A Sinovac vakcinája 50 százalék körül van, szemben a Pfizer 97 százalékos hatékonyságával.

Peking beismerte: nem túl hatékonyak a kínai vakcinák

MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

„Nem túl magas” a hatékonysága a jelenleg használt kínai koronavírus-elleni vakcináknak

– mondta szombaton egy konferencián a kínai járványügyi központ vezetője. Az AP tudósítása szerint – amelyet a 24.hu idézett – Gao Fu kijelentette, hogy most már hivatalosan is vizsgálják annak lehetőségét, hogy más technológiával működő oltóanyagokat is használjanak az immunizáció során.

A kínai Sinopharm és a Sinovac vakcina elölt vírust tartalmaz, és egészen eddig a kínai állami propaganda igyekezett kétséget ébreszteni az olyan mRNS-alapú védőoltások ellen, mint a Pfizer-Biontech, vagy a Moderna. Az említett szombati konferencián ugyanakkor a járványügyi központ másik tisztviselője közölte, hogy a Kínában fejlesztett mRNS-sel dolgozó vakcinák is a klinikai tesztelés szakaszába léptek.

A Sinovac vakcinája 50 százalék körül van, szemben a Pfizer 97 százalékos hatékonyságával. A hivatalos tájékoztatás szerint április másodikáig Kínában 65 millióan kapták meg legalább az első vakcinát, ebből 34 millióan pedig már a másodikat is.

Az AP megjegyzi, hogy szakértők szerint a különféle technológiával működő oltások kombinálása növelheti a hatékonyságot. Nagy-Britanniában például a hagyományos módszerrel készült AstraZeneca és a Pfizer lehetséges kombinációját tanulmányozzák kutatók.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
nos sok hülye...most mi lesz azokkal akik azt kapták?,division neked is szól...itt propagáltad hogy milyen jó...mert ezek után melyik ország fogja elfogadni a vakcina billogunkat?..köcsögDuda...te azokat zavarnád erdőbe aki nem oltat ezzel?..fideszes tuskók meg csókolgathatják érte a puhos lábát..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Macskaszem: Nálatok úgy működik? Akkor azért loptátok már annyiszor szét az országot, nagybirka!? Pedig még a legújabb seggtrezorotok, az Unió is "legalább 50%-os hatékonyság"-ban szabja meg a határt!
Macskaszem
@ómió: Genya, én nem fidióta vagyok, tehát nem loptam szét semmit
division
@Pálinkás Pál: Te említettél meg a hozzászólásodban, hülyegyerek!
simmering73
A nyugati ajánlás szerint amelyik vakcina 50% védettséget ad, már jó. De Magyarországra nem jött Sinovac vakcina. A Sinopharm-ról azt olvastam, hogy egyeseknél nem ad elég immunválaszt, ezért szükség lehet harmadik oltásra is. Ezt azonan csak tesztelés után lehet megállapítani.
ómió
@Szeparepa2: Szedjél bugyogáscsillapítót, bolsi szarkupac! Aztán merülj alá az efftársi latrinába, ahol a helyed, ha egyszer már kitojt téged Böszme rablóvezéred, hogy legalább extra bolsibűzt ne árassz már. Ott aztán egy újabb trippelért cserében ismét megdughatod a kurva anyádat és álmodozhatsz az új patkányforradalmatokról is.
ómió
@Macskaszem: Látom, te bolsi elmebeteg vagy, akik aztán "nem loptak szét" semmit, "csak" az országot, de azt már többször is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.