A szlovák természetvédelmi hatóság emberei az éjjeli órákban likvidáltak két medvét a Magas-Tátrában található Sliezsky dom parkolójánál – tudta meg a Parameter.sk.

Természetvédők öltek meg egy anyamedvét és annak bocsát Szlovákiában

A szlovákiai magyar portál szerint egy nőstény medvét és egy bocsot öltek meg a természetvédők, mégpedig azért, mert állítólag veszélyeztették az ott élők testi épségét.

A medvéket minden bizonnyal a kukákba kihelyezett ételmaradék csalta oda, a hatóság szerint azért kellett ilyen drasztikus módszert alkalmazniuk, mert 

a környéken megnövekedett a medveállomány és már nem tartottak az emberektől, nem reagáltak a hang- és fényriasztásra sem, ezért tényleges veszélyt jelentettek.

A természetvédők altatólövedékkel ártalmatlanították a ragadozókat, majd altatással segítették őket a halálba.

Dnes v nočných hodinách usmrtili štátni ochranári na parkovacej ploche pri rampe na Sliezsky dom dvoch medveďov. Išlo o samicu a jedno jej mláďa. Ďalšie dve medvieďatá ušli do lesa.

Közzétette: Štátne lesy TANAPu – 2021. május 2., vasárnap

Forrás: Parameter.sk

Fotó: Facebook/Štátne lesy TANAPu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nem lehetett volna állatkertnek vagy vadasparknak átadni őket ?
human
Kíméletes módon oldották meg.
Azért én úgy látom, hogy az életterük a vadállatoknak egyre csökken. Mindig akad valami gazdag ember aki valahogy engedélyt szerez, hogy a természetből kiharapva egy darabot felhúzhassa vityillóját élvezve a szép környezetet. És így apró darabokban egyre kisebb és kisebb lesz az erdő. A vadállatokkal való találkozás így egyre gyakoribbá válik és a történetben csak az ember tud panaszkodni, hogy neki ez mekkora gond.
justhpeter
Nem lehetett volna állatkertnek vagy vadasparknak átadni őket ?
human
@justhpeter: Gondolom nem volt már rá befogadó intézet. Lehet tele vannak már így is medvékkel.
Kapanyél
Eladták volna valamelyik kínai étteremnek, másnap csodás pekingi kacsa lett volna belőle!
kotos
@Kapanyél: A kacsát egyben tolják ki és szeletelik fel, mint a bacont, csak a mellehúsát. Egy medvét kicsit nehéz lenne tologatni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.