Megkapták az engedélyt. 

Az Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszerfelügyelete (FDA) hétfőn engedélyezte az oltások beadását az érintett korcsoport számára, amely eddig csak a 16 éven felüliek számára volt elérhető. A serdülők esetében is kétdózisú az oltás, amelyeket három hét különbséggel kapnak meg, csakúgy, mint a felnőttek.

Amerikában már 12 éves kortól lehet oltani Pfizerrel

Fotó: DAVID MCNEW / AFP

Azonnal megkezdhetik a 12-15 év közötti gyerekek oltását a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájával az Egyesült Államokban, miután