A svájci közszolgálati rádió és tévé adásában jelent meg egy riport, amely azt fejtegeti, hogy menti ki a fideszes hatalom a saját zsebébe az ország közvagyonát – írja a Hírklikk.hu.

Fideszes alapítványok zsebében landol a magyar közvagyon a svájci köztévé szerint isFotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A magyar kormány az államvagyont magánalapítványokba helyezi ki: egyetemeket, termőföldeket, kastélyokat, energiakonszerneket akar közérdekűnek nevezett alapítványokba vinni – írja a Hírklikk.hu a svájci közszolgálati tévé honlapján közölt riport alapján.

Megemlítik, hogy a kormány saját embereit teszi az alapítványok élére, mely kinevezések egész életre szólnak. 

Majd ezek az alapítványok fognak dönteni a birtukokban lévő intézmények sorsáról is. Erre pédaként a Budapesti Corvinus Egyetemet hozta fel az SRF.ch, amely már szintén nem közvagyon. A kormány tavaly egy alapítványnak adta, és azóta nem a rektor dönt arról, hogy ki taníthat az egyetemen, és mit kínál az intézmény, hanem az alapítvány, és az dönt a költségvetésről is – fogalmaz a lap.

A tervek szerint összesen 32 alapítvány vesz át állami intézményeket: egyetemeket, klinikákat, energiaügyi és gyógyszerészeti konszerneket, kikötőket, kastélyokat, múzeumokat, színházakat.

Mostanra az ország 21 egyetemének felét már ilyen fideszes alapítványok irányítják.

A svájci riport megemlíti, hogy a magyar sajtó szerint is feltűnően sok új alapítványi tisztségviselő miniszteri tisztségben van a jelenlegi Orbán-kormányban.

Ligeti Miklóst, a Transparency International munkatársát is idézték a lapban. Szerinte az eljárás értelmetlen és jogsértő és véleménye szerint az állami vagyon ezzel örökre elveszett, mert

gy következő kormány már nem fogja tudni visszaszerezni azt az alapítványok zsebéből.

A svájci cikk szerzője végül megemlíti, hogy bár felkérték a kormányt és a kormány pártot is, hogy reagájanak a vádakra, mindeddig nem érkezett válasz.

Forrás: Hírklikk.hu, SRF.ch

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Remélem,,megérem,,mikor lerohad a vigyor a felsőcsutkai Mesztic pofájáról...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
A MOL 10%-ot esett a tozsden miutan orbanek bejelentettek hogy a ceg 5%-at fideSS kozeli alapitvanyba helyezik at. Ugy latszik a kulfoldi befektetok nem nezik jo szemmel hogy visszater kommunizmus Magyarorszagra.

