Kalifornia Egyetem tudósai olyan új webalkalmazást fejlesztettek, amely rangsorolja azokat  nagy vírusfenyegetéseket, amelyek jelenleg a vadonélő állatokban rejlenek, és fennáll a veszélye, hogy átterjedhetnek az emberekre is, ami akár egy új világjárvány kirobbanásához is vezethet – írja a Promotions.hu.

Jöhet az újabb világjárvány?
Fotó:Pixabay

Jelenleg egy algoritmus szerint a Lassa-vírus elterjedése jelenti az emberiség számára a következő nagy fenyegetést, amely a koronavírushoz hasonlóan egy új világjárvány kirobbanásához is vezethet.

Lassa-vírus egy az Ebolához hasonlító, elsősorban egerek és patkányok által terjesztett vírusos, lázas, megbetegedés, melynek megjelenését először 1969-ben, Észak-Nigériában jegyezték fel.

A Lassa-láz sok tekintetben hasonlít a koronavírusra.

a vírus által fertőzött emberek közül sokan tünetmentesen vészelik át a betegséget, akik azonban nem ilyen szerencsések, azok jellemzően lázra, általános gyengeségre, fejfájásra, hányingerre, izom- és csontfájdalmakra és arcduzzanatra panaszkodnak

Ezt követően azonban a betegeknél kötőhártya-gyulladás és belső vérzés alakulhat ki, amelyeknek egyértelmű jelei a szájból és/vagy a gyomor-bélrendszerből való vérzés jelentkezése, emellett halláskárosodást is okozhat.

Jelenleg nincs védőoltás ellene, és bár jellemzően a patkányok terjesztik, emberről-emberre is terjed.

