Egy sepsiszentgyörgyi laboratóriumban azonosították először.

Már Romániába is megérkezett a koronavírus indiai variánsa

Fotó: Pixabay

A sepsiszentgyörgyi Pro-Vitam Diagnosztikai és Kutatóközpontban azonosították először a koronavírus indiai variánsát egy fertőzött személytől vett minta szekvenálásával – írta meg a Főtér.

A kutatóközpont vezetője, Fejér Szilárd a Facebook-oldalán azt írta, hogy a páciens – aki tipikus koronavírus-fertőzésre jellemző tünetekkel jelentkezett tesztelésre „egy szomszédos megyéből” – egy hónappal ezelőtt érkezett az országba Indiából.

Nincs kizárva, hogy már továbbadta az új mutációt azoknak, akikkel érintkezett, ezért epidemiológiai vizsgálatot kértek az illetékes közegészségügyi hatóságtól.

"Még nem lehet tudni, hogy a fertőzőképessége nagyobb-e, mint a mostani trendi variánsoknak, de mivel két-három olyan mutációt is tartalmaz a tüskefehérjén, amelyek alapvetően befolyásolhatják a vírus bejutását a sejtekbe, és egy alvariáns esetén a fertőzésen átesett betegek vagy beoltott személyek immunválaszának lehetséges kikerülését, ezért a terjedésének monitorozása nagyon fontos"

– írta a kutató a közösségi oldalán.

Forrás: Főtér

Címlapkép: Pixabay

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Eladott Ország: Merre jártál, hogy ilyeneket láttál? Csak azért, hogy én is megnézhessem, mert sokfelé járok, de a jólét mindenhol remekül látható, amiről te beszélsz az viszont kevésbé, ahogy már nyitáskor is egymás hegyén hátán zabált a sok marha nem törődve semmivel. Méghogy éhezés van...
Eladott Ország
@division: ma, 13:51 ♦ Nézzél körül az országban! Európa Bangladese vagyunk. Hazánk az Unió második legszegényebb és legkorruptabb országa. Akkor b@zdmeg ezt a jólétet! A nyomort követi majd az éhezés, is csak idő kérdése, ha ez a bűnöző tolvajbanda marad hatalmon!
Az Orbán kormány szarul teljesít. Orbán király rabló király töpreng fakó agyán, nézzük meg úgymond hogy is áll e parlag tartomány? Hoztam – e rontást eleget? Elégtelen munkabért, adónemek százait mit nyöghet majd a nép!
nethir.com/magyarorszag-a-masodik-legszegenyebb-orszag-az-eu-ban-mar-romania-is-beelozott/
division
@Eladott Ország: Nem azt mondtam hogy nincsenek szegény emberek, viszont Amerikában is vannak gettók, nyomornegyedek, én azt mondom csak, hogy a "vannak szegény emberek és a szegénység" nem ugyanaz. Én ezt nem Orbán vagy Gyurcsány megközelítésből nézem. A munkabér megint egy érdekes kérdés, ugye ott a munkáltatóé a főszerep, nálunk is a cégnél én határozom meg a bérezést és nem a kormány, de ugyanez elmondható a vállalkozói rétegről is. Amikor felveszik a dolgozókat annyi bért fognak adni amennyit jónak látnak, a minimálbér felett adhat bárki, csak ugye nem ez a jellemző. A magam részéről sokkal inkább tartom felelősnek a vállalkozók, munkaadók többségét, mert inkább kell neki jacht meg kikötő, minthogy 1 ft - tal is túllépje a minimálbért.
Pálinkás Pál
@division: hol látsz jólétet?...jártál mostanában kisfalvakban...?.élvezd ki amíg járkálni mersz...mert jönnek a mutánsok...te majd kilépni nem mersz...
" és egy alvariáns esetén a fertőzésen átesett betegek vagy beoltott személyek immunválaszának lehetséges kikerülését, "..ez nem jó hír, nektek rettegőknek...semmit nem ér majd a kártyácskátok
division
@Pálinkás Pál: A Moderna és a Pfizer szerkezete könnyen megváltoztatható, ez az előnyük a többi vakcinával szemben amennyiben a mutáns variánsok ellen kell felvenni a harcot. A kisfalvakban meg sosem volt nagy jólét, pont ezért írtam azt, hogy szegény emberek, települések vannak, de az még egy országra kivetítve nem szegénység.
Pálinkás Pál
@division: no akkor nézz utána a valós nettó béreknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.