A magyar kormány által a magyarországi zsidó felekezeteknek nyújtott örökjáradék elosztásának felülvizsgálatát akarja elérni.

(Forrás: Index)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Miközben bírósági döntéseket lehányva a kormány lassú kivéreztetésre ítélte Iványi Gábor Magyar Evangéliumi Testvérközösségét, Köves Slomó egyháza, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) - a fidesz ház zsidója és támogatója - lepacsizott a kormánnyal, úgyhogy a legmagasabb kategóriában elismert egyházzá válik. Ezt onnan lehet tudni, hogy Szentendrén új zsinagógát avattak, ahol Köves és Semjén körbelefetyelték egymást, és az is kiderült, mit jelent ez a magasfokú elismerés. Például alanyi jogon jár az állami, önkormányzati intézményrendszerrel azonos finanszírozás minden közfeladatot átvállaló intézmény tekintetében, legyen az oktatási, szociális, kulturális vagy az élet bármely területét érintő közfeladat-átvállalás. Konkrétan az a finanszírozás, amit Iványiéktól az ócska bosszúállók megtagadnak. Aki szolgál, talpat, tányért és hátsót nyal, annak dől a közpénz, aki bírál, kritizál, szóvá tesz, kiáll, azt eltapossák. Mert a keresztény szabadság már csak ilyen és a pénzből sose elég.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Nyírfa: tegnap, 20:16 ♦ "DR. FELDMÁJER PÉTER MAZSIHISZ-ELNÖK Nyugalom" című cikke erről szól...
"A másik két – a törvény által egyháznak minôsített – zsidó csoporttal kötött megállapodás súlyos anyagi terheket ró ránk, de lezárja ezt az áldatlan vitát, és lehetôséget ad arra, hogy fô feladatunkra koncentráljunk. Ezernyi dolga van zsinagógáinknak, iskoláinknak, szociális gondozóhálózatunknak. Ezeket kell most kevesebb pénzbôl változatlan vagy még
jobb színvonalon mûködtetnünk."
mazsihisz.hu/files/public/filecache/ma__medialibrary_media/300/1300/67..pdf
Marakodnak az állami elosztáson.
Nyírfa
@Eladott Ország: Köszi!

Nézd csak, ezt nem tudtam: " A meghívóra válaszul a Mazsihisz éles hangú közleményt adott ki, melyben leszögezi, hogy az újraelosztás elfogadhatatlan, az előző Orbán-kormánnyal kötött egyezség szerint az örökjáradékra csak a Mazsihisz jogosult. "

szombat.org/politika/4333-egyoldalu-szerzodesszeges-vagy-orvendetes-fejlemeny-15-millard-forint-sorsa

Így már világos, miről van szó, miről folyik a vita, a huzakodás.
Jellemző az orbán vezette bármely kormány megbízhatatlanságára, hogy a saját szerződéseit soha nem tartja tiszteletben, azok csak addig érvényesek, amíg az érdekei úgy kívánják.
Eladott Ország
@Nyírfa: Ehhez hasonló, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke bejelentette, hogy sok év után az általa vezetett egyház visszakapta a technikai számát, ami azt jelenti, hogy az egyházi egyszázaléknyi adót újra fel lehet ajánlani nekik.

Egyháza honlapján Iványi elmondta:

"A MET Strasbourgban pert nyert a magyar állammal szemben, amiben kimondták, hogy alkotmánysértő módon fosztották meg egyházi státuszától, és jár visszamenőleg a visszatartott pénz. Akkor az állam (nem a tényleges bevallások, hanem az utolsó megkérdőjelezhetetlen év befizetései alapján) visszamenőleg fizetett. Azonban 2017–2020 között változatlanul nem, arra hivatkozva, hogy a bírósági döntés csak a visszamenőleges kifizetésre kötelezte őket, egyházi státuszunk rendezésére nem – ami egyébként nem felel meg a valóságnak. Tehát egyházi státuszunk ügye változatlanul nincs." rendezve.
Eladott Ország
@Nyírfa: Itt írják a TELEXEN:
Izraelben perlik a Fidesz-közeli zsidók a Mazsihiszt
telex.hu/belfold/2021/04/18/izraelben-perlik-a-fidesz-kozeli-zsidok-a-mazsihiszt

"Az örökjáradék a kilencvenes évek vége óta jár a holokauszt után és a kommunista államosítások idején elvett zsidó egyházi ingatlanokért. "

És...

"Izraeli bíróságon támadta meg a Mazsihiszt a Köves Slomó-féle EMIH és a szintén kormánybarát ortodoxok. Újra akarják osztani a zsidó szervezeteknek járó állami örökjáradékot, de egy állítólagos 10 milliárd forintos adósság is a tét. "
-
Nyírfa
@Eladott Ország: Amit Iványiékkal megtett orbán, az a hitványságának egy mérföldköve. Kétségem nincs afelől, hogy magában eljátszik a gondolattal, milyen jó is lenne, ha ő is megnyithatná az átnevelő táborokat, ahol, akár halálra is kínozhatnák a pribékjei a renitens ellenzékieket, a haladás, a humánum képviselőit. Talán ennél is tovább menne, de itt lezárom a gondolatmenetet, mert így is a magyar történelem egyik legmegvetendőbb emberének tartom.
Nyírfa
@Eladott Ország: 11.07

Ez az a helyzet, amikor egyáltalán nem várom kíváncsian az eredményt. Itt most nincs jó döntés.
A vitán is túlmenő ellentétek arra alkalmasak, hogy megdobja a magyarországi antiszemitizmust.
Gondolom, ez Kövest nem érdekli. De, vajon az ő szervezetébe tartozó, a hozzá csatlakozó zsidókban felmerül-e, hogy milyen következményeket von/vonhat maga után a politikai megosztottság, a hatalmi harc, a pénzügyi követelések?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok