Az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) Vlagyimir megyei parancsnoksága hétfői jelentése szerint rabkórházba szállítják át börtönéből Alekszej Navalnij ellenzéki politikust – írja az MTI. 

Mégis megpróbálják megmenteni a kritikus állapotban lévő Navalnij életét
Fotó: MTI/EPA/Moszkvai Városi Bíróság

Navalnijnak a 2. számú pokrovi börtönből a 3. számúba való átszállításától – amelyben a megyei kórház kirendeltsége működik – egy orvosi bizottság döntött.

A páciens beleegyezésével vitaminkúrát rendeltek el.

– áll a közleményben.

Navalnij március 31. óta éhségsztrájkot folytat, mert álláspontja szerint nem részesül megfelelő orvosi ellátásban. Orvosa, Anasztaszija Vasziljeva szombaton azt mondta, hogy a felfüggesztett börtönbüntetés feltételeinek megsértése címén két és fél évi letöltendő szabadságvesztésre ítélt 44 éves politikus akár a közeli napokban meghalhat, mivel rendkívül rossz a vérképe. Vasziljeva úgy vélekedett, a leletek arra vallanak, hogy szív- és veseleállás fenyegeti.

Navalnijnál korábban az MR-vizsgálat két porckorongsérvet mutatott ki.

Ivan Zsdanov, a Navalnij által alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítványának (FBK) igazgatója és Leonyid Volkov, a regionális Navalnij-törzsek hálózatát Litvániából koordináló aktivista vasárnap tüntetést hirdetett meg szerdára az orosz városokban. Vlagyimir Putyin elnök szerdán készül elmondani üzenetét a parlament két házának.

Korábban az ellenzéki politikus szimpatizánsai január 23-án, 31-én és február 2-án tartottak tiltakozást Oroszország több városában. Az OVD-Info civil szervezet szerint ezeknek több mint 11 ezer részvevőjét vették őrizetbe a hatóságok.

Pénteken a moszkvai ügyészség kezdeményezte a bíróságon, hogy minősítse szélsőséges szervezetnek a FBK-t, annak jogutódját, az Állampolgári Jogok Védelmének Alapítványát (FZPG) és a Navalnij-törzsek hálózatát.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/EPA/Moszkvai Városi Bíróság

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Már egy hete megírták az angol lapok, hogy már akkor magánkorházba kezelték stb...csak minket akarnak hülyíteni minden rablómesével.
Csizmás Kond
@Shikari: ...a legtöbb rémhít nem is ő mondja hanem a zellenzéknek nevezett hazugsággyár találja ki.
Peller Anikó
@Szeparepa2: "Pénzéhes gátlástalan határon kívüli idegenszívű bozgor zsoldos csőcselékből, köztörvényes bűnözőkből és tanulatlan focihuligánokból álló troll-kommandó söpredéket uszított a náci hazaáruló rablógyilkos NER maffia a Propeller hírgyűjtő portálra! Minden áldott napon reggeltől estig főállásban ontják az aljas NER talib maffia szervilis náci hazaáruló hazugságaikat és provokációkat."

Ezek románok? És itt ontják (rontják) némi pénzért az aljasságaikat? Jade.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.