Gyanúsítottként hallgatja ki az osztrák korrupcióellenes ügyészség (WKStA) Sebastian Kurz kancellárt és a kabinetfőnökét, Bernhard Bonellit.

Rabosítják az osztrák kancellárt, mert nem mondott igazat

Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna

A gyanú szerint hamis vallomást tettek egy vizsgálóbizottság előtt, amit eredetileg az ibizai botrány kivizsgálására hoztak létre, de mára több korrupciós botránnyal is foglalkozik – írja a 444.hu.

Kurzot azzal gyanúsítják, hogy hazudott az osztrák állami befektetési alap (ÖBAG) vezetője, Thomas Schmid kinevezésével kapcsolatban. A kancellár ugyanis azt állította, hogy nem vett részt Schmidt kinevezésében, de az ügyészséghez eljutott chatüzenetek pont az ellenkezőjét bizonyítják. Az osztrák alkotmánybíróság most kimondta, hogy Kurznak és a kancelláriának több ezer e-mailt és aktát kell a vizsgálóbizottság rendelkezésére bocsátania.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/EPA/Christian Bruna

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Majd mikor a csútkányt rabosítják!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
Csak jelzem, Ausztria kis hazánk laborja ;)
csipetke
Óóó, nálunk már az egész fidesz-banda rabosítva lenne már kb 11 éve.Szinte mindennap tesznek rá egy lapáttal.Nálunk inkább azt kell figyelni.hogy mikor mondanak tökvéletlenül igazat.
Giovanni Alba
@csipetke: ma, 17:35
A rabosítás kevés, alapos gyanú miatt, a bűnismétlés elkerülése érdekében előzetes letartóztatás, a vagyon zár alá vétele, teljeskörű vagyonosodási vizsgálat. Amely növekmény nem igazolható hiteles módon, elkobozni. A vagyonosodási vizsgálat ki kell terjedjen a családi körre, és a kapcsolati hálóra is.
Nem kellene finomkodni. Hofi megmondta annak idején, a belgyógyász csak tapenolja az embert, de a sebész az belevág.
ómió
@Aki Én:Már megint, legalább egy másrahazudás erejéig, a Böszme-gazdádat véded, miközben alkalmasint meg rám hazudnád őt, tetüfi!? Rossz oktatód volt a foximaxin, vagy csak az elmeosztályon ragadt rád némi plusz-tudathasadás!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.