H. GYula...mert ugye az ő szovjet intelletusa az neked a szabvány...köszi de ebből nekem elég.
kokopelli
: @csipetke: Ez az egyetlen terület ahol a török férfiak nyilvánosan a nagy férfit játszhatják! Sokszor volt szerencsém
az ellenkezőjét megfigyelni,külföldön a török kollégáknál otthon!Előttem nem volt kényelmetlen,mert ismertem a csa-
ládokat! Náluk is az "anyák" tartották össze a családokat,és tudták a "papák",hogy a válásnál ß@rul néznek ki a rá-
juk is vonatkozó német törvények miatt!A második előnyöm az volt,hogy a történelmüket államilag úgy sminkelték ki,
hogy a török-magyar barátság a XVI. századig nyúlik vissza! (;-))...én hagytam!(;-))
kereső
@Csizmás Kond: Hiába is akarod lesajnálni- de Hornnak volt diplomáciai érzéke ,és nem szovjet intellektusú. Horn azért lett "államférfi", mert túl tudott lépni a szovjet intellektuson, és nyugati szinvonalú diplomáciát vitt.
Csizmás Kond
@kereső: Horn kiszolgálta a gorbacsovi politikát és attól lett híres...ennyit róla.
kereső
@Csizmás Kond: De!!! Ki tudta szolgálni azt a gorbacsovi politikát- amely megtagadta a "szovjet intellektust", hogy téged idézzelek.És nem kéne letagadni, hogy akkoriban a magyar diplomácia igenis elismerésre méltó volt, amelyben azért nagy szerepet játszott Horn.
Csizmás Kond
@kereső: nincs szándékomba senkit értékelni viszont a más kiszolgálása nem saját érdem...persze attól bárki büszkének érezheti magát.
kakambuki
@RonaGyuri: Nos Barátom én meg ezen csodálkozom, de nagyon! Ezek az emberek ugyanis a mi példaképeink, legalább is ezt akarják elhitetni velünk akkor amikor ők maguk még viselkedni sem tudnak!
namihami
Még szerencsésnek mondhatja magát. A janicsár akár rabláncra verhette volna és eladhatta volna egy hárembe.
Ez egy ilyen keleti, kelet-európai (Orbán) hozzáállás a nőkhöz. Már a Fidesznél is tapasztalhattunk hasonlót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.