Kalifornia Egyetem tudósai olyan új webalkalmazást fejlesztettek, amely rangsorolja azokat  nagy vírusfenyegetéseket, amelyek jelenleg a vadonélő állatokban rejlenek, és fennáll a veszélye, hogy átterjedhetnek az emberekre is, ami akár egy új világjárvány kirobbanásához is vezethet – írja a Promotions.hu.

Jöhet az újabb világjárvány?
Fotó:Pixabay

Jelenleg egy algoritmus szerint a Lassa-vírus elterjedése jelenti az emberiség számára a következő nagy fenyegetést, amely a koronavírushoz hasonlóan egy új világjárvány kirobbanásához is vezethet.

Lassa-vírus egy az Ebolához hasonlító, elsősorban egerek és patkányok által terjesztett vírusos, lázas, megbetegedés, melynek megjelenését először 1969-ben, Észak-Nigériában jegyezték fel.

A Lassa-láz sok tekintetben hasonlít a koronavírusra.

a vírus által fertőzött emberek közül sokan tünetmentesen vészelik át a betegséget, akik azonban nem ilyen szerencsések, azok jellemzően lázra, általános gyengeségre, fejfájásra, hányingerre, izom- és csontfájdalmakra és arcduzzanatra panaszkodnak

Ezt követően azonban a betegeknél kötőhártya-gyulladás és belső vérzés alakulhat ki, amelyeknek egyértelmű jelei a szájból és/vagy a gyomor-bélrendszerből való vérzés jelentkezése, emellett halláskárosodást is okozhat.

Jelenleg nincs védőoltás ellene, és bár jellemzően a patkányok terjesztik, emberről-emberre is terjed.

Forrás:Promotions.hu.
Címlapkép:Pixabay

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Pálinkás Pál: Dehogy akarlak én megmenteni, van aki menthetetlen-)
Mondjuk erre semmit nem tudtál reagálni, ami önmagárért beszél: "Romániában 1080 oltott kapta el a vírust a 2. oltás után, ami a beoltottak 0.19% - a. Ki tudod számolni azt, milyen százalékarányosan lettek betegek, ráadásul azok is enyhe tünetettel vészelték át (ugye a védőoltások pont erről szólnak elsősorban, hogy egy influenza esetén például ne dögölj bele, hanem megúszd némi kis náthával)? Amikor teszem fel 1000000 emberből egynél mellékhatás jelentkezik, vajon miért nem azt nézi a sok laikus, hogy a másik 999999 embernél nem volt semmi?
Pálinkás Pál
@division: hogyne tudnám...0,19 % .az 2 ezrelék...ami nagyjából a covidban meghaltak aránya a lakossághoz képest...akkor hogy is van ez nálad?...egyik helyen említésre sem érdemes.../ román példa / másikon meg dúljuk fel a világot miatta? / covid / nos ezért hányok tőletek..a föld lakosságához mérten elenyésző a covid halálozás..ráadásul úgy hogy mindenkit annak írtok...
division
@Pálinkás Pál: Az oltásnak köszönhetően ennyire alacsony azok száma, akik enyhe tünetekkel úszták meg a betegséget. Oltás hiányában ez lehetett volna akár jóval több is, attól még hogy te nem ismered el. Nyilván aki oltásellenes, és még nem sikerült elkapnia tünetekkel ezt a betegséget, az addig úgysem fogja belátni.
Pálinkás Pál
@division: lószar köszönhető az oltásnak...azóta csak nőtt a fertőzöttek száma..
division
@Pálinkás Pál: Érthető, miért nem lettél immunológus, virológus:-))
Pálinkás Pál
@division: megmondom én neked...mert ott is csak belepofáznának a dolgaimba...lásd a befenyített merkelyt, szlávikot,meg a többi orbáncsicskát...azt nem tudom hogy tudnak tükörbe nézni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.