A jelentés szerint a focista világsztárra orvosai nem figyeltek kellő mértékben.

A Bors a BBC cikkét idézve arról számolt be, hogy megszületett Diego Maradona tavalyi halálesete kapcsán a szakértői jelentés, amely szerint a focisztárra nem kellőképpen figyelt oda az orvosi csapat, ez is hozzájárult a halálához. 

Az ügyészség felkérésére egy orvosi szakértőkből álló testület azt állapította meg, hogy a 60 éves Diego Maradona tavaly novemberi halála előtt hiányos és gondatlan orvosi ellátásban részesült.

Egy jelentés szerint Maradona a halála előtt hiányos és gondatlan ellátásban részesült

Diego Maradona az indiai Kolkatában 2008-ban

Fotó: wikipedia Public Domain/Jayantath

A 70 oldalas jelentés szerint halála előtt 12 órával Maradona állapota súlyosodott, de az orvosi csapat nem megfelelően figyelt oda rá. A jelentés azt is megállapította, hogy Maradonának nagyobb esélye lett volna a túlélésre, ha egy egészségügyi intézményben lett volna, nem pedig otthonában.

Az ügyészség Maradona orvosa, Leopoldo Luque és a ficisztár pszichológusa ellen is vizsgálódik, bár Luque egy tavaly novemberi sajtótájékoztatón sírva bizonygatta, hogy mindent megtett a barátjaként szeretett páciense érdekében. Egy argentin lap, a Clarín szerint akár emberölés is bekerülhet a vádak közé.

Forrás: borsonline.hu, bbc.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.