A kínai gyártó korábban 80-90 százalékosra, a brazíliai tesztek alapján 50 százalékosra becsülték a kínai vakcina hatékonyságát.

Vakcinakáosz: visszakozik a kínai járványügyi főnök, szerinte teljesen félreértették a szavait a vakcina hatásosságáról

Fotó: MTI/EPA/Mast Irham

Gao Fu, a Kínai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ igazgatója a kínai diktatúra angol nyelvű pártlapjának, a Global Timesnak vasárnap úgy nyilatkozott, hogy

„teljes félreértés”,

hogy beismerte volna azt, hogy kevésbé hatékonyak a kínai vakcinák – írja a Telex.

A szakember állítása szerint csak arról beszélt, hogy hogyan lehetne javítani az oltások hatásosságát.

Vasárnap járta be a világsajtót a nagy feltűnést keltő hír, amely szerint a szakember szombaton egy konferencián arról beszélt, hogy nem nyújtanak nagyon magas fokú védettséget az inaktivált víruson alapuló kínai vakcinák (ilyen a Sinovac, valamint a Magyarországon is bevetett Sinopharm-vakcina).

A járványügyi vezető egészen pontosan az mRNS-alapú vakcinákkal (ilyen például a Pfizer-BioNTech és a Moderna vakcinája) összehasonlítva mondta azt, hogy az inaktivált víruson alapuló vakcinák kevésbé hatásosak.

A Sinovac-vakcina hatékonyságát a gyártó hasonlóan magasra, 80-90 százalékosra tette, azonban Brazíliában is tesztelték a vakcinát, miután az ország kormánya 100 millió dózist rendelt belőle, és az oltás a tesztelés harmadik fázisában mindössze 50,38 százalékos hatásosságúnak bizonyult.

Forrás: telex.hu

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Mast Irham

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
A kínaiak hazudozása érthető, mivel ők gyártók.

De a mienk, akik felhasználók vagyunk? Na persze nem magunknak hazudunk, hanem nektek, bugrisoknak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
A kínaiak hazudozása érthető, mivel ők gyártók.

