Gyanúsítottként hallgatja ki az osztrák korrupcióellenes ügyészség (WKStA) Sebastian Kurz kancellárt és a kabinetfőnökét, Bernhard Bonellit.

Rabosítják az osztrák kancellárt, mert nem mondott igazat

Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna

A gyanú szerint hamis vallomást tettek egy vizsgálóbizottság előtt, amit eredetileg az ibizai botrány kivizsgálására hoztak létre, de mára több korrupciós botránnyal is foglalkozik – írja a 444.hu.

Kurzot azzal gyanúsítják, hogy hazudott az osztrák állami befektetési alap (ÖBAG) vezetője, Thomas Schmid kinevezésével kapcsolatban. A kancellár ugyanis azt állította, hogy nem vett részt Schmidt kinevezésében, de az ügyészséghez eljutott chatüzenetek pont az ellenkezőjét bizonyítják. Az osztrák alkotmánybíróság most kimondta, hogy Kurznak és a kancelláriának több ezer e-mailt és aktát kell a vizsgálóbizottság rendelkezésére bocsátania.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/EPA/Christian Bruna

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Majd mikor a csútkányt rabosítják!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
A Böszme ilyen alapon még mindig nehéz vasban ülne!
Qqberci
Majd mikor a csútkányt rabosítják!...
Pálinkás Pál
látod orbán...fiatalabb kiadásod szarban van..te is abban leszel-...
rokker33
Itt Ausztriában működik az igazságszolgáltatás nem úgy mint magyarba!Ha kurz bűnös, akkor nem sokáig lesz vezető pozícióba!Orbánt soha senki nem fogja felelősségre vonni a tettéért!
Gazella
Zsírháj utánozó!! Megérdemlik!
Bár ez a elmebeteg zsírháj még nincs börtónben! De rem÷lem teszünk mi nép róla és elnyeri a méltó büntetését!!!
Aki Én
@ómió: Gazdádra meg a műanyaglakat is rárohadna. Ami késik, nem múlik.
jesz
többször el kellett olvasnom a cikket...méghogy az osztrák kancellár hazudott? meg a kabinefőnöke? áááá...ez biztos vicc...ezt röhögés nélkül nem lehet végigolvasni..

Itt hány embert kellene rabosítani?
Nessy
@jesz: Az egész kormányt ,a 133 bátor emberével együtt.
balos
@Horizont: Akkor még szerencséje van!Láttam én ilyen fostalicskát a "családja" által megnyuvasztva!
ila51
magyarul ujj lehyomatot vesznek tőle , belekerül a kis almanachba
Giovanni Alba
Felhívnám a tisztelt (és a kevésbé tisztelt) kommentelő társak figyelmét, hogy a rabosítás nem elzárás.
"A rabosítás a rendőrségi szakzsargonban és kriminalisztikában használt fogalom, amely annyit tesz, hogy a büntetőeljárás alá vont gyanúsítottról fényképfelvétel készül, tízujjas ujjnyomat lapot és tenyérlenyomatot vesznek tőle, valamint iktatják az adatokat a bűnügyi nyilvántartásban – hívták fel az Origó figyelmét a Lupovici Ügyvédi Iroda és az ugyvedipraxis.hu szakértői.
A rabosítás szó sem a büntetőeljárási törvényben (Be.) sem a büntető törvénykönyvben (Btk.) nem szerepel – fejtették ki a Lupovici Ügyvédi Iroda és az ugyvedipraxis.hu szakértői.
Ha egyszer valaki bekerül a bűnügyi nyilvántartási rendszerbe, adatait (ujjnyomat, DNS profil) a rendszerből csak akkor törlik, ha vele szemben a büntetőeljárást megszüntetik vagy a bíróság felmentő ítéletet hoz az ügyében, azaz, ártatlanul kerül ki a büntetőeljárásból."
Külön kiemelném a megrögzötten hazugozó, a forrásokat negligálók számára, hogy az idézetet a 'rigo 2019. 08. 14-i számából vettem.
Emmersson71
Csak jelzem, Ausztria kis hazánk laborja ;)
csipetke
Óóó, nálunk már az egész fidesz-banda rabosítva lenne már kb 11 éve.Szinte mindennap tesznek rá egy lapáttal.Nálunk inkább azt kell figyelni.hogy mikor mondanak tökvéletlenül igazat.
Giovanni Alba
@csipetke: ma, 17:35
A rabosítás kevés, alapos gyanú miatt, a bűnismétlés elkerülése érdekében előzetes letartóztatás, a vagyon zár alá vétele, teljeskörű vagyonosodási vizsgálat. Amely növekmény nem igazolható hiteles módon, elkobozni. A vagyonosodási vizsgálat ki kell terjedjen a családi körre, és a kapcsolati hálóra is.
Nem kellene finomkodni. Hofi megmondta annak idején, a belgyógyász csak tapenolja az embert, de a sebész az belevág.
ómió
@Aki Én:Már megint, legalább egy másrahazudás erejéig, a Böszme-gazdádat véded, miközben alkalmasint meg rám hazudnád őt, tetüfi!? Rossz oktatód volt a foximaxin, vagy csak az elmeosztályon ragadt rád némi plusz-tudathasadás!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.