orban es a fideSS most mindent egy lapra tesz fel. Amit lehet ellopnak a valasztasokig, es a vegletekig eladositjak az orszagot. Igy abban az esetben ha valami csoda folytan megis tudna nyerni az ellenzek, akkor az elkovetkezo kormany iszonyu nehez helyzetben lesz. Demokratikus uton nem is lehet megoldani a problemat. Megjegyzem nem is szabad igy hozzallni, mert orbanek se demokratikus uton loptak lopjak szet az orszagot.
Ha pedig orban nyer, akkor az egyertelmuen Magyarorszag veget jelenti, mint unios tagallam. Katasztrofalis jovo var rank, ha orban ujra nyer, ami moralisan, erkolcsilag es gazdasagilag is tottal padlora fogja vinni az orszagot hosszu evekre.
Pokróc
k..va 1x ű . Fel lesz xámolva és vixxa lesz fizettetve . Ennyi ,csókolom !
Clavigo
Remélem,,megérem,,mikor lerohad a vigyor a felsőcsutkai Mesztic pofájáról...
Pokróc
A pénznek van egy olyan tulajdonsága hogy megy össze- vissza ide -oda .aztán a végén jó esetben kiköt a célzott helyén .
Szabadságvesztésre átváltva jelen törvények között 1000 ft / nap . javaslom hogy senki se költse el amit lopott ,tárolja !!!
Pokróc
A túlfűtött nemzethy öntudat generálta lopás , az alkotmányos költség dumája ,a nemzethy vállalatok ily módon való megerősítése hogy kiléphessenek a környező országok piacára nem lesz enyhítő körölmény ,legalább is nálam nem lenne az .Lassan előfordul6 hogy tejelni kell majd .
namihami
@Horizont: 12.51: Ahogy a régi mondás tartja: ""Ez se rossz!"".
justhpeter
Addig mindegy mit mond a svájci köztévé amíg a svájci bankok beveszik a lopott pénzt. Ha meg már oda nem lesz vihető, majd megy az itthon gründolt bankba.
namihami
@Horizont: Erre próbáltam a ""csuaseszku-módszer"" elnevezést köztudatni. Mert, ugyebár arra a pénzre, amit már kimentettek (min. 85-90%-a az ittmaradottnak) keresztet vethetünk. De legalább a pofánkba ne röhöghessenek bele valamelyik trópusi nyaralóhely homokos óceánpartjáról. És, ha mégis sikerülne a kimenekülés, akkor a zsidók megmutatták a lehetőségét egy ""eichmanni"" megoldásnak.
Pacifistának ugyan tartom magam, de ---ennyire kihasználható--hülyének mégse. Nem a bosszú, igazságszolgáltatás.
És, ha az esetleg befutó ellenzék, mégiscsak simán eleresztené ezeket, akkor megérdemeljük akármelyiket.
Yoda69
@Horizont: Hat nem a komcsikon mult hogy nem lett vegul, de nem voltunk messze tole.
Viszont orban meg megvalosithatja, hacsak nem rugjuk jol picsan jovore. Asszem ez az utolso esely ra hogy bekesen vegyuk at a hatalmat.
csak úgy....
ha már a semleges svájc is ezt mondja,akik köztudott,hogy értenek a pénzhez...
na erre kíváncsi leszek,hogy ezt miképp abrakolja orbán az ö milkaliáinak.
ómió
Na, efftársak! Ki tud nagyobbat hazudni, mint a svájci köztévé!?
tudode
Azért már repedik Tabu ország hallgatás fala, mivel már van olyan fideSS alapító, aki nem vállal sorsközösséget azzal a politikai szélhámossal, akinek a narancsköd elhomályosítja a pislogóját, és csak a hatalom, és lóvé átmentése lebeg az alapítványokba kimentendő közvagyonnal is, abban a hiszemben, hogy abba a katyvaszba amit összebarkácsolt belebukik az ellenzéki összefogás!!!
.
Nagyon jó, szemléltető összeállítás:
.
---- Kardos József egykori Fidesz-alapító: Le kell leplezni a hazug és
www.facebook.com/SzegedTV/videos/1110482012795089
---------------------------
.
Nem kevesebbel, 30 évvel tartozik az országnak, amelyet nem tud póútolni akkor sem ha többélete lenne!!!
.
Az ország megmutatta a kisújját, magáévá tette az egész orfszágot, mindenki úgy ugrál ahogy a halló röfi diktálja, a félelemkeltés eszközével!
verőce21
Érdekes, eddig a bankokat írták a lipsi hírforrások, pl. MNB alapítványok, most meg sem említi.
Akkor ezek legalább annyira nem igazak!
csipetke
Csak a címre.- Ez már a Holdról is látszik. A fidesz/orbán banda olyan nyíltan lopnak,annyira mohók, ennyire enyveskezű miniszterelnöke még nem volt ennek a nyomorult országnak..
CsipkeRózsa
Erik Nizsnánszky idézte a facebook-on, itt a lapon:

"Ocsmány Vigyorról:
"Komcsi bölcsőben születtél, komcsi elveket vallottál, kisztitkárkodtál, majd megláttad ha pálfordulsz, akkor kissebb csapattal kell megküzdeni a vezető szerepért, ezért bedugtad a liberális ajtórésbe a büdös lábad és bemásztál, de hamar láttad sok okos ember mellett hülye maradsz, tovább settenkedtél a múltba, konzervatív irányba.
Na itt megmelegedtél de rájöttek szar van a palacsintában és itt is elkezdtek leköpni.
Kilöknek mindenhonnan mikor megismernek.
Ezt tették most az EU-ban is.
Csak itt pöffekedsz az országban és strómanjaiddal szétlopod az országot.
Meddig teheted??
Tudod te rohadék hazaáruló székháztolvaj, a magyar történelem legnagyobb politikai szélhámos gazemberré nőtted ki magad aki betetőzésül klepto és cezaromániás elmebeteggé is váltál.
A magyar eü-t szétvertétek bizonyíték: nem vagy még zárt osztályon.
Rohadék esküszegő vagy, Magyarország tömeggyilkosává váltál."

