Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a kínai Sinovac koronavírus ellen kifejlesztett, vakcina folyamatos felülvizsgálatát – írja a Blikk.hu.

Az uniós ügynökség közleménye szerint döntése a szakvizsgálat megkezdéséről a laboratóriumi kutatások és a klinikai vizsgálatok előzetes, kedvezőnek mutatkozó eredményein alapul – fogalmaz a Blikk.hu.

Vizsgálja már a kínai Sinovac vakcinát az  Európai Gyógyszerügynökség

Fotó: 123rf.com

A tanulmányok azt sugallják, hogy az inaktivált vírust tartalmazó vakcina olyan antitestek termelését váltja ki, amelyek a COVID-19-et okozó vírust támadják meg, és elősegíthetik a betegség elleni védekezést. 

A folyamatos felülvizsgálat addig folytatódik, amíg elegendő bizonyíték nem áll rendelkezésre a forgalomba hozatali engedély hivatalos kérelmének beadásához.

Az EMA közölni fogja a vakcináról kialakított véleményét, illetve azt, ha a gyártó benyújtja az oltóanyag forgalomba hozatali engedély iránti kérelmét – közölték.

Az EMA tájékoztatása szerint az oltóanyag elősegíti, hogy a védőoltás után az emberi szervezet immunrendszere az inaktivált vírust idegen anyagként azonosítsa, és természetes védekezésként antitesteket termeljen ellene.

Ha az oltott személy később kapcsolatba kerül a koronavírussal, immunrendszere felismeri a vírust, és készen áll arra, hogy védelmet nyújtson a koronavírus ellen. Az inaktivált vírus nem okozhat betegséget.  tájékoztatott a Blikk.hu az EMA közleménye alapján.

Forrás: Blikk.hu

Címlapkép:

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.