Május végéig összejöhet az intézmények közötti alku az uniós digitális oltási igazolványról, így tartható az a cél, hogy június 21-re jogszabály legyen az EU-n belüli nyári utazást megkönnyítő vívmányról – írta meg a Portfolio a Politico cikke alapján.

Végre kiderült, mikor jöhet az uniós oltási igazolvány, amely leváltja a magyar védettségi igazolványt – Ekkortól utazhatunk majd Európában

Fotó: Pixabay

Ma kerül sor az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a tagállamokat tömörítő Tanács (portugál soros elnökség) közötti második intézményközi egyeztetésre és ez alapján azt írta a Politico, hogy optimista esetben május közepéig is összejöhet az alku.

Az még nem világos, hogy a június 21-i céldátum után mennyi ideje lesz a tagállamoknak otthon is felállítani az oltási igazolványról szóló rendszert (elvileg 6 hét).

Végre kiderült, mikor jöhet az uniós oltási igazolvány, amely leváltja a magyar védettségi igazolványt – Ekkortól utazhatunk majd Európában

Fotó: Propeller

Az Európai Bizottság azt akarja, hogy már júniusban minden tagállamban működjön az új uniós rendszer, azaz a digitális igazolvány képes legyen rögzíteni, ha valaki igazolt fertőzött volt (a gyógyulás dátuma is fontos), vagy megkapta első/második oltását (ezek dátuma is fontos), illetve a friss koronavírus-tesztjeinek eredményét.

Forrás: Portfolio

Címlapkép: Propeller

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
És mit csináljak a semmit nem tartalmazó Fityma kártyával? Gondolom majd kell az igazolás igazolásának az igazolása a Nagy Magyar Nemzethy Rendxartól és amikor ezt interneten kérném majd megint valami jaj megtámadtak ájvékolásba kezdenek. De van egy jó hírem mi lehetünk megint az ELSŐK. Mármint abban, hogy kidobhatják a kukába a Fitymakártyát. Természetesen mint miden ez is Siker , Siker és Sikeres lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.