Aki facebook-os, lájkolja őt, én nem tudok oda lájkot tenni.
csak úgy....
@verőce21: neked az m 1. az igazi hírfórrás! na nem is csodákszok... :)
CsipkeRózsa
@Horizont: Azt hiszem, ez az egyetlen megoldás lehet csak.
tudode
Megtaláltam azt, a hangfájlt, ahol Kardos József a Klubrádió Megbeszéljük c. műsorában az alkotmányozásról szólt azz ellenzéki összefogáshoz
.
---- Kardos József Fidesz alapító az új alkotmányról beszélt
.
xn--felkelnap-5yb.hu/kardos-jozsef-fidesz-alapito-az-uj-alkotmanyrol-beszelt
xn--felkelnap-5yb.hu/kardos-jozsef-fidesz-alapito-az-uj-alkotmanyrol-beszelt
----------------------------
.
Kardos Józsefet úgy szervezték be a fidess-be, hogy csak arra járt, mert valakit elkísért, aki nem ismeri Budapestet
.

----- Mi lett a 37 Fidesz-alapítóból?
index.hu/belfold/2018/03/29/fidesz_alapitas_bibo_rajk_szakkolegium_alapitok_alapito_nyilatkozat_alairok/
.
Többek között Kardos Józseffhez ha csatlakozna a többi fideSS alapító, akik csak az alapítók számát gyarapították, nagy szolgálatot tennének hazájuknak, mert bebizonyosodott eddig, hogy egy, két fecske nem csinál se nyarat, se szabadságot
..
Kardos József (erdőmérnök-hallgató)

Csúcspozíció: a Sziget programigazgatója
Kormányzati: -
Parlamenti: -
Állami: -
Önkormányzati:
. -
Pályája:
A soproni erdőmérnök hallgató véletlenül volt ott a Bibóban a Fidesz alapításánál: évfolyamtársát, Gyöngyössy Pétert kísérte el, aki már aktív volt ellenzéki körökben, de nem ismerte Pestet, és nem akart egyedül menni a találkozóra. Kardos itt ismerte meg a szintén soproni Szájer Józsefet, akinek az 1990-es választáson a kampányfőnöke lett. A kilencvenes évek elején a Fidesz soproni elnöke volt, mindeközben Szájer személyi titkáraként dolgozott. Szájer 1994-ben már csak listáról jutott be a parlamentbe, amit Kardos személyes kudarcként élt meg, és elhagyta Magyarországot. Ezután egy luxushajón dolgozott Florida és a Bahamák között. Külföldön találkozott újra véletlenül Szájerrel, és 1995–1998 között újra a személyi titkára lett. Az 1998-as választásoknál besokallt a politikától, és onnan kezdve – egy megszakítással – a Sziget programigazgatójaként tevékenykedett. Ma már elhatárolódik a Fidesztől,...
verőce21
@csak úgy...: (14:14) Jut eszembe, nekem is csak azért nem tartozol 10 millió forinttal, mert én eltekintettem a megfizetésétől. (Még az a Trump féle kiköltözés a Fehér Házból.)

De ha úriember vagy befizeted a váci Radnóti Ált Isk. "Kis Herceg Alapítvány"-a számára.

