Németország 30 millió adagot vásárol az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen kifejlesztett Szputnyik V orosz vakcinából – jelentették csütörtökön német hírportálok.

Németország 30 millió adagot vásárol a Szputnyik V vakcinából

Fotó: Pixabay

A beszámolók szerint a beszerzésről Michael Kretschmer szászországi tartományi kormányfő tájékoztatott Moszkvában, miután tárgyalt Mihail Murasko egészségügyi miniszterrel.

Elmondta, hogy a tervezett menetrend szerint júniusban, júliusban és augusztusban egyaránt tízmillió adagot vásárolnak. A beszerzés feltétele, hogy az orosz készítmény rendelkezzék EU-s forgalmazási engedéllyel.

Michael Kretschmer kiemelte, hogy az orosz vakcina beadatására minden bizonnyal nagy hajlandóság mutatkozik majd a Németország keleti részén, az egykori NDK területén fekvő tartományában.

Forrás: MTI
Címlapkép: Pixabay

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Illiburnyák hadova. Az egész nyugati világ vásárol a ruszki csodavakcinából HA... lesz engedély. De nincs.
Yoda69
Es a nemetek szijragotol kertek el a ruszki egészségügyi miniszter mobilszamat. Ja tudjuk...
libellle
Hahahahahahaha az Ungarische sajto. 1 orával jön egy jelentés a computeremre 10 milliot vásárolunk. holnap 60 milliot. és egy hét mulva már több milliardot. Sem az egyik sem a másik nem stimmel. Az utca embere nem adatja be a sputnikot. Tálán putinnak adják be. Erdekes modon ö csak a BioNTech/Pfizert adatta be. Ezenkivül el vagyunk és leszünk látva kielégitöen.
Emmersson71
@Csizmás Kond: Miért kéne nyafogni?!
Inkább te hörögd, hogy a NÉMETEK OLTÁSELLENESEK, ugyanis "a beszerzés feltétele, hogy az orosz készítmény rendelkezzék EU-s forgalmazási engedéllyel." :P

Nahát, mintha ezt mondaná az ellenzék is hónapok óta ;)
Clavigo
@Csizmás Kond: Jó kis kisérleti alanyt csinált az országból a Putris...Lassan majd csak meglesz az az EU- s engedély is... Hányok tőletek...
Csizmás Kond
@Horizont: ...olvass vissza ki rúgkapál folyton...és lesz engedély is mert szükség van a vakcinára...csak szokásotok szerint előbb meg kell ugasátok...
A zellenzék olyan akár a tavaszi szél onnan fúj ahonnan fújják...most nem kell a zorosz vakcina de ha lesz egy papír akkor majd taposni fogják egymást érte. A engedély az oltóanyagon nem fog változtatni csak szájkosarat ad sokatoknak...csak azt nem tudom hogy majd milyen pofalemezt fogtok akkor felrakni...mert a mostani ha le nem sül akkor az bádogból van.
Csizmás Kond
@Clavigo: ...nem tőlünk hánysz hanem attól a szartól amit megetettek veled...
folt
Magyarként is visszautasítottam az orosz sz@rt, de ha német lennék, nincs az az Isten, hogy egy olyan orosz szert adassak be magamnak, ami sejtszinten kavar be a szervezetembe.

Én, a senki, semmi Pfizert kapok a regisztrálás után két és fél héttel, a fideszes politikusok meg oroszt, meg kínait...
"Hiszi a piszi, aki elhiszi!"
folt
@Horizont: Az orosz vakcinával nem az a gond, hogy a beadása után még élsz :D

A kommentjeidet olvasva nyilvánvaló, hogy vannak a számodra is olyan dolgok, amiktől undorodsz és ezért messzire elkerülöd, és/vagy megvetően nyilatkozol róla.
Én az orosz és kínai vakcinákkal vagyok így - és nem mások miatt!
Ez nem ítélkezés volt!
A te életed, a te döntésed és ezt tiszteletben tartom - mert SENKI ne szóljon bele a másik ember életébe! Nincs joga hozzá, főleg olyan tolvaj, hazug bandának, mint a fideszes politikus bűnözők.

Baloldali érzelmű vagyok, de utálom a kommunistákat (is) !!!

Az indián regények mellett a Rocky sorozaton (is) szocializálódtam, szóval vannak - az alapszoftverbe beleégett - fogalmaim a becsületről, küzdésről, kitartásról, érzelmekről, értékekről.

