Az amerikai elnök rövid beszédben reagált a nyilvánosságot jelenleg leginkább megmozgató bűnügyre, a George Floyd-gyilkosság ítéletére – tudtuk meg a Telex.hu-tól

„Ez még csak az első csapás volt, amit a rendszerszintű rasszizmusra mértünk” – Biden megszólalt a Floyd-ítélet kapcsán

Fotó: MTI/EPA/Bloomberg/Andrew Harrer

George Floyd gyilkosát, Derek Chauvint tegnap mindhárom ellene felhozott vádpontban bűnösnek találta az esküdtszék, az viszont csak két hónap múlva derül ki, hogy a bíró pontosan hány év börtönbüntetést határoz meg. Joe Biden magyar idő szerint szerda hajnalban szólalt meg az ítélet kapcsán – írja a Telex.hu.

Végre igazságot szolgáltattunk, de még rengeteg dolgunk van. Ez még csak az első csapás volt, amit a rendszerszintű rasszizmusra mértünk.

– idézte Bident a BBC. Az országos tévéadók által közvetített beszédben az elnök úgy fogalmazott, hogy „a rasszizmus az egész nemzet lelkén száradó folt”.

Kamala Harris alelnök a törvényhozókat sürgette, hogy mielőbb fogadják el a Floyd nevével fémjelzett rendőrségi reformot, ami március elején szűk többséggel ment át a képviselőházon. A reform egyik lényeges eleme, hogy a fojtófogások alkalmazását visszaszorítanák, és a rendőrtisztek mentességét is korlátoznák, ha felmerül a túlkapások gyanúja.

Forrás: Telex.hu
Fotó: MTI/EPA/Bloomberg/Andrew Harrer

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
A BLM bűnözést még nem legalizálod, tolószékes!?
TASzSz
A rendszerszintű rasszizmus ott kezdődik, hogy a bevándorló nálatok többet ér, mint az ott született adófizető állampolgár!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.