A volt kormányfő azt próbálja elérni, hogy ne kelljen visszaküldeni az orosz vakcinát. A Paraméter szerint a szlovák pénzügyminiszter feltehetően pénteken délután találkozik Budapesten Orbán Viktorral és Szijjártó Péterrel is. A találkozó pontos időpontja még nem nyilvános, a téma a vakcina lesz. „Megyek Budapestre tárgyalni a külügyminiszterrel és Orbán Viktorral, ez is a vakcinákról szól majd, és nemcsak a Szputnyik V-ről” – mondta szűkszavúan a volt kormányfő. 

Matovič elmondta, hogy az oroszoknál elérte, Moszkvában nem csapták be teljesen előttünk az ajtót, de erről többet egyelőre nem akart mondani – írja a paraméter.sk.

A legerősebb kormánypárt vezetője a sajtó munkatársainak kérdésére nem válaszolt.

Dagad a Szputnyik V botrány Szlovákiában: A pénzügyminiszter Moszkvából jön Budapestre Orbánnal tárgyalni az orosz vakcináról

Azt ugyanakkor bejelentette, hogy még pénteken Budapestre utazik, ugyancsak vakcina-ügyben, hogy Orbán Viktor kormányfővel tárgyaljon. A találkozó pontos időpontja nem ismert.

Az ügy előzménye, hogy az oroszok szerződést bontottak Szlovákiával és visszakérik az országba március elején leszállított és azóta is érintetlen 200 ezer Szputnyik V oltóanyagot, mert úgy vélik, a szlovák fél tisztességtelenül járt el.

Szerintük az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal egy illetéktelen laboratóriumot bízott meg a szer tesztelésével.

A Szputnyikot a Szlovák Tudományos Akadémia egyik intézetében ellenőrizték, és a két ország közötti vakcinaszerződés titkosítása miatt nem is lehetett tudomásuk arról, hogy a tudományos intézet valamilyen fura oknál fogva nem vizsgálhatná meg a gyógykészítményt. A szlovákiai hivatal azt is nehezményezi, hogy a Szputnyik V gyártója nem adta át az oltóanyag értékeléséhez szükséges adatok túlnyomó többségét,

továbbá kiderült az is, hogy a Szlovákiába érkezett vakcinák nem azonosak azokkal, amelyeket az európai gyógyszerészeti hatóságnak küldtek ellenőrzésre.

Matovič a Facebook-oldalán korábban jelezte:

a hazai "Szputnyik-ellenességgel" kapcsolatban szívesen leírná őszintén, milyen disznóságokra képes valaki annak érdekében, hogy elérje a piszkos célját, de most inkább megpróbálja megakadályozni, hogy Szlovákia végérvényesen elessen az orosz vakcinától.

Csütörtökön este Matovič azt is jelezte, nem adja fel könnyedén a harcot és majd pénteken délelőtt elmondja mindazt, amit erről szerinte tudni lehet.

Forrás: parameter.sk, 24.hu
Címlapkép: Propeller

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Nem értem. Tudtommal a szlovákok legalább annyira nem akarják az orosz vakcinát mint mi a kínait.
Most akkor miért kell harcolni érte, amikor ráadásul vad dolgok derülnek ki az orosz szállítmányról, és előre vetíttette magát a kormánykoalíció felbomlása is a vakcinák beszerzése kapcsán?
Az pedig a pont az i-n, hogy megkerülve a Parlamentet, az egészségügyi hatóságokat , ide jönnek segítséget kérni, hogy hasson oda orbán viktor , ne kelljen visszaadni a Szputnyikot.
Az eszem megáll.
A magyar kormánynak ezt csípőből vissza kell utasítania, ha nem akarja magára venni, hogy nemcsak beleavatkozott a szomszédos ország belügyeibe, de aktív szereplőjévé válhat a szlovák kormányválságnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Eladott Ország: Amikor a németek a háziorvosokat "hadba hívták",megindult a nép a rendelők felé!
A sok-sok éve ill. évtizede ismert házidoktor (-ok) már kiérdemelték a bizalmat! (;-) Senkivel nem talál-
koztam odaát,aki nem a BionTech/Pfizer torpedót kapta volna!Egy névreszóló "International Certificates
of vaccination or prophylaxie" ,könyvecskével ! (név,nem,kor,lakhely,stb beírva)...és ingyen !!!(;-))
Nyírfa
@kokopelli: Itthon is így és ezt kellene.
Nyírfa
@division: tegnap, 19.58

A kibic szerepét játszod.
division
@Nyírfa: Az a meggondolatlan aki elutasítja az oltást.
kokopelli
@Nyírfa: U,i.:Meg sem kérdezte a "Daktari",hogy..." milyen vakcinát hozhatok?" A második döfés idejét
már a nővérke ajánlotta a zökkenőmentes forgalom érdekében!
ómió
De mi azon a "botrány"? Ott se "píszí",ha az véd meg a covidhaláltól?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.