Ne reménykedjen akit keleti vakcinával oltottak, és Németországba utaznak. Ott ugyanis egyelőre nem ismerik el beutazásnál a koronavírus elleni védőoltást, ha nem európai uniós engedéllyel rendelkező vakcináról van szó – mondta a szövetségi egészségügyi miniszter szerdán Berlinben az MTI tudósítása szerint.

Már Németországba sem utazhatunk keleti oltással

Fotó: 123rf.com

Jens Spahn tájékoztatóján a Szputnyik V- és a Sinopharm-féle oltóanyaggal kapcsolatban elmondta, hogy a karanténkötelezettség alól csak az EU-ban engedélyezett készítményekkel beadott oltás ad felmentést Németországban. Minden egyéb készítménynél meg kell vizsgálni, hogy megfelel-e az EU-s használati engedélyhez szükséges követelményeknek.

Nemcsak a betegség elleni védelem hatásosságát és a biztonságosságot kell igazolni, hanem azt is, hogy ugyanúgy erőteljesen csökkenti a kórokozó átadásának veszélyét, mint az EU-ban engedélyezett oltóanyagok. Ebben az esetben „nincs problémám azzal, hogy egyenrangúként ismerjük el, de szeretném látni a bizonyítékokat” – mondta a miniszter.

Ezzel ellentétben Menczel Tamás, külügyi államtitkár arról biztosította a lakosságot, hogy több országban is elfogadják már a magyar állam által kiállított plasztikkártyákat. Igaz, ahogy írtunk is róla, Horvátországba sem engednek be csak a kártyával.A teljes nyilatkozat a 24.hu cikkében olvasható. 

Forrás: 24.hu 

Címlapfotó: 123rf.com 

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
@Csizmás Kond: Ne reménykedj fidesz bunkó, áthúzták az elmebeteg számitásaitokat , nagyon helyes jó nektek Kina meg az Oroszok
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
A leghitelesebb helyről való visszajelzése annak, amit itt már többen (sokan) leírtunk. Ahogy ezzel azt is kimondta a Fidesz, hogy a kártya célja csupán csak egy havernak kiírt biznisz volt.
ébresztő2022
Segítsetek már légyszi! Mindenhol csak az oltásosok utazásával foglalkoznak. Én beteg voltam, van kártyám (4 hónapos lejáratú) oltást csak 2,5 hónap múlva kaphatok. Én utazhatok, mit kell felmutatnom a kártyámon kívül? Sem a " greenpass" kapcsán nincs erről szó az EU-ban, se a kakadut nem hallottam, hogy erről beszélt volna!
kokopelli
@libellle: ...egy biztos, hogy nem Németországba!
kokopelli
@ébresztő2022: ...én megkérdezném azon országok konzulátusán ahol át akarok utazni. Lehet,hogy a végcél
engedélye is elég?
ébresztő2022
@kokopelli: köszi, közben már megtaláltam, hogy a kártyával és az antitestet igazoló lelettel az EU-ba lehet majd menni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.