Forrás:Promotions.hu.
Címlapkép:Pixabay

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Köszönd magadnak emberiség! Akik folyamatosan kisérleteznek, akik manipulálják az időjárást, akik tönkre teszik a természetet!! Tehát azok akik magát a bolygót tönkre tették, nekik köszönhető a sok nyavalya virus meg minden!!!
Pálinkás Pál
vazze...ez lesz az új trendi?...sikk lesz ezentúl maszkban, rettegve élni...ha valami nem tetszik a politikusoknak, majd kreálnak egy új " világjárványt "...a sok hülye meg vevő rá!...az nem tűnt fel rettegők, hogy a " covid " halottak 98 %-a 76 év feletti...súlyos beteg ember?...gyanítom ebből a közel 3 millió áldozatból 5000 aktív korú, betegség nélkülit nem tudnának mutatni...
Nyírfa
Tarlós! Szétcseszted a hulladékszállítást, a rágcsálóirtást, a köztisztaságot, és ezért nem díszpolgári cím jár!
jesz
...és mélyen hallgatnak az állatokról emberre ható fertőzésről...
..mint tudjuk, nem véletlenül tiltották be az első vetítés után a "Zöld majom" című világbotrányt kavaró magyar filmet...ebből tudhattuk meg, hogy addig csak a majmok közt terjedő AIDS hogy került az emberekre(ez a film 30 éve jelent meg egy villanásnyi időre. Már akkor sértette az önérzetét azoknak az embereknek, akik manapság hajókkal jönnek Európa felé.)
division
@Pálinkás Pál: Te tényleg nem vagy normális, már ne is haragudj. Régóta csak idő kérdése, mikor lesz egy mindent elsöprő világjárvány, amely az állatról emberre fog átterjedni. A túlnépesedés, a higiénia hiánya, természetrombolás, stb. ezeket már régen előrevetítették. Tényleg maradj a számítógép szerelés vonalán inkább otthon egymagadban, mert olyan dolgokba szólsz bele, amelyekről halvány fogalmad nincs.
Pálinkás Pál
@division: mondtam, ne szólj hozzám ...elvégre szerinted a kínai szar is hatásos...és tudod mit, leszarom, majd akkor kezdek aggódni ha az aktív korú, egészségesek hullanak...amíg csak a súlyos beteg aggastyánok, bármennyire is sajnálom, nem érdekel... jön a jó idő...engem az sem érdekel ha fulladozik a sok marha a maszk alatt...én utcán "sportolok"...kocsiban nem kell maszk...kertem nagy, várom a nyarat...köpök rá hogy ki mitől retteg-...csak hozzám ne szóljon,...ennyi..
division
@Pálinkás Pál: Mintha egészséges fiatalok nem kezdtek volna meghalni még, meg ugye gyerekek sem lettek betegek idáig...Na majd az iskolakezdés ezt is megoldja. Az a fura benned, hogy természetesnek veszed azt, hogy pl. egy középkorú ember meghal pl. egy vírustól, csak azért mert mondjuk magasabb a vérnyomása, cukurbeteg, netalán más egyéb baja van, amit eddig karban tudott tartani és élt normális életet. Asztmában sem kötelező meghalni valakinek, mert eddig lehetett kezelni a vírus nélkül. Amúgy meg pont ezt mondom, az utcán sportolsz, a kertedben nyaralsz, autóban ülsz egyedül, persze hogy nem kell nagyon félned:-)
Pálinkás Pál
@division: látom nem nagyon javult a felfogóképességed...segítek rajtad..utcán sem hordok maszkot..mert mindig " sportolok "...ha nem tudod mit jelent ilyen esetben az idézőjel, akkor kérj valakitől segítséget...aztán...felejtsétek el a különböző betegségeket...vírusfertőzésnél, mivel gyógyszer nem létezik rá...egyedül az IMMUNRENDSZER állapota számít...teljesen mindegy hány éves vagy...hogy nézel ki...de mivel az aggoknak, meg a betegeknek az szar...így ők hullanak...ez ennyire egyszerű...az összes vakcina az immunrendszert próbálja védekezésre bírni.../kérdezd meg a rokonod /..de ha az szar...akkor b@szhatják...nem véletlenül tele a kórház oltottakkal...ennyi..
division
@Pálinkás Pál: Kezdeti szakaszban van gyógyszer, előrehaladott állapotban már nincs. Az oltás meg segíti az immunrendszert védekezni, amikor jön az igazi vírus (nyilván akinek teljesen szar, annak be sem adják). Az oltások fékezték meg a gyerekbetegségeket is, anélkül az immunrendszer cseszhette volna, és a mai napig itt lenne velünk folyamatosan a kanyaró, torokgyík, diftéria, stb. A másik elmés hozzászólásodra pedig: Romániában 1080 oltott kapta el a vírust a 2. oltás után, ami a beoltottak 0.19% - a. Ezt képes vagy értelmezni, húgyagyú? Ki tudod számolni azt, milyen százalékarányosan lettek betegek, ráadásul azok is enyhe tünetettel vészelték át (ugye a védőoltások pont erről szólnak elsősorban, hogy egy influenza esetén például ne dögölj bele, hanem megúszd némi kis náthával)? Amikor teszem fel 1000000 emberből egynél mellékhatás jelentkezik, vajon miért nem azt nézi a sok laikus, hogy a másik 999999 embernél nem volt semmi? Képtelen vagy gondolkozni tudományos fejjel, mondtam már, cseréld a processzorokat.
Pálinkás Pál
@division: most vagy te vagy hülye vagy a rokonaid?...párhuzamot vonsz a gyerekbetegségek és a flu fajta között? kérdezd csak meg a virológusaidat, teljesen más jellegű a gyermekbénulás, mint ez...arra örök védettséget lehet szerezni...ezzel meg az lesz mint a fluval...a sok hülye oltat, aztán reménykedhet...de mondtam leszarom...már ősszel azt vártam hogy oltattok, aztán befogjátok...minket kockáztatókat meg békén hagytok...capise?
division
@Pálinkás Pál: Ti kockáztatók vagytok a legveszélyesebbek, remélem kemény szankciókat vezetnek majd be ellenetek, mivel másokra is veszélyesek vagytok. Sok védőoltás van amúgy, amit nem csak egyszer kell beadni, ezt úgy hívják emlékeztető oltás. Az influenza évente változik, nyilván évente is kell beadni.
division
@Szeparepa2: A te gyerekedet is megölheti, erre nem gondolsz?
Pálinkás Pál
@division: ti védettek vagytok...mi majd elboldogulunk..., senki olyanra ,aki oltva van,nem jelentünk veszélyt, legalább is ezt szajkózzátok..mi oltatlanok majd lerendezzük magunk közt...ne akarj te engem megmenteni...
division
@Pálinkás Pál: Dehogy akarlak én megmenteni, van aki menthetetlen-)
Mondjuk erre semmit nem tudtál reagálni, ami önmagárért beszél: "Romániában 1080 oltott kapta el a vírust a 2. oltás után, ami a beoltottak 0.19% - a. Ki tudod számolni azt, milyen százalékarányosan lettek betegek, ráadásul azok is enyhe tünetettel vészelték át (ugye a védőoltások pont erről szólnak elsősorban, hogy egy influenza esetén például ne dögölj bele, hanem megúszd némi kis náthával)? Amikor teszem fel 1000000 emberből egynél mellékhatás jelentkezik, vajon miért nem azt nézi a sok laikus, hogy a másik 999999 embernél nem volt semmi?
Pálinkás Pál
@division: hogyne tudnám...0,19 % .az 2 ezrelék...ami nagyjából a covidban meghaltak aránya a lakossághoz képest...akkor hogy is van ez nálad?...egyik helyen említésre sem érdemes.../ román példa / másikon meg dúljuk fel a világot miatta? / covid / nos ezért hányok tőletek..a föld lakosságához mérten elenyésző a covid halálozás..ráadásul úgy hogy mindenkit annak írtok...
division
@Pálinkás Pál: Az oltásnak köszönhetően ennyire alacsony azok száma, akik enyhe tünetekkel úszták meg a betegséget. Oltás hiányában ez lehetett volna akár jóval több is, attól még hogy te nem ismered el. Nyilván aki oltásellenes, és még nem sikerült elkapnia tünetekkel ezt a betegséget, az addig úgysem fogja belátni.
Pálinkás Pál
@division: lószar köszönhető az oltásnak...azóta csak nőtt a fertőzöttek száma..
division
@Pálinkás Pál: Érthető, miért nem lettél immunológus, virológus:-))
Pálinkás Pál
@division: megmondom én neked...mert ott is csak belepofáznának a dolgaimba...lásd a befenyített merkelyt, szlávikot,meg a többi orbáncsicskát...azt nem tudom hogy tudnak tükörbe nézni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.