Választanom kell a militáns szabad Amerika és a militáns elnyomó Oroszország között? A másodperc tört részéig nem gondolkodom a válaszon!
Úgy állítják be - Magyarországon is -, mintha a szabadsággal gond lenne - mert mennyire zavaró már, hogy ahány ember annyiféle módon akarják.
Csak egy kérdés: Az elnyomó államokban nincs gond - mindent beborít a rózsaszín köd és mindenki boldog?

media.port.hu/images/001/104/532.jpg
libellle
Ma mondta, most az egészsegügyminiszter, hogy Szászország érdeklödött nem Nemetország. Miután az EU nem tart igényt a ruski anyagra a szász tartomány igy erdeklödött. Semmifele szerzödés és hasonlók nem történtek. Ezenkivül még nagyon sok kérdest kell tisztázni addig amig esetleg...
folt
@Horizont: Én igen. Néha megcsalnak az elvek.
Igen, az oroszoktól már régóta nem kell semmi, de már nem veszek kínait sem, csak dél-koreait.

Van ez az ideológia cucc, ami alapján elfogadsz vagy elutasítasz - pl. kommunista népirtó és önkényuralkodóktól nem kell semmi.
Ez nálam alap.
Nessy
@Horizont: Bár az elején Modernát kaptam, koromnál fogva, hamarabb bíznék az orosz adeno vírus típusú vakcinában, mint a legyengített vírusban. Inkább az a zavaró, hogy a mellékhatást nem igazán publikálják. Pedig lényeges lenne, hiszen az Astránál is a nagyobb létszámú oltásnál jelentkezett, bár ritkán, a mikrovérrög képződés. Drukkoltam is hetekig, mert a fiam azt kapott. De már a második után is eltelt több mint egy hónap, és még a feje sem fájt. :-))
folt
A népirtó kommunista Kínától (bezony, Kína egy echte kommunista ország) és a fasiszta Oroszországtól (bezony, Oroszország jelenleg fasiszta rendszer - mert úgy hápog, mint egy kacsa) nem kell semmi - SOHA TÖBBÉ NEM KELL SEMMI !!!

Ez elvi kérdés.
Nessy
@Horizont: talán, hogy több pofont kaptunk az élettől, különösen akik a háború alatt voltunk kisgyerekek, strapabíróbbak lettünk..
Csizmás Kond
@Horizont: ...ismét elfelejtetted a múltkor mit hazudtál...az orosz vakcinára azt mondtad inkább a covidban halj meg mint beolttasd azzal a szarral magad...most meg egyből hinni kezdtél benn ...vagyis a mostani verziód szerint a múltkor azért akartál inkább meghalni mert Petibe nem hitték...ilyen zagyvaságot csak nagyonritka egyén tud produkálni...:)))
Csizmás Kond
@Horizont: na idefigyelj te szerencsés fejetlensegg, nem illik így beszélni...igaz neked az illem a baloldalon van de akkor is...amúgy a kínai sokkal hamarább megjelent mint bármely más vakcina tehát az hogy ők a hagyományos előállítást választották és nem a genetikai változatot attól még jó sőt...az orosz az vektor alapú vagyis segédvírus kell de az is ugyanúgy bevált és más védőoltásoknál is hasonló módon előállított szer amit a balfasz ellenzék csak azért ócsárolt mert ezt kérte a zuniós benyalómánia. Sem a külügyminiszternek sem a miniszterelnöknek semmi köze a vakcinához azonkívül hogy emberéleteket igyekeztek megmenteni azzal, hogy minden hatószert próbáltak beszerezni...a többi hiszti a ti, te és társaid egylövetű bediktált marhasága ami azt bizonyítja hogy magatoktól még gondolkodni sem vagytok képesek, és parancsra is csak úgy hogy előbb egyet köptök valakire...ez látszik a beírásotokon és mindenen...ilyen balfasz emberek pedig hiába reménykednek, hogy nyeri fogják a választást mert akinek van annyi esze hogy nem a gatyába szarik az nem fog ilyen agyalágyultakra szavazni.
...és nem ittam, sőt ha iszok is műveltebb és intelligensebb vagyok mint te józanul.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Csizmás Kond: Ide figyelj te hatökör, ma elhunyt barátom apja négy héttel a második kínai szar beadása után. 70 éven felüli volt,Kinában 58 éven felülieknek nem is adják. Szerinted, ha az annyira jó, üljetek le Cecikével, kakadu barátoddal és az összes fideszes majommal és igyátok meg a kínai vakcinátokat az utolsó darabig!
Csizmás Kond
@Horizont: ..de nem kevertelek össze...és reméltem hogy nem erőlteted de még be is durvultál...
...és pá...holnap is nap lesz...:)
Csizmás Kond
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Hatökör az az idióta pofád amit ide kiraktál.
Csizmás Kond
@Horizont: ...nem fogom...de azért kissé beszartam, mert azt hittem világgá futsz úgy eleged lett belőlem...:)
...és mondtad...lehet nem pontosan ezekkel a szavakkal de az értelme ugyanaz.
Csizmás Kond
@Horizont: ...tehát oltás párti vagy de mégis a politikai felhangok után fogadod el egyes oltóanyagokat...ez kéne kiérteni a szavaidból ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.