Az Európai Parlament hétfői ülésén is szóba került a nagy port kavart botrány.

Megszólalt Ursula von der Leyen a sofagate-botrányról: "Azért bántak így velem, mert nő vagyok"

Fotó: OLIVIER HOSLET / POOL / AFP

Az ügy, ami arról szólt, hogy amikor az Európai Tanács elnöke, Charles Michel és a Bizottság elnöke, von der Leyen elment a török fővárosba, hogy Erdoğannal egyeztessen, csakhogy a találkozóra csupán két széket készítettek ki a fő helyre a török szervezők, így von der Leyennek már csak a szófán jutott hely.

Ursula von der Leyen a #sofagate néven elhíresült ügyet most a parlamentben úgy kommentálta, hogy megsértve és megbánta érezte magát a találkozón európai nőként.

„Nem találok magyarázatot arra, ami történt, ezért azt a következtetést kell levonnom, hogy azért bántak így velem, mert nő vagyok. Vajon megtörtént volna ugyanez, ha öltönyt és nyakkendőt viselek? A korábbi ülések képein nem láttam, hogy hiányozna egy szék. Igaz, nőket sem láttam ezeken a képeken”

- mondta von der Leyen.

Azt is hozzátette, hogy szerinte itt nem is az ülésrendről és a protokollról van szó, hanem arról, hogy meddig kell még elmennünk ahhoz, hogy a nőket egyenlőként kezeljék.

Forrás: 444.hu
Címlapkép: OLIVIER HOSLET / POOL / AFP

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Csak tanács, de hozzánk se gyere. Az állam vezetőinek kultúrája és mentalitása ugyanaz. Odakinn még kénytelenek késsel-villával (a maguk szintjén), de idehaza már a fából kifaragott kanál a módi.
jesz
@namihami: bizony..láttam, hogy a pacalt ezzel a fából készült kannállal lehet jóízűen enni...és ezt büszkén bemutatták.

Ursulát majd jól meghívja az osztályfőnök, hogy lássa itt(en) bizony szeretve van...aztán ha átadta a csekket, akkor tipli...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.