De a mienk, akik felhasználók vagyunk? Na persze nem magunknak hazudunk, hanem nektek, bugrisoknak.
tudode
Függetlenűl a kinai vakcinától, a tudósok diala az, hogy rövid időn belül, a XX. század víívmányával, a mesterséges inteligencia igénybevétel miklliók életét sikerül a halálos kórtól megmenteni!
.
Az az orság pedig vessen magára, akik ugyan elfogadták az EU ajánlatát, de szokásukhoz híven szakbarbárként beleböfögnek a járványkezelésebe is!, nem figyelve arra, hogy azok a kinai tudósok, akik belátták a szóbanforgó vakcina hatástalanságát, és
.
------ Lemondott a kínai vakcinagyártó két vezetője
index.hu/kulfold/2021/01/15/lemondott_a_kinai_vakcinagyarto_ket_vezetoje/
---------------------------
.
Rendes körülmények között ezért a bocsánatkérés kevés, vezekelniük kellene!
Eladott Ország
Egyébként felesleges hazudozni, mert előbb-utóbb kiderül, és megállapítható a hatékonysága, csak nehogy komolyabb következményekkel (elhalálozás) járjon és magabiztosan 50 %-os eséllyel közlekednek a polgárok. Csak emlékezzünk arra, hogy a kínai hatóságok, mennyire tagadták, a koronavírus járványnak tényét is. "Belehalt az új koronavírus okozta betegségbe csütörtökön az a kínai orvos, aki az elsők között próbálta meg felhívni a figyelmet a járvány veszélyére."
www.blikk.hu/aktualis/kulfold/meghalt-az-a-kinai-orvos-aki-eloszor-figyelmeztetett-a-koronavirusra/ev50pl4
esperanza
@Eladott Ország: " ... hiszen hazaárulónak minősítették az információk kiadása miatt." Lehet, hogy PONT azert halt meg...
kereső
@Eladott Ország: Miért is mondott le januárban villám gyorsan a Sinopharm vezérigazgatója, és a felügyelő bizottság elnöke?? Élnek-e még?
Eladott Ország
@kereső: ma, 10:49 ◘ Lehet, hogy Sinopharm vezetőt azóta munkatáborba küldték. A nemzet megmentője, a felcsúti felcser közölte, hogy “a 60 év feletti krónikus betegek csoportja 1 millió 756 ezer embert takar, ennyi kínai vakcinánk lenne is, ha meglenne az engedély. Az operatív törzs szerint nincs olyan kockázat, hogy a kínai vakcina nagyobb kárt okozna, mint amennyi haszna lenne. Itt van több milliónyi kínai vakcina, amit holnap reggel - kicsit túlzok - de néhány napon belül az emberek rendelkezésére tudunk bocsátani, csak nincsen meg hozzá a hatósági papír.” (Értsd: a felelőtlen bürokraták miatt nem tudlak titeket beoltani.) A kormány megállapodott a SINOPHARM-val a szállításról. Még mielőtt a szakemberek eldönthették volna, hogy engedélyezik-e a használatát?! Igaz, közben a cég két csúcsvezetője - Li Csiming igazgatósági elnök mellett Li Huj, a cégcsoport igazgatója - nem tudni miért és hogyan - megvált a cégtől. Persze, ha korrupció miatt kellett távozniuk, akkor érteni vélem a magyar külügy vonzódását a céghez. És még mit tudni a kínai vakcinákról? Az előzetes adatok alapján nagyjából 50 (?) százalékos hatékonyságú, Brazíliában vizsgálták, csalódást keltő eredménnyel az engedélyezése sem biztos. Orbán novemberben ezt mondta: “mindenki eldöntheti majd melyik vakcinában bízik.” Müller Cecília december elején kijelentette - “nem lehet választani”. Kínában csak 59 éves korig adják a vakcinát. Orbán a 65 feletti krónikus magyar betegeket oltatná be.
Eladott Ország
@esperanza: ma, 10:33 ♦ WHO bizonyítékot talált arra, hogy honnan terjedt el a koronavírus...
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/who-koronavirus-vadallat-denever-tobzoska-patkany-kina-farm.725440.html
De olyan verziót is lehet hallani, hogy valamelyik kínai laboratóriumból került ki. A kínaiak, meg szerteszét kószálnak és csencselnek a világban.
- Orbán: Halló vakcina van?
- Hogyne lenne. Nagyon occó'. Ezeötcáz'...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/160664532_3700391363415003_1983970887176211493_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=LLTFACnaS2sAX9_XOUn&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=116869649320692825e9cde49615344e&oe=6097DA5E
jesz
na, most akkor igaz a hír, hogy a kínai vakcína nem sokat véd, vagy nem igaz? A gyártó esküszik a mundér becsületére, a sajtó meg nem...
kereső
@jesz: Válámi ván! A tesztelés 3. fázisának eredményei a mai napig nem ismerhetők meg- a kinaiak nem publikálták, és át sem adták a vásárló országoknak. Ennek oka lehet, hogy a vakcina nem üti meg hatékonyságban a kivánt szintet.
Az orosz leirás meg ellentmondásos! Ill. olyan is felmerült, hogy publikálták a vakcina dokumentációját-de a gyártott, és tömeges oltásra átadott vakcina nem felel meg ennek a lirásnak.
Mi meg oltunk orrba-szájba mindkettővel- emberkisérlet gyanánt. Ezért Hága jár!
CsipkeRózsa
@jesz: Attól függ, hogy páros, vagy páratlan nap van-e.
Yoda69
1 millio beoltott utan meg nem lehet nagy kovetkezteteseket levonni a kinai vakcia hatekonysagarol. De az feletteb gyanus hogy a kinai jarvanyugyi fonok igy nyilatkozott, ugyanis ott mar 30 millio embert otottak be. Ha kiderul hogy nalunk is csak 50-70 % a hatekonysag akkor orban nemzeti tragediaba haszolta a magyarsagot a kinai vakcinajaval.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.