A kanadai és a brit kormány is szigorításokat jelentett be a koronavírus indiai terjedése miatt, írja az MTI-re hivatozva a Telex.

Nagy-Britanniába nem léphetnek be az Indiából érkezők

Fotó: pixabay.com

Kanada harminc napra felfüggeszti az Indiából és Pakisztánból induló légijáratok fogadását. A tilalom a teherszállító járatokra nem vonatkozik.

Nagy-Britannia egyáltalán nem fogad olyan külföldieket, akik közvetlenül Indiából érkeznének, vagy az érkezésük előtti tíz napban ott jártak.

A Justin Trudeau vezette kanadai kormányt jobboldali politikusok bírálták, amiért nem tesz eleget a járvány harmadik hullámának megfékezéséért. Patty Hajdu kanadai egészségügyi miniszter elmondta, hogy miközben az országba beutazók 20 százaléka indiai állampolgár, tőlük származik a kanadai reptéri hatóságok által elvégzett Covid-tesztek pozitív eseteinek fele.

Boris Johnson brit miniszterelnök kereskedelmi tárgyalásokra Indiába utazott volna a napokban, de látogatását a gyorsan romló indiai járványhelyzet miatt lemondták.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ez a tiltás csak most jutott eszükbe?...ja, biztos ők is nézék a BBC, vagy a CNN helyi tudósításait...azok alapján már késő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.