www.radnoti-vac.sulinet.hu/index.php/alapitvany
tudode
Folytatás:
.
szerinte a demokráciának nem lehetnek olyan alternatívái, mint az Orbán Viktor-féle illiberális demokrácia, valamint nem ért egyet a párt menekültellenes politikájával sem. Kardos a Fidesz 30. születésnapja alkalmából ezt mondta az Indexnek: "Annak idején nagy bátorság volt megalakítani a Fideszt. Ma ugyanennyi bátorság kell annak kimondásához, hogy ez a mostani kormány árt ennek az országnak, és ennek legfőbb okozója Orbán Viktor."
--------------------------------
.
A leejtőn nem lehet megállnia egyetlen szélhámosnak sem, de az a tragédia, hogy a politikai széltoló magával rántja az egész országot, híveivel együtt!
csak úgy....
@verőce21: csak szólj ha szükséged van egy kis pénzre de ne hazudozz!
idézd a fogadásunkat de ne csak szóban mert neked (szerintem) már a családod sem hisz! trampli kiköltözött a fehérházból? -na látod...,pedíg mnnyire mondtad,hogy lesz még 4 éve.. :) te lassan kótyagosabb mint shikari kollégád és barátod.
Yoda69
@Horizont: Ezen nem veszünk össze :)
Nekem mar cocializmus is sokk volt.
Pálinkás Pál
az ellopott közvagyont ha kell, radikálisan szerezni vissza...ja egy halk megjegyzés...a mafia egyedül Mussolini alatt nem "létezett "..lehet tanulmányozni hogy is érte el!
Yoda69
@Pálinkás Pál: Tobb modja is van az ellopott kozvagyon visszaszerzesenek. Sot arra is allamkozi lehetoseg hogy offshore szamlakra mentett vagyonokat is vissza lehessen szerezni (ehhez valoszinu az USA segitsege kell majd).
A lenyeg hogy az ellenzeknek mar most azt kell kommunikalni, hogy olyan rendszervaltasra van szukseg mit volt a szocializmus utan.
Pálinkás Pál
@Yoda69: nem...az ellenzéknek sokkal radikálisabb kommunikáció kéne...
Yoda69
@Pálinkás Pál: A lenyeg hogy be kell epiteni a koztudatba hogy mi lesz, es nem akkor eloallni a farbaval. Az Unionak is el kell mondani, hogy amennyiben nyer az ellenzek mire kell szamitani, mert ugyeba demokratikus eszkozokkel nincs esely visszavenni a vagyonokat es racs moge tenni a bunozo politikusokat.
kissé felnőttem
@Pálinkás Pál: az lehe de se pénz se posztó ezzel adunk a szarnak egy pofont és mi változik? ujság tv rádió lenyulva , önkormányzatok kívéreztetve akkor?nincs ám már Vörös Csepel szétverték a tsz ekkel azt is ma készitesz 9 kor egy röplapot 9,05 kor már elvitt a rendőr mert a gépet + nyomtatódat beazonositják ez az ávosnak nevezett világtól vadabb világ ám kissé
Pálinkás Pál
@kissé felnőttem: hát..ha valaki nem tudja a gépét elrejteni a neten, az ne konspiráljon semmit...
csak úgy....
@Shikari: Esterházy Péter: Így gondozd a magyarodat!



A csokorba kötött magyart szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fásszárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal zúzzuk. Nehogy megrohadjon a magyar. Az összement magyart a savó leöntése után túrónak használhatjuk…

A magyar emlős. Egy magyar nem csinál nyarat. A magyar a sötét, ahová Európa ugrik. Ki tartson magyart? Kezdő magyarbarát inkább kanmagyart tartson, ne szukát! Tanácsosabb fajtiszta magyart beszerezni, mint valami bizonytalan származású magyart.
Öreg magyart ne vegyünk! A magyart következetesen dicsérjük vagy dorgáljuk! Lágy, barátságos hang: jól van, jó magyar, illetve keményen, határozottan: pfuj, magyar, helyedre! A magyar a tartós fogyasztási cikkek kategóriájába tartozik.



Olcsó magyarnak híg a leve!
A magyartartás csak akkor gazdaságos, ha a törzsállományunktól szaporulatot nyerünk, és azt fölneveljük. Az erogén zónákat piros-fehér-zölddel jeleztük…



Hogyan öltöztessük a magyarokat? Ami a pelenkázást illeti, legjobb a magyart minden étkezés előtt tisztába tenni. Szoptatás 3 óránként. Levegőt minden magyar igényel, de nem huzat formájában. A Kárpát-medence huzatos… (magyarul: húzzon el innen minden magyar). A rágalmaktól magyarod minősége alig változik, az esetleges vizeletfoltokkal ne törődj, bazmeg.”
Pokróc
@justhpeter: Ez a Svájc is 1 geci ellenőrizhetetlen hely ,és Ausztria is ,azok pedig kiszámít6atlanok . Mint ha barátok volnának aztán megy a kasza :((((((((((((( de rábaxtok gecik mert adandó alkalommal visszaszedjük amit lehúztatok ! Csak xólok mielőtt +lepetésként érne benneteket . rá vagyunk hangolva ,rá vagyunk készülve ,rá vagyunk érezve.
Pokróc
Ha most lövik le a ferdinándot hát xarok rá .-) nem vh hanem részvét nem lenne . Köcsögök !!!
Pokróc
és még ránk fogták itt xervezék meg a támadást Bp -en . 3 a nagy faxt ! Nem tűnt fel hogy Habsburg féreg volt akit kinyírtak ?
Pokróc
+lehet nézni mit műveltek amikor 41 ben hitler bement .Ott vannak a felvételek . előre nyújtott kéz . százezrek ,miliók .
Na +a kurva anyátokat !!! És mi vagyunk a bűnös nép ? Nemá baxátok +. Nemá !
verőce21
@csak úgy...: (14:29) Te hülye vagy!
Azt állítottad, Trump nem költözik ki a Fehér Házból, úgy kell az FBI-nek kivezetni onnan...!
Tízmilliót ajánlottál nekem fogadásként, ha nem így történik...! Nem így történt, tartozol 10 millióval!

