Portugáliába a tervek szerint 1,4 millió adag AstraZeneca-vakcina érkezik júniusig.

Portugália mostantól csak a 60 évesnél idősebbek esetében ajánlja az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájának alkalmazását

– közölte csütörtökön a portugál Egészségügyi Főigazgatóság (DGS). Eközben ugyanígy döntött Hollandiában az ügyvivői feladatokat ellátó kormány.

A döntés azt követően született, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerdán vizsgálati eredményekre hivatkozva közölte:

lehetséges a kapcsolat a vérrögképződéssel összefüggő rendellenességek korábban jelzett nagyon ritka esetei és az AstraZeneca gyógyszergyár oltóanyaga között.

Az EMA ugyanakkor megállapította, hogy a vakcina előnyei továbbra is felülmúlják a lehetséges mellékhatások kockázatait.

Portugália csak a 60 év felettieknél alkalmazza az AstraZenecát

Graca Freitas tisztifőorvos egy sajtótájékoztatón nyugalomra intette azokat, akiket AstraZenecával oltottak be, felhívva a figyelmet arra, hogy

az említett mellékhatások rendkívül ritkák. A vakcina alkalmazásának felfüggesztése a 60 évesnél fiatalabbaknál ideiglenes, és felülvizsgálják, mihelyst több adat áll rendelkezésre.

Portugáliába a tervek szerint 1,4 millió adag AstraZeneca-vakcina érkezik júniusig. Az országban ezenkívül a Pfizer és a Moderna védőoltásait is alkalmazzák.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Rosta Tibor

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Rockxy: orbánnak ez megy vakcina nélkül is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.