A hírek szerint a japán kormány arra készül, hogy meghosszabbítja a koronavírus-járványhoz köthető veszélyhelyzetet – írja a 444.hu.

Mi lesz az Olimpiával? Japánban meghosszabbíthatják a veszélyhelyzetetFotó: MTI/EPA/Majama Kimimasz

A további korlátozások Tokiót és a többi nagyváros körüli régiókat is érinthetik. A 444.hu értesülései szerint a lépés erősen megkérdőjelezné, hogy meg tudják-e rendezni a tavalyról az idei nyárra halasztott olimpiát.

A japán sajtó értesülései szerint a kormány illetékesei hajlanak arra, hogy négy prefektúrában is fennmaradjon a veszélyhelyzet, mely jelenleg május 11-éig van kihirdetve. A veszélyhelyzet kiterjesztése ugyanakkor nagyon nehéz helyzetbe hozná az elvben július 23-án induló olimpia szervezőit.

Ráadásul arról, hogy mennyivel hosszabbíthatnák meg a veszélyhelyzetet, nem közöltek részleteket, de Oszaka prefektúra kormányzója szerint 3-4 hétre is szükség lehet a járvány jelenlegi állapota miatt.

A veszélyhelyzet idején a nagyvárosokban az alkoholt is árusító éttermeknek és bároknak zárva kell tartaniuk, ahogy a moziknak és a bevásárlóközpontoknak is, és sporteseményeket se lehet nézőként látogatni. Az már korábban eldőlt, hogy külföldi szurkolók nem lehetnek majd jelen az idei olimpián.

Forrás: 444.hu
Fotó: MTI/EPA/Majama Kimimasz

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
a japók ezzel a vírussal rápacsáltak...én úgy tudtam, hogy a japán nép igencsak fegyelmezett...
...most nem úgy tűnik

Az olimpiát meg kell hogy rendezzék, mert ha nem, akkor a
hitelüknek, hírnevüknek reszeltek...azt pedig nem engedhetik meg maguknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.