Pénteken a BBC számolt be az elkészült patológiai jelentésről, amiből kiderült, hogy Nyikolaj Gluskovot megölték – írja a 444.hu.

Most már biztos: nem öngyilkosság volt Nyikolaj Gluskov halála
Fotó:Ben STANSALL / AFP

Az Angliába menekült orosz férfi 2018-as halála öngyilkosságnak volt beállítva, a helyszínen azonban már egy mentős is gyanút fogott, ahogy az a vallomásokban szerepel.

Számos alkalommal bírálta Putyint és ő volt az, aki 2011-ben bizonyítékot nyújtott át egy brit perben, ami a Kremllel barátibb kapcsolatot ápoló londoni oligarcha, Roman Abramovics ellen zajlott.

Már korábban is megpróbálhatták megölni, amikor 2013-ban gyanús körülmények között lett rosszul. Ugyanabban az évben a Gloskovval szoros kapcsolatban álló Borisz Berezovszkijt, egy másik Putyin-kritikus oligarchát is holtan találtak otthonában.

Gluskov 2018-as halálának ügyében gyakorlatilag újranyitotta a nyomozást a londoni rendőrség. Richard Smith parancsnok a BBC-nek azt mondta,

több mint 1800 tanúval vették fel a kapcsolatot és 420 vallomást rögzítettek. Az egyetlen felvétel, amelyet nyilvánosságra hoztak, egy kisbuszt mutat, amely Gluskov háza felé tart, majd nem sokkal később elhajt onnan.

A halottkém jelentése szerint

valaki hátulról fojtotta meg, ugyanakkor nem találtak a holttestén olyan sérüléseket, amik arra utalnak, hogy ellenállást fejtett volna ki a támadáskor.

Forrás:444.hu
Címlapkép:Ben STANSALL / AFP

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...érdekes ez a nyugati hozzáállás, ha az oroszról van szó bármit be tudnak bizonyítani, de pl amikor az ők pedofijairól, gyilkosairól van szó akkor nincs ilyen buzgalom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.