Még azt sem tudni, hogy mennyire hatásosak ellene a vakcinák.

Veszélyes indiai kettős mutáns vírus érte el Európát
Fotó: Pixabay

Kevesebb mint egy hónap alatt eljutott Indiából az Egyesült Királyságba a koronavírusnak az a variációja, amely kettős mutációjával újabb veszélyt jelenthet.

A Sky News úgy értesült, Angliában már 73 esetben, Skóciában pedig 4 esetben mutatták ezt a változatot

A gyanú szerint a B.1.617-es mutációja lehet felelős azért, hogy a járvány terjedése jelentősen felgyorsult Indiában.

A vírus tüskefehérjéjén lévő két mutáció a szakemberek szerint azért veszélyes, mert így egyszerre fertőzőbb és ellenállóbb a szervezet immunválaszával szemben. Azt egyelőre nem tudni, hogy a jelenlegi védőoltások mennyire hatásosak a kettős mutáns vírussal szemben.

Az 1,4 milliárd fős Indiában szerdán több mint 200 ezer új fertőzöttet regisztráltak, és a veszélyes mutánsot már legalább öt szövetségi államban kimutatták.

Forrás: news.sky.com

Fotó: Pixabay

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pokróc
Ne baxxatok ki velünk .-((((((
Mi lesz ha az indiai kettősmutáns keveredik a Brit vírus mutánsának a mutánsával .
Na neeeeeeeee mááááááááááááááááá , kilövöm magam a kozmoszba holnap reggel .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
folt
@Szeparepa2: ma, 03:44

Ha nincs ördög, akkor nincs Jézus sem. Márpedig Jézus létezésére van "némi" bizonyíték.

Külső források is megemlítik, mint pl. Cornelius Tacitus vagy Josephus Flavius.
A Biblia belső összhangja is bizonyítja: a Jézusról szóló próféciák, a beteljesedésük, az élte, a tanítása, az üldöztetése (a zsidók hisznek Jézusban, csak a mai napig nem tudják elfogadni isten fiának), és a legfontosabb, amit mindannyian tapasztalhatunk, a máig tartó hatása az egész világra.

Egy ilyen személyt nem lehet csak úgy kitalálni és nem lehet, hogy egy ilyen embernek akkora hatása legyen a világra, mint amekkora volt/van/lesz, ha nem is létezett volna.

Természetesen sok minden rejtve van Istennel kapcsolatban, de ennek jó oka van - pl. a "hiszem, ha látom" emberek hitetlensége:

"A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés. ...
Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy a mi látható, a láthatatlanból állott elő. ...
Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; mert a ki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik és megjutalmazza azokat, a kik őt keresik."

De több van itt annál...
Régen kérdeztem (költőien, mert egy bizonyos alkoholszint után nagyon költői tudok lenni), hogy hová tágul a világegyetem - amire nem nagyon van válasz a tudósok körében sem.
Nos, aki szerint a "mennyország" az égben a felhőkben van az súlyosan téved.
Az a bizonyos - számunkra láthatatlan valóság - körülveszi az egész világegyetemünket és ODA tud tágulni!
Amúgy a láthatatlan valóság igazabb, mint a szemmel látható, mert amíg a láthatatlan valóság igazságra épül, addig a látható valóság, hazugságra (politika, üzlet, hírmédia, filmek... szerelmek)

A hitetlenség - számomra - három legnagyobb példája:
A csodálatos módon megszabadított zsidók (egy tenger kettéválasztása nem mindennapos dolog - testvérek között sem), Mózes eltűnése után (felment a hegyre istenhez tárgyalni :) egy hónapra, erre mit...
Csizmás Kond
...ilyen az angol kapzsiság ...még a vírust is elviszi indiából nem csak a terményt...
folt
...csináltak a zsidók? Aranyból bálványt öntöttek és azt mondták, hogy ez az aranyborjú szabadította ki őket Egyiptomból.
Nooooooooooooormális?
A zsidók okosak. De arra nem voltak képesek, hogy megőrizzék Isten nevének kiejtését a saját és az egész emberiség örömre, szabadulására. Pedig tudták, csak elfelejtették.
Nooooooooooooormális?
Nem hittek el, hogy Jézus Isten fia, pedig az összes próféciát beteljesítette, és az a sok csoda, amit a szemük láttára tett...
Ez biztos, hogy nem normális!

És nem vagyok antiszemita - ha akarnék sem tudnék -, mert számomra a hitetlenség három legnagyobb példája a zsidókhoz köthető.
A keresztények hitetlenség sokkal, de sokkal nagyobb - kezdve az összes felekezet csúcsvezetőjével, folytatva a papjaikkal és elérkezve a híveikhez.
Az a mértékű hazugságcunami Istenről, amit I.u. 325 óta, I. Konstantin óta terjesztenek, "tanítanak", az maga a színtiszta istentelen gyalázat!

Röviden ennyi.
division
@Peller Anikó: Hiába, úgysem fogja megérteni a propi fő virológusa miről is van szó. Van egy fixa ideája, hogy nincs vírus, az oltás felesleges, ezért vagy fizetnek neki, vagy meggyőződésből csinálja unalmában otthon egyedül egész nap a négy fal között, nem tudni. Akkor fog elgondolkozni majd az egészen, amikor ő is sorra kerül.
Nyírfa
@folt: 9.30

" Amúgy a láthatatlan valóság igazabb, mint a szemmel látható, mert amíg a láthatatlan valóság igazságra épül, addig a látható valóság, hazugságra (politika, üzlet, hírmédia, filmek... szerelmek) "

Igen.
Kezdd el mondogatni az embereknek, hogy az életük csupán illúzió, és megesznek reggelire. :)
Szeparepa2
@folt: Nekem hiába írsz erről ilyen maszlag kisregényt, nevetséges az egész, már az elején el is csúsztál és elvéreztél, mi az a baromság, mint érv, hogy mert ilyen személyt nem lehetne kitalálni, na ne röhögtess BÁRMIT KI LEHET TALÁLNI.(amúgy meg, ha valaki használja az eszét, eleve tudja, sokkal brutálisabb és szofisztikáltabb misztikus lényeket találtak már ki évezredekkel a keresztény maszlag előtt is, pl titánok, gigászok stb és persze ma már minden értelmes ember jól tudja, hogy mind a vad primitív tömeg megzabolázásra kitalált mese; egyszerű elitista trükk és csalás az összes vallás, a dőzsölő önkényurak a hatalmuk védelmére alkalmazták sikerrel. Ha van hozzá buta balek, sakkban lehet tartani és zsarolni egy olyan kép felfestésével, ami soha nem itt van, hanem mindig valahol máshol, bár nem látod, nem hallod, nem érint meg, semmi effektív tényszerű hatása sincs az életedre, azonban BÁRMIBE BELE LEHET MAGYARÁZNI ravasz hazug sunyi módon. Hidd - mondják - mindenképp létezik és hatalma van fölötted az életed az övé úgyhogy kussolj... és le is írtam a vallások alapvető szerkezetét... röhejes és szánalmas, hogy még ma, a nanokorszakban is vannak agyhalottak, akik ebben tévelyegnek, de inkább utóbbi, mert mai napig képesek társadalmi és hatalmi közös dolgainkba belepofázni ezek a hazug szélhámos társadalomromboló miszticisták. Nem viccből paktált le velük szarbángeci és lett a "csuhások haza" helyett "Európa keresztény lesz vagy nem lesz"... kár engem térítened mert körberöhöglek... pont szarbán az ékes és tökéletes cáfolata ennek az egész hazug terror elvrendszernek... azaz a miszticizmusnak) az ócska duma, az ókori meg középkori analfabéta földtúró nyomorult elnyomott jobbágyságra van dizájnolva, nekik elég volt hogy higgyenek (főleg hogy karddal is rásegítettek a hatalmak)...most viszont XXI. században vagyunk... ha helyes érvet akarsz a misztikum mellett, akkor kösd fel a gatyád SOKKAL jobban, és ne ásatag elavult nevetséges és infantilis marhaságokkal gyere...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.