1945. május 8-án, 76 évvel ezelőtt ért véget a II. világháború Európában a náci Németország kapitulálásával. 76 évvel ezelőtt hivatalos dokumentum készült a náci Németország feltétel nélküli megadásáról, vagyis kapitulációjáról, amely szerint a náci Németország fegyveres erőinek átadása a szövetséges hatalmak részére megtörtént, ezzel pedig hosszú idő után végleg befejeződött a II. világháború Európában. Az első átadási aktust 1945. május 7-én írták alá Reimsben, majd az akkori Szovjetunió kérésére 1945. május 8-án újból megismételték Berlinben. A Szovjetunióban viszont – az időeltolódás miatt – május 9-én hagyták jóvá a szerződést. Így ott május 9-én ünneplik a győzelem napját. A teljes hír a PannonHírnök Világ Tükör rovatában olvasható.

Forrás: pannonhirnok.com
Feltöltő: orfeusz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Hát igen!
.
Nézek ki a fejemből, amikor a széltoló pofakaratéSSok(k) retorika szintjén használják a "csata", a "támadás",, "fülkeforradalom", "megnyertük a csatát", és egyéb szó használatát, akkor amikor halvány gőzük ninc srról, hog a "BÉKÉNÉL" nincs szebb szó!
.
Elképedve kísérem figyelemmel ahogy elfoglalnak mindent, a sokat szenvedett ország, mindazt amihez nem raktak egy téglát, belerakják magukat a készbe, BÉKÉLENSÉGET, FÉLELMET SZÍTVA annak érdekében, hogy eltereljék a figyelmét azoknak, akik közül milliók a napi betevőért küzdenek!
.
Halvány gőzük nincs arról, hogy milyen felemelő BÉKÉBEN ÉLNI, de a hatalom, és a pénz narancsködében élnek, és nem látják a fától az erdőt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.