Levelet írt hétfőn nyolc európai parlamenti képviselő Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének.

Levelet írtak az EP-képviselők von der Leyennek, hogy a Magyarországnak az uniós segélycsomagból járó pénz 20 százaléka eltűnhet

Fotó: JOHN THYS / AFP

A 24.hu írta meg, hogy arra hívták fel a figyelmét, hogy a Magyarországnak az uniós segélycsomagból (hivatalos nevén: Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz) járó pénz körülbelül húsz százaléka eltűnhet.

Ezt azzal indokolják, hogy a magyaroknak járó keret körülbelül ötöde, durván ezermilliárd forint a felsőoktatás modernizálására mehet el az Orbán-kormány tervei szerint.

Viszont, ahogy a levélben írják, a kormány lehetővé tette az egyetemek alapítványok alá szervezését, ez a folyamat már zajlik, és ezek az alapítványok ellenőrizhetetlenek, az állam által irányíthatatlanok lesznek, így voltaképpen az ide küldött uniós támogatás is eltűnik szem elől.

A levélben, amelyet a Politico publikált, szerepel, hogy az elmúlt fél évben nyolc egyetem került már alapítványi státuszba Magyarországon. Az aláírók szerint a magyar állam ezeket az alapítványokat arra használja, hogy még könnyebben jusson uniós pénzhez, miközben tovább rombolja az akadémiai szabadságot Magyarországon.

A nyolc képviselő felkéri a bizottságot, hogy minden olyan támogatást, amelyek ilyen alapítványokhoz kerülnének, vonjanak vissza.

Meggyőződésünk, hogy az EU-nak határozott lépéseket kell tennie, hogy megakadályozza a támogatások eltűnését átláthatatlan pénzügyi struktúrákban, és meg kell állítania az akadémiai szabadság rendszerszintű lerombolását

– írták a levélben.

Az aláírók között leginkább a Zöldek képviselői vannak, köztük Gwendoline Delbos-Corfield, aki a magyar jogállamiságról jelentést készítő Judith Sargentini portfólióját vette át az EP-ben, és a német Daniel Freund, aki a rendszeres kritikusa a magyar kormánynak, valamint két képviselő a liberális Renew frakcióból, illetve egy-egy a szociáldemokratáktól és a szélsőbalról.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: AFP

