A lap szerint a hivatalos adatokkal szemben, amelyek eddig összesen 102 ezer áldozatról szólnak, csak tavaly több mint 300 ezres többlet halálozás volt az országban.

New York Times: Putyinék hazudnak az orosz halálozási adatokkal

Pixabay.com

Oroszországban sokkal többen haltak meg koronavírusban, mint amennyit a hivatalos statisztikákban elismernek, állítja a The New York Times helyszíni riportjában, amelyet a hvg.hu idéz.

A lap számításai szerint a hivatalos adatakkal szemben, amelyek eddig összesen 102 ezer áldozatról szólnak, csak tavaly több mint 300 ezres többlet halálozás volt az országban.

A cikk nem állítja, hogy valamennyi eset a koronavírussal áll összefüggésben, de a lap szerint az nem igaz, amit az orosz vezetés állít, hogy jobban kezelték volna a járványt, mint az Egyesült Államok vagy Európa többi része.

A cikk emlékeztet, hogy orosz tudósok kifejlesztették a Szputnyik V vakcinát, amelyet széles körben az egyik legjobbnak tartanak, de az oltást az orosz vezetés inkább geopolitikai célokra, semmint saját lakosságának immunizálására használja.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Nocsak?Ott is?Nálunk is. Úgy látszik,a diktatúrákban ez a trendi...És ha netán a "szokásosnál" is több a halott,nyunyó néni azt mondja,hogy feltorlódtak az adatok. Mert itt a halottak ennyit számítanak.- ők csak feltorlódott adatok.
Érdekes módon Angliában Boris Johnson ki tudott állni az emberek elé,és azt mondta,hogy minden egyes halottért személyes felelősséget érez,vagy Németországban Angela Merkel a kamerák előtt bocsánatot tudott kérni a polgároktól egy elhibázott lépésért.Ez egy gesztus lenne,ami az embereknek igen jól esne.Nálunk ilyesmi nem fordulhat elő,mert ugye orbán azt gondolja magáról,hogy neki egy hibája van,hogy ő teljesen tökéletse. Ez tisztán látszik a halottak számából,akik csak feltorlódott adatok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.