Ausztria egymillió adag Szputnyik V vakcina vásárlásáról döntött, mindazonáltal az orosz vakcinával történő oltás csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélye után kezdődhet meg – jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfőn.

Az osztrákok egymillió adag Szputnyik V vakcinát vásárolnak
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kancelláriahivatal közlése szerint a Szputnyik V-t már több, mint ötven országban engedélyezték, és bíznak abban, hogy az EMA is mielőbb jóváhagyja annak európai uniós használatát, hiszen minden egyes plusz vakcina emberéleteket és munkahelyeket ment meg, valamint elősegíti a normális élethez való visszatérést.

A hétfőn hivatalba lépett új egészségügyi miniszter, Wolfgang Mückstein is állást foglalt ebben a témában, a Szputnyik V-t jónak nevezte, és megerősítette, Ausztria csak az EMA engedélye után kezdi el vele az oltást. "Egyébként az a plusz egymillió adag Pfizer/Biontech vakcina, amely a második negyedéveben érkezik az országba, lehetővé teszi az oltási tempó felgyorsítását, és mindenkit be lehet oltani nyárig" – tette hozzá az új miniszter.

Ausztriában átlépte a két és fél milliót a beadott oltások száma, ez azt jelenti, hogy az oltható lakosság több, mint 20 százaléka már megkapta az első vakcinát. Hamarosan befejezik a 65 éven felüliek immunizálását, és elkezdődhet az 50 és 65 év közöttiek oltása. Ezzel párhuzamosan a vírusfertőzésnek leginkább kitett foglalkozási ágak dolgozóinak, a rendőröknek és a pedagógusoknak az oltása is lendületet vett.

Az elmúlt 24 órában 2117 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 595 540 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 2100, az intenzív kezelésre szorulók 570-en vannak. A fertőzés okozta betegség (Covid-19) szövődményeibe az elmúlt napon 24-en haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 9922-re emelkedett. A betegségből felgyógyultak száma 557 467.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Magyarra fordítva nem vásárolnak. Csak ha meg lesz az Európai Gyógyszerügynökség engedélye. Úgy látom a nerkompatibilis újságírásban mindegy, hogy idd ki a bilit vagy vidd ki a bilit.
RonaGyuri
szó sincs matyar útról: orbán az európai engedély hiányában vásárolt!!! =))
folt
Minek???

04. 11.-án ajánlották fel a Szputnyik V (már a neve is...) vakcinát, amit nem fogadtam el.
Ellenben finoman és teljesen kulturáltan jeleztem az óhajomat: www.youtube.com/watch?v=an3YVWK-jq0 - nem, nem így, hanem így: Pfizer, más semmi, a vágyam csak ennyi És csendben elmenni tovább.
És láss csodát, rá nyolc napra hirtelen találtak Pfizer vakcinát. Biztos kiesett egy Barkaszból: i.pinimg.com/originals/d5/ee/68/d5ee685133a119cbda44bffc0c170efa.jpg

Miért erőltetik ezerrel a sokat vitatott, drága és a hatékonyságát tekintve változó vagy gyengén teljesítő keletit, ha van biztonságos, stabil és főleg(!) hatékony nyugati is?

Gyors körkérdés az ismerősök körében, és kiderült, hogy mindenki Pfizer, Moderna, vagy AstraZenekát kapott. Ráadásul csökken az oltási lendület, mert egyre kevesebben vannak, akik kérik az oltást, így még több bevizsgált és hatékony nyugati vakcina áll rendelkezésre.

A kérdésem ezek után... Mondjuk Hollik Istvánhoz: What the fuck?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.