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Csak 20%-a? Nagyon alabecsulik a tolvaj, hazaarulo maffia-kormanyt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Csak 20%-a? Nagyon alabecsulik a tolvaj, hazaarulo maffia-kormanyt.
Bástya Béla Elvtárs
Kádár háta mögött is árulkodott valaki Moszkvában... csúnya véget ért!
Eladott Ország
@Bástya Béla Elvtárs: Mert lopni csak a fidesznek szabad! Bizony csúnya vége lesz a fidesz bűnözőknek!
Maxipocak
@Shikari: Te fasista fideszfasszopó hányadék! Kirabolják az országot a tartóid, te meg itt zsidózol? Hogy dögölnél meg te mocsok patkány az összes hazaáruló fideszgecivel együtt! Te abortuszmaradék!
kissé felnőttem
hát kissé szolidnak tartom a 20 %-ot inkább 77 az igen közeliti a valóságot
kissé felnőttem
@Shikari: kikre érted a szépnek tünő körmondatot? bővebben? hogy érthető legyen.
kereső
@Shikari: Bozgor! Zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben Magyarországon!- mondá orbánod istened. Bár nem itt élsz, azért ez a felület Magyarországon van, és a tolerancia megszegése büntetendő cselekedet - Rád is vonatkozik.
kereső
Kissé alábecsülték az EP képviselők az alkotmányos kóccséget. Nem ilyen szerény az az orbán&Co maffia.
teuton57
@Shikari: A zsido Dajcs Tompira gondolsz, ugye?
kereső
@Shikari: Takarodj vissza oda, ahonnan jöttél, te élősködő, magyarkodó bozgor! Nincs itt semmi keresnivalód soha nem voltatok magyarok-csak mostanában letettek azok, amióta orbán a mi pénzünkből- az forintjainkból a nekünk eu-s támogatásból fizet benneteket, és a honi magyaroknál többlet biztosit számotokra.
kereső
@Shikari: Mi lesz veletek akkor bozgor, ha sokan megfogadjuk a tanácsodat ,és nem lesz aki adót fizessen ebben az országbanamiből fizetnek benneteket. Felkopik az állad te senkiházi.
Szevasztok
@kereső: Teljesen igazad van,mocskos románok ezek mint Bartók,Ady,Arany,Kós, Tamási,Kányádi stb stb,Gecik. Nem olyan tótcigánysváb korcsok mint mi.
kereső
@Szevasztok: Ki beszél itt az általad felsoroltakról Én a mai élősködőkről beszélek, akiknek csak jogaik vannak ebben az országban, de kötelezettségeik nincsenek. Ezért élősködő piócák, akik vindikálják maguknak a jogot, hogy megszablyák- nekem milyen jpgaim lehetnek ebben az országban, miközben nemzeteznek, -és én vagyok a magyartalan hazaáruló. Én, akinek a szülei, nagyszülei és én is eddigi egész életemben ezért a 93000 négyzetkilometerért éltem, dolgoztam. És akkor én menjek el innen?? Furcsán álltok ehhez a dologhoz. Én vagyok a magyartalan, az elüldözendő? Nem elég, hogy a gyermekeimet, a barátaim gyermekeit, a szomszédaimat...etc már elülödöztétek? Nem elég? Akkor költözzetek ide, és éljétek a mi életünket. Mert ajtó mögül belepofázni az életembe könnyű, hátha még fizetnek is érte.És ne korcsozz, mert nem áll jól. Egyébként Ady-t pont én szoktam idézni itt a propin, mert a csak szájhősködésben magyarok nem igazán vannak oda érte- és nem is értik.
kokopelli
@kereső: Amennyiben visszagondolsz akár az általános,vagy a középiskolára ill. a főiskolára nem olyan vegyesek
voltak a naplókban nevek ,mint a "koldusß@r? "Kérdezte valaki,hogy hogy "honnan jöttek az elődök!? Leß@rtuk,
mert az fontosabb volt,hogy ki hogyan vette le a félmagas labdát ! A Puskásról sem tudták a szüleim,hogy milyen
nemetiségű!Csak később tudtuk meg hogy "schwab" volt!...de kit érdekelt?Szomorúbb volt a Bern! Mesélték!
kereső
@kokopelli: Soha nem volt téma. És az sem, hogy ki a magyar, a" magyarabb, és legmagyarabb"- most meg már ragozni sem lehet a sok-sok nagyon nagy magyart. Elfogytak a magyar nyelvben a fokozatok.
Nyírfa
Vegyék úgy, hogy mint a magyar állam egy polgára, én is az aláírók között vagyok!
kereső
Majd kapnak ők is egy szép, cirádás, semmit mondó választ- mint, amilyet a Jobbik kapott. Tele lesz az demokratikus , és jogállami értékekkel szórva- csak éppen szóvirágnak tetszik most már , nem pedig értékek képviseletének.
Emmersson71
"20 százaléka" ???

Mi ez az optimizmus?!
CsipkeRózsa
@Shikari: Ne hazudj, mi köze a zsidóknak Orbán lopásaihoz?!!!
kereső
"Strasbourgban, az Európai Parlament néppárti frakciójának keddi tanácskozásán Orbán Viktor többek között azt mondta: a kommunizmus “saját országaiban intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat”, s ez a bővítés óta immár az EU problémájává is vált. Erre hivatkozva sürgette Orbán az uniós segítségnyújtás megtagadását a “hazug és csaló” kormányoktól.

