Tizennyolc orosz diplomatát utasítottak ki Csehországból, akik a cseh hatóságok szerint az orosz titkoszolgálatoknak dolgoztak – közölte Andrej Babis cseh miniszterelnök szombaton Prágában.

Csehország kiutasított 18 orosz diplomatát
Fotó: MTI/EPA/Domenic Aquilina

Babis szerint a kiutasítás konkrét oka: erősen megalapozott a gyanú, hogy az orosz titkossszolgálatok képviselőinek szerepük volt egy dél-morvaországi lőszerraktárban, Vrbeticében, 2014 októberében és decemberében történt robbanásokban. Babis a diplomaták kiutasításról tájékoztatta Milos Zeman cseh államfőt, aki szerinte teljes mértékben egyetértett az intézkedéssel.

A kiutasított orosz diplomatáknak 48 órájuk van Csehország elhagyására.

Jan Hamácek megbízott cseh külügyminiszter a diplomaták kiutasításáról pedig a prágai orosz nagykövetet értesítette. Hamácek az ügyről tovább tárgyal külföldi partnereivel – jegyezte meg a CTK hírügynökség.

A dél-morvaországi Vrbeticében, egy régi gyártelepen kialakított raktárakban 2014-ben több nagyobb robbanás történt, melyek következtében két személy meghalt, és komoly anyagi károk keletkeztek. Később a Vrbeticében tárolt, fel nem robbant lőszert más helyre szállították. A rendőrség a robbanások ügyét szándékos veszélyeztetésként vizsgálta. A robbanások következtében három környékbeli falu több száz lakosát kellett kitelepíteni.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/EPA/Domenic Aquilina

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Nem kő aggódni majd mi befogadjuk Őket. Nagy Orr Bán szereti az Oroszokat. Vagy lehet nem ? Jó van má attól függ mi a dátum. Mikor-hogy. Hol menjenek ki hol jöjjenek be már azt se tudják mit csináljanak főleg ha ugyan attól hallják. Még a végén tudathasadásuk lesz. Vagy csak legyintenek egyet a falu bolondjára.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vitriol
Jó lenne tudni, ide mennyit telepített be a kormány?
Sámannus
Nálunk már egész hadosztályok vannak, elfoglalva minden kulcspozíciót ami a demokratikus ellenzéknek járna.
A putyin csicskákat ezek rágatják mint a paprikajancsit. A pohosnak még a klotyón is benéznek az alfelébe nincs titok előttük.
tudode
Övék dolog, nem ógy, mint a V/4-ek egyik tagja, aki csak azért, hogy húzogassa az EU bajszát
.
---- Így lett Magyarország az új hidegháború egyik főszereplője
www.youtube.com/watch?v=ILxGCoxsnZ8&t=635s
.
Ahány ház/haza annyi szokás, eladósítva még az unokákat is!
-------------------------------------------------
.
De azért Babis miniszerelnök kifejezte véleményét azzal, hogy
.
------ Dilis fotót osztott meg Orbánról a cseh miniszterelnök
index.hu/mindekozben/poszt/2020/01/16/vicces_fotot_osztott_meg_orbanrol_a_cseh_miniszterelnok/
.
Talált!
------------------------------------
Néro
Nem kő aggódni majd mi befogadjuk Őket. Nagy Orr Bán szereti az Oroszokat. Vagy lehet nem ? Jó van má attól függ mi a dátum. Mikor-hogy. Hol menjenek ki hol jöjjenek be már azt se tudják mit csináljanak főleg ha ugyan attól hallják. Még a végén tudathasadásuk lesz. Vagy csak legyintenek egyet a falu bolondjára.
namihami
@Néro: Hogy szereti-e őket, azt nem tudjuk. De az, hogy a Putyin kezében vannak azok a lapok (lásd még Beszervezési lapok és Jelentések), amik révén KÉNYTELEN őket szeretni, az biztos. Még a póráz is fel- felvillan néha. Az orosz és kínai ""alkotmányos"" pedig csak még szerethetőbbé teszi őket.
namihami
Majd mi befogadjuk őket. És ezeknek még diplomáciai autó se kell az idehozatalukhoz.
Nessy
@namihami: Legfeljebb bővül az itt lévő orosz bank létszáma. Építünk nekik örök lakásokat!
Néro
@Nessy: Csak előtte felveszünk tőlük hitelt és abból. Jó Nemzethy Magyarosch szokás szerint. E-toncsi a pöttyössegű kisbabák nagy genetikusa meg majd meg magyar rázza rázza és rázza ,milyen jó is lesz az nekünk.
Nessy
@Néro: Már úgyis fűnek, fának tartozunk, oroszoknak, kínaiaknak, meg még akikről nem szól a fáma. Lassan az unió közvetlenül a hitelezőknek utalhatja a" támogatást"!
justhpeter
Nem kell nekünk őket befogadni, van itt már elég.
balos
"Még nem elég a ruszki segget nyalni",mikor ott a másfél milliárd kinai,mert csak a fideSS...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.