Lengyelországban és Mexikóban is felfedezték a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájának hamisított változatait. Eddig nyolcvan embert oltottak be vele – írja a 24.hu.

Így van az a 80 ember, akiket hamis vakcinával oltottak be
Fotó: MTI/AP/Darko Vojinovic

Egymástól független nyomozások során foglalták le a helyi hatóságok a Pfizer/BioNTech-címkékkel ellátott, hamisított oltóanyagokat – tudta meg a 24.hu. A Pfizer, mituán letesztelte a fiolák tartalmát, megállapította, hogy hamisak.   A csalást egyébként már ránézésre sejtették, ugyanis a talált fiolákhoz hasonlóakat ők nem használnak.

A Lengyelországban talált hamisítványok feltehetőleg ránctalanító folyadékot tartalmaztak, ott azonban senkihez nem jutottak el. A mexikói Nuevo León állam egészségügyi minisztere szerint azonban náluk nagyjából nyolcvan embert oltottak be a hamis készítménnyel egy helyi klinikán. Dózisonként ezerdolláros árat kértek el értük.

A jelentéseik szerint azok, akik megkapták az ismeretlen eredetű oltóanyagot, egyelőre nem tapasztaltak magukon semmiféle egészségügyi problémát. Ez persze nem jelenti azt, hogy hosszú távon nem tapasztalhatnak ilyesmit, a koronavírussal szembeni védelem pedig szinte teljesen kizárt.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/AP/Darko Vojinovic

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.