A „segítségnyújtás megtagadása” 370 milliárd forint folyamatban lévő fejlesztés támogatásának leállítását, illetve a 2007-2013 közötti időszak 8000 milliárd forint nagyságú EU-s pénzek visszatartását jelentené, persze ha Orbán követelését elfogadná az unió, s Magyarországra vonatkoztatná, ahogy azt az elnök sugallja. 2004 és 2006 között ugyanis 670 milliárd forint támogatást biztosít az Európai Unió az első Nemzeti Fejlesztési Terv keretében, melyből eddig 299 milliárd forintot folyósítottak 15 ezer hatályos szerződés keretében – tudta meg a FigyelőNet a fejlesztési ügynökségnél. A támogatásokat vállalkozások, önkormányzatok, civilszervezetek pályázat útján nyerték/nyerik el. "

Orbán Viktor- 2006!!!
Érdemes megnézni a nagyságrendeket is!- mikor mennyi pénz jött.
Namely
"Levelet írt hétfőn nyolc európai parlamenti képviselő Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének."
A 705 képviselőből.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Így azt is írhatták volna, hogy:
"Nem írt levelet 697 európai parlamenti képviselő Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének"

Ja, ez azért már nem hangzik olyan jól.

Kérdéseim:
1. Ha az összefosás tagjai oly' nagyon szívükön viselik az ország sorsát (:DDDDDDDDDDDD), akkor miért nem szerepeltek az aláírók között? :) (mert szarnak az országra azok is, és gondolom éppen egy teraszon ücsörögtek vagy Szájer helyett farbatoszt játszottak).
2. Az EU a komoly problémák közül miért nem tudott megoldani egyetlen egyet sem? :D (mert nem is akar megoldani egyet sem, nem arra jött létre).
3. Mikor nyílik végre fel az emberek szeme, hogy ez egy szemfényvesztés? (soha)
Emmersson71
@Namely: Majd, ha a Nemzeti Inzultáció esetében azt mondják be a szokásos 1 perces népbutításban, hogy: Több, mint 6 millióan le sem szarták a Nemzeti Inzultáció kérdéseit és nem küldték vissza, akkor esetleg lesz értelme (nem, akkor sem lesz!) ennek a felvetésednek :P
Namely
@Emmersson71: :D
Tudnád idézni azt a részt a kommentemből, amely szerint a Nemzeti Konzultáció helyes és reprezentatív felmérés?

"nem, akkor sem lesz!) ennek a felvetésednek"
Miért nem?

Ja, hadd találjam ki! Hámercsak! Tényleg elég vicces, hogy változást akartok és közben ugyanolyanok vagytok, mint Orbán, ugyanannyira szeretitek a kritikai véleményt, vagytok demokratikusak, adtok a másik ember szavára, és vajon milyenek lesztek hatalomban?

Mint eddig: hazug, rabló gazemberek, mint Orbán.
CsipkeRózsa
@Shikari: Nem szóltam minden alkalommal, de már minden hozzászólási lehetőségedbe beleszövöd a zsidók elleni gyűlöletedet. Soros sem, és mások sem a zsidóságuk okán tesznek valamit, ami neked nem tetszik.
Akinek pl. baja van Orbán intézkedésével, szidja talán inkább a reformátusokat, hiszen nem a vallásával kapcsolatos a sok rossz döntése.
Néro
Hááá ez a shika-maki mint valami barnaseggű pávián hogy rázza már korlátoltságának rácsait .Ha tud valaki segítse már ki Nagy Orr Bánja közepével aztán amig azon nyammog boldog mosollyal orcáján biztos lenyugszik.
Emmersson71
@Namely: Buta vagy.
Az nem hír, hogy sokak nem tesznek semmit, azzal szemben, hogy kevesebben tesznek valamit!
CsipkeRózsa
@Shikari: Soros és Niedermüller benne van az előző hozzádszólásomban, ahol azt mondtam, hogy nem a zsidóságuk okán teszik, amit tesznek. Persze, kérdés, hogy ki utálja, ki nem utálja a őket.

Nem kell témának lennie a zsidó szónak, v. szövegnek, pl. itt sem volt az, mégis arra vonatkozott a hozzászólásod, amire válaszoltam.
gina
@Shikari: Te rohadék ilyeneket a fára kell akasztani mint te és a fidesz mocskok, de eljön az idő nem is sokára szemét hazaárulók
silber13
@Shikari: Szerintem te is zsidó vagy, csak titkolod!:-))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.