Megadtam a befizetési célt. Nekem nincs szükségem a pénzedre!
(Az internet nem felejt, ne kelljen visszakeresnem!)
csak úgy....
@verőce21: már megint hazudozol trafikos vergödszke!
voltmárjobbis
@Horizont: ma 12:51Ahhoz le kéne váltani orbánt
creativehun
Kormányváltás után visszaállamosítani minden 90 előtt állami tulajdonban lévő ingó és ingatlant. Sajnálatos módon nem Kínában vagyunk..mert akkor ezeket a fideszes szarjankó gazembereket tarkón lőnék.
Emmersson71
@Shikari: Apádnak, a kefebajszos fasiszta féregnek. Mutterod meg Eva Braun...ez magyarázza a skizofréniádat :P
Emmersson71
@Shikari: Na, akkor egyről beszélünk, a szarházi apádról :P
Aki Én
@ómió: @verőce21: Amíg csak mások véleményére hagyatkoztok, mert szellemi képességeitek nem engedi, hogy ilyen egyszerű és egyértelmű dolgokat átlássatok, addig bajban lesztek.
Kit olyan buta suttyót, mint ti...
verőce21
@csak úgy...: A végén még téged is úgy kell kivezetni bilincsben az adósságod miatt a nagy családi házadból.
Mint lefogadtad, hogy Trumpot bilincsben kell az FBI-nek kivezetni a Fehér Házból, mert nem lesz hajlandó átadni az elnökséget és kiköltözni onnan!
10 millió forinttal tartozol.
ómió
@Aki Én: Attól, bolsiék elmebetege, hogy te ott az elmeosztály munkásőr tagozatán, ahol vagy mindig csak mások - gondolom, az ápolt-társaid - véleményére hagyatkozol, elhibázott ezt meg a kreténségedet másokra vetítened! Vagy így az efftársi?
csak úgy....
@verőce21: az emlékezö tehetsegged = 0,- de mit várhatok el egy fideszes trafikástól!?
verőce21
@csak úgy...: "az emlékezö tehetsegged = 0," - de mit várhatok el egy velejéig aljas, hazug embertöl!
csak úgy....
@verőce21: én szívesen meghívnálak ,hogy egy kicsit jobban megismerjük egymást és nem csak így látatlanból vagdalkozni a vak világba mert nem azonosak a nézeteink!
verőce21
@csak úgy...: De, szerintem azonosak a nézeteink, csak kinek-kinek a vérmérséklete szerint.
csak úgy....
@verőce21: már megit terelsz vergödszke! csak cca. 1000 km. -,isten bizony nem bántanálak! -abban az "azonos nézetekben" nem vagyok biztos de majd megbeszéljük,szerintem live nem vagy ilyen pökhendi..
folt
@CsipkeRózsa: Ezt én is meg akartam osztani, hogy meglegyen ez mi közöttünk is, de megelőztél. Darabra meg van, ez a lényeg.

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy lehet egy ember annyira undorító gazember, hogy kiépítsen egy ilyen beteg rendszert.
Mi az mélységes mély sötétség, ami arra ösztökél egy embert, hogy egy életen át az ártás határozza meg a tudatát, a tetteit.

"ártás (főnév)

Baj, kár okozása; rossz hatás kiváltása vagy elérése; anyagi vagy erkölcsi hátrány okozása.

Az ártás a romboló szándék megnyilvánulása. Az ártás akarása nem tartozik az ember alapvető személyiségéhez. Az ártás gyakran tudatlanságból vagy felelőtlenségből következik be." - ha tudatosan, módszeresen árt valaki, akkor gonoszságból !!!

Most ezt érzem: www.youtube.com/watch?v=VlWuXUk-sNo

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.