Dániában bejelentették, hogy teljesen leállítják az AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagának használatát.

Litvánia is örömmel venné, ha részesülhetne a Dánia által visszautasított AstraZeneca-oltóanyagok egy részéből

– közölte csütörtökön Ingrida Simonyte litván kormányfő.

Ha Dánia fontolóra venné, hogy ezt a szállítmányt megossza mással, akkor Litvánia nagyon örülne annak, ha kaphatna belőle – mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy már jelezték is ez irányú szándékukat Koppenhágának. Azt nem tudják, pontosan hány dózisra számíthatnának, ha egy ilyen ügylet létrejönne, de a kormányfő hangsúlyozta: kétségtelen, hogy Litvániában lennének olyanok, akik szívesen beoltatnák magukat az AstraZeneca vakcinával.

Csehország és Lettország után Litvánia is örömmel venné az AstraZeneca-oltóanyagokat Dániától

Dániában – az Európai Unió tagállamai közül elsőként – szerdán bejelentették, hogy teljesen leállítják az AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagának használatát a vakcinával kapcsolatban felmerült ritka mellékhatások kockázata miatt.

Lettország már szerdán jelezte, hogy kész lenne átvenni a brit-svéd gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagkészletét, amelynek felhasználásáról Dánia lemondott.

Daniels Pavluts lett egészségügyi miniszter a Twitter-oldalán azt írta: kapcsolatba lépnek Dániával, hogy kiderítsék, benyújthatnák-e igényüket erre a készletre.

Jan Hamácek cseh miniszterelnök-helyettes is közölte, hogy Csehország hajlandó lenne megvásárolni Dániától az AstraZeneca-vakcinákat.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Komka Péter

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.