Az Európai Unió gyógyszerügynöksége, az EMA (European Medicines Agency) humán gyógyszerekkel foglalkozó bizottsága május 4-én jelentette be, hogy megkezdte a kínai Sinovac gyógyszergyár új típusú koronavírus elleni vakcinájának engedélyezési folyamatát.

Megkezdte az unió a kínai Sinovac vakcina engedélyezési eljárását

Fotó: MTI/EPA/Hotli Simanjutak

Az eddig engedélyezett vakcinákhoz hasonlóan itt is az úgynevezett rolling review folyamatáról van szó, vagyis a vakcina vizsgálata során született eredményeit nem a megszokott módon, egy dossziéban, hanem a vizsgálatok fázisainak lezajlása során, folyamatosan nyújtja be a gyártó – írja az index.hu.

Ezzel az amúgy rendkívül időigényes folyamat valamelyest lerövidíthető. Az ügynökség azonban felhívta a figyelmet arra, hogy az eljárás végső lefolyása még hátravan, annak idejére még tippelni sem érdemes.

A Sinovac koronavírus elleni védőoltásán kívül

folyamatban van a hazánkban már jól ismert orosz Szputnyik V, a német Curevac és az amerikai Novavax vakcinájának engedélyezése is az EU tagországai számára.

Ezek közül a Curevac az mRNS-metódust használja, amelyet a Pfizer- és a Moderna-vakcinákból már valamelyest megismertünk, és amellyel a cég rák elleni terápiás vakcinákat is fejleszt.

Forrás: index.hu

Címlapkép: MTI/EPA/Hotli Simanjutak

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Csak a félreértések elkerülése érdekében: ez NEM az a vakcina, amit Szíjrágó fővirológus bezserzett...
Yoda69
@Qqberci: Az nem baj, a birkáknak mindegy.
Pálinkás Pál
nos fideszcsicskák...olvassátok...nem a kakadu által beszerzett " sinofarm" hanem a Sinovac...no most lehet törni az agyatok helyén a semmit, hogy ezt hogy magyarázzátok ki!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.