Kiderült, hogy ki volt az elkövető.

Már korábban írtunk róla, hogy fegyveres támadás történt az oroszországi Kazany egy iskolájában, a támadásnak eddig 8 halálos áldozata és 21 sebesültje van. A legfrissebb adatok szerint a támadást egy 19 éves helyi fiú hajtotta végre, akit a biztonsági erők elfogtak – írta meg a 444.

Egy 19 éves támadó lőtt le gyerekeket és tanárokat a kazanyi iskolában – Ezt lehet tudni róla

Fotó: Roman Kruchinin / AFP

A korábbi hírek még két támadóról számoltak be, de Lilija Galimova, a tatárföldi elnök sajtószolgálatának vezetője ezt cáfolta, szerinte a támadó magányos elkövető volt.

Az elkövetőt Ilnaz Galjavijev néven azonosították. Áprilisig egy főiskolán tanult, ahol csendes, nyugodt diákként ismerték, tisztelettudóan viszonyult a többiekhez és a tanárokhoz, de áprilisban tanulmányi problémák miatt eltanácsolták a főiskoláról – mondta az egyik ottani forrás a TASZSZ orosz hírügynökségnek.

Egy 19 éves támadó lőtt le gyerekeket és tanárokat a kazanyi iskolában – Ezt lehet tudni róla

Fotó: Roman Kruchinin / AFP

A Nemzeti Terrorellenes Bizottság (NAK) információs központja szerint kb. fél 10-kor egy fegyveres tüzet nyitott a Volga menti nagyváros Dzsaudat Fajzi utcájában lévő 175-ös számú iskolában. A támadás pillanatában több mint 700 diák tartózkodott az épületben, továbbá az iskola kb. 70 munkatársa, köztük több mint 50 tanár.

A támadó a főbejáraton át sétált be az épületbe, ahol automata fegyverből tüzet nyitott. A helyszínen megtalált fegyver viselésére a nyomozók szerint néhány hete, április végén kapta meg az engedélyt.

Egy diák korábban a TASZSZ-nak azt mondta, a támadás előtt robbanás rázta meg az épületet. A közösségi médiában terjedő felvételek szerint menekülő gyerekek ugráltak ki az emeleti ablakokon, többen megsérültek, egy orosz tévéadás szerint két gyerek bele is halt abba, hogy kiugrottak a második emeleti ablakon – írta meg a BBC.

Forrás: 444.hu, BBC
Címlapkép: AFP

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.