A 23 éves orvostanhallgató egy toszkánai kórházban kapta meg a brutális dózist.

Így van most a nő, akinek egyszerre 6 adag Pfizer-vakcinát adtak be

Fotó: MTI/Rosta Tibor

"Fáj a fejem, nagyon fáradt vagyok, és nagyon megijedtem” – mondta el a Corriere della Serának az az olasz nő, akinek vasárnap reggel véletlenül hat adag Pfizert adtak be. 

A 23 éves orvostanhallgatót, Virginiát egy toszkánai kórházban oltották be, a hibát az az ápoló követte el, aki tévedésből a hat adagot tartalmazó fiola teljes tartalmát beadta neki.

Virginia, aki klinikai szakpszichológusnak készül, egyelőre otthon pihen, mellette van ügyvéd édesanyja is, akivel megbeszélték, hogy nem tesznek feljelentést a kórház ellen. „Ilyen dolgok történnek, mindenki tévedhet” – mondta az olasz napilapnak az orvostanhallgató.

A nő elmondta a lapnak azt is, milyen mellékhatásokat tapasztalt: semmi komoly, csak egy kis fejfájás, hidegrázás, fáradtság.

Virginia azt is hozzátette, hogy most is rettenetesen fáradtnak érzi magát, és nagyon fáj a karja az oltás helyén. Nem tudja, mire számítson, mert az ilyen eseteknek nincs szakirodalma (bár a Corriere della Sera szerkesztője megjegyzi, valójában történt már egy ilyen baleset Németországban 2020 decemberében). 

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/Rosta Tibor

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Hallgatott Merlely Bélára, és túlcsordult benne az oltakozási kedv.
kokopelli
Csodaszer lehet ! Biztos rá van írva: "Kis mennyiségben orvosság,nagy mennyiségben gyógyszer!" (;-))
CsipkeRózsa
És a 2020-as esetnél milyen utóhatása lett a túladagolásnak?
vacsi
Egy ápolótól - tehát nem orvostól - elfogadható, hogy fogalma nincs, hogy kell beadni egy oltást. De, ha jól tudom, nálunk meghalt egy ember, akinek a vércukorszintjét egy ORVOS nem tudta megállapítani - nem tudta értelmezni a vércukorszintmérő jelöléseit... Szóval, újabban az orvosok tudása sem tuti...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.