A Sinovac vakcinája 50 százalék körül van, szemben a Pfizer 97 százalékos hatékonyságával.

Peking beismerte: nem túl hatékonyak a kínai vakcinák

MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

„Nem túl magas” a hatékonysága a jelenleg használt kínai koronavírus-elleni vakcináknak

– mondta szombaton egy konferencián a kínai járványügyi központ vezetője. Az AP tudósítása szerint – amelyet a 24.hu idézett – Gao Fu kijelentette, hogy most már hivatalosan is vizsgálják annak lehetőségét, hogy más technológiával működő oltóanyagokat is használjanak az immunizáció során.

A kínai Sinopharm és a Sinovac vakcina elölt vírust tartalmaz, és egészen eddig a kínai állami propaganda igyekezett kétséget ébreszteni az olyan mRNS-alapú védőoltások ellen, mint a Pfizer-Biontech, vagy a Moderna. Az említett szombati konferencián ugyanakkor a járványügyi központ másik tisztviselője közölte, hogy a Kínában fejlesztett mRNS-sel dolgozó vakcinák is a klinikai tesztelés szakaszába léptek.

A Sinovac vakcinája 50 százalék körül van, szemben a Pfizer 97 százalékos hatékonyságával. A hivatalos tájékoztatás szerint április másodikáig Kínában 65 millióan kapták meg legalább az első vakcinát, ebből 34 millióan pedig már a másodikat is.

Az AP megjegyzi, hogy szakértők szerint a különféle technológiával működő oltások kombinálása növelheti a hatékonyságot. Nagy-Britanniában például a hagyományos módszerrel készült AstraZeneca és a Pfizer lehetséges kombinációját tanulmányozzák kutatók.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
nos sok hülye...most mi lesz azokkal akik azt kapták?,division neked is szól...itt propagáltad hogy milyen jó...mert ezek után melyik ország fogja elfogadni a vakcina billogunkat?..köcsögDuda...te azokat zavarnád erdőbe aki nem oltat ezzel?..fideszes tuskók meg csókolgathatják érte a puhos lábát..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Mindegy, az a lényeg, huogy szíjrágó már bezsebelte az "alkotmányos költséget"...
kissé felnőttem
PETIKE bammeg ovastad ezt???vitya te is na akkor ???
Pálinkás Pál
nos sok hülye...most mi lesz azokkal akik azt kapták?,division neked is szól...itt propagáltad hogy milyen jó...mert ezek után melyik ország fogja elfogadni a vakcina billogunkat?..köcsögDuda...te azokat zavarnád erdőbe aki nem oltat ezzel?..fideszes tuskók meg csókolgathatják érte a puhos lábát..
kereső
Ez tragédiát eredményezhet nálunk, hiszen a kinaival oltottak nagy többsége 60+ korosztály. És sokan közülük "karbantartott" krónikus betegséggel él.
lampa laz
Majd jönnek az agyatlanok, hollik+nacsa és megmagyarázzák, h azért kell belőle két oltás, mert 50%+50%=100% védettség. Szíjgyártó szarik rá, h milyen a hatékonysága, a lényeg a bankszámláján van.
levarosbukta
Aki kinait kapott az majd fél év múlva beoltatja magát pfizerrel. Jó pénzért!
Macskaszem
Aljasság, hogy még a járványt is gazdagodásra használják akár emberéletek árán is. Lefogadom azért adják az időseknek, mert ha az idős elhalálozik, ráfogják valami krónikus betegségre, oszt jónapot. Egészséges fiatalokra ezt nehezebb ráfogni.
desir62
A hascsikari majd meg mondja, ez is Gyurcsány propagadája
desir62
o1g-nek és lsd. antal ribanc nóra kijelentését dögöljenek meg a nyuggerek, mert csak elhasznált rongyok. Nem kell, nyugger pénzt fizetni aki meghal.
csipetke
@kereső: 19:00 Ez van,mikor a semmihez se értő nemzeti kakadu megy oltóanyagot venni,és megállapítja,hogy az jó.
Kökény Mihály (aki egy igazi egészségügyi miniszter volt,nem ilyen Mekk Elek kásler) azt mondta,hogy a miniszterelnöknek,és a külügyminiszternek semmi dolga a járványügyi kommunikációban,mert ez a szakemberekre tartozik.
Ehhez képest orbán nyilatkozik orrba&szájba,ha kell,ha nem.Ráadásul úgy csinál,mintha értene hozzá,pedig baromira nem. Röhejes,ahogy a reptéren pózoltak a sz@r kínai vakcinákkal. Orbán,aki majd jól megmenti a népet. A birkák benyalják csont nélkül.Az m1 nem véletlenül van ingyen,sok embernek csak ez van,ez az agymosoda
Nessy
@csipetke: Lényeg a háromszoros ár, és az abból származó "bevétel"! Hogy nem hatásos, csak félig? Részlet kérdés, amivel a kormány nem foglalkozik.
gina
Érdekes. ezért nem tetszett az ellenzéknek a kinai és orosz vakcina, de ezt papolja a kormányoldal "" Az ellenzék hónapokon keresztül az oltás ellen kampányoltak és kamu videókkal járatták le a magyar mentősöket és kórházi dolgozókat, azok először kérjenek bocsánatot a magyar emberektől "

Aki itt bocsánatot kérjen az a szemét népgyilkos , hatalom és pénzéhes kormány és bandája !!!
gina
A sok fidesz birka csak oltassa magát talán kiirtják magukat, nagyon hisznek hitlerükben.. nesze neked //// Dr. Kunetz Zsombor: Aki kínai vakcinát kapott, a második után is védekezzen úgy, mintha nem lenne beoltva
gina
@Pálinkafőző Rézüst: A legjobb komment ma hahahahha /////
Aki Én
Érdekes, hogy a trollok hogy kussolnak most. Pedig a gazdájuk ezt cuccot fogadja személyesen a reptéren.
Erre intett óvva az ellenzék, amitől ,,oltásellenesek" lettek, erre tessék.
A mindenkinek jó Pfizert meg elosztogatja a hazaáruló ge-ci.
Macskaszem
@ómió: Nem kicsi birka, vannak a hatékonyak, meg a bóvlik, amiről nem tudnak semmit, csak azt, hogy nagy pénzt tudnak belőle ellopni.
division
@Pálinkás Pál: A Sinopharm meg a Sinovac nem ugyanaz. A Sinopharm közel 80% hatékonysággal bír. Tájékozódj mielőtt leírnál valamit és hülyézni kezdenél.
Pálinkás Pál
@division: mondtam, kussolj, hozzám ne szólj...
ómió
@Macskaszem: Nálatok úgy működik? Akkor azért loptátok már annyiszor szét az országot, nagybirka!? Pedig még a legújabb seggtrezorotok, az Unió is "legalább 50%-os hatékonyság"-ban szabja meg a határt!
Macskaszem
@ómió: Genya, én nem fidióta vagyok, tehát nem loptam szét semmit
division
@Pálinkás Pál: Te említettél meg a hozzászólásodban, hülyegyerek!
simmering73
A nyugati ajánlás szerint amelyik vakcina 50% védettséget ad, már jó. De Magyarországra nem jött Sinovac vakcina. A Sinopharm-ról azt olvastam, hogy egyeseknél nem ad elég immunválaszt, ezért szükség lehet harmadik oltásra is. Ezt azonan csak tesztelés után lehet megállapítani.
ómió
@Szeparepa2: Szedjél bugyogáscsillapítót, bolsi szarkupac! Aztán merülj alá az efftársi latrinába, ahol a helyed, ha egyszer már kitojt téged Böszme rablóvezéred, hogy legalább extra bolsibűzt ne árassz már. Ott aztán egy újabb trippelért cserében ismét megdughatod a kurva anyádat és álmodozhatsz az új patkányforradalmatokról is.
ómió
@Macskaszem: Látom, te bolsi elmebeteg vagy, akik aztán "nem loptak szét" semmit, "csak" az országot, de azt már többször is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.