Joe Biden amerikai elnök pénteken egy sürgősségi rendeletben döntött arról, hogy az Egyesült Államok – csakúgy, mint idén – jövőre is 15 000 menekültet fogad be.

Biden mégsem enged be több menekültet, mint Trump
Fotó: Facebook/Joe Biden

Az elnök tehát nem emelte meg elődje – Donald Trump – 15 000 fős felső korlátját, annak ellenére, hogy

több mint két hónappal ezelőtt ígéretet tett arra, hogy 125 000 főre emeli az évente befogadható menekültek számát.

Trump elnöksége alatt folyamatosan csökkentették a befogadási plafont, amelyet Barack Obama adminisztrációja idején 110 ezerre emeltek. Az előző adminisztráció már 2017-ben 50 000 főben korlátozta a befogadható menekültek számát, 2018-ban a kormányzat 45 000-es kvótát állapított meg, amelyet először 30 000-re, majd 15 000-re csökkentettek.

Tisztviselők szerint Biden "kiigazítja" elődje intézkedéseit. Ennek keretében

a jövőben felgyorsítják a menekültek befogadását, azaz a már átvilágított egyének gyorsabban jutnak be az Egyesült Államokba. Ezen kívül magasabb kvótát biztosít például az afrikai, közel-keleti és közép-amerikai menekültek számára, és feloldja elődje Szomáliából, Szíriából és Jemenből történő áttelepítésekre vonatkozó korlátozásait.

A mostani pénzügyi év október 1-jén kezdődött és eddig alig több mint 2000 menekültet telepítettek át az Egyesült Államokba. A Fehér Ház közölte, hogy a 15 000-es számot maximálisan ki fogják használni. Egy névtelenséget kérő vezető kormányzati tisztviselője az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy Biden megemeli a felső határt is, ha szükséges, de jelenleg az a prioritás, hogy meghatározzák, mely területekről fogadják be a menekülteket.

Az új elosztás alapján körülbelül 7000 helyet tartanak fenn az afrikai, 1000-et kelet-ázsiai, 1500-at az európai és közép-ázsiai, 3000-et a latin-amerikai és karibi, 1500-at a közel-keleti és dél-ázsiai menekültek számára, valamint egy fennmaradó 1000 fős rést hagynak, amely szükség szerint felhasználható.

Jen Psaki, a Fehér Ház sajtófőnöke pénteken azt mondta: a késedelmes elnöki intézkedés oka egyrészt az volt, hogy "némi időbe telt, mire kiértékeltük, hogy a menedékkérelmeket feldolgozó rendszer mennyire hatástalan és mennyire lerombolták, ezért sok részletét újra kellett építenünk." A tisztviselők ezen kívül a koronavírus járványt az Egyesült Államok déli határán kialakult migránsválságot említették az okok között, amelyek miatt csak mostanra született meg a döntés.

Az ország déli határán folyamatosan nő a bevándorlók száma, amiért a republikánus politikusok Joe Bident okolják. Az elnök hivatalba lépése óta ugyanis több olyan kormányzati intézkedés is született, amely arra ösztönözte a közép-amerikai bevándorlókat, hogy elinduljanak az Egyesült Államok felé.

Az április 8-án nyilvánosságra hozott adatok szerint márciusban az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynökségének (CBP) emberei több mint 172 ezer illegális bevándorlóval kerültek szembe a határon. Szintén a CBP összesítése szerint a múlt hónapban illegálisan az Egyesült Államokba belépők között több mint 18 800 kísérő nélküli kiskorú volt.

Forrás: MTI

Fotó: Facebook/Joe Biden

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
Az a 15 ezer csepp a tengerben. A lényeg, hogy jöhetnek a szomáliai menekületek (:DDDDDDDDDDDD) akik évtizedek óta géppisztollyal szocializálódtak. Biztosan jó állampolgárok lesznek.
"Az április 8-án nyilvánosságra hozott adatok szerint márciusban az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynökségének (CBP) emberei több mint 172 ezer illegális bevándorlóval kerültek szembe a határon. Szintén a CBP összesítése szerint a múlt hónapban illegálisan az Egyesült Államokba belépők között több mint 18 800 kísérő nélküli kiskorú volt."
Tehát itt a végén a lényeg. Egy hónap alatt 172 ezer. Hopsz. Ha végzünk egy óvatos becslést, akkor egy év alatt lesz laza 2-4 millió. Ezek is orvosok és mérnökök. Az Usának vége.
Épp a napokban néztük:
www.youtube.com/watch?v=aZaALKw50yI&t=3s
Érdemes észrevenni, hogy egy spanyol ajkú készíti a videót, nem angolul beszél, ő is mexikói lehet, de már tudja, hogy ennek nem lesz jó kimenetele.
Napról-napra terjed ez arrafelé, a hófehérke kretének meg akkor fognak felébredni, amikor az utcájukban jelennek meg géppisztollyal, machatével.
Shikari
A spekuláns, globalofasiszta csürhe módszeresen teszi tönkre a világ normàlis részét szar emberek befogadására kényszerítve a kilóra megvett politikusokat.
Málna
Érthetetlen, hogy egyes országok miért akarják tönkretenni saját magukat. Mondanám, hogy az ő dolguk, de sajnos ez az egész világra hatással lesz.
folt
A trumpisták kezdhetnek magukhoz nyúlni, mert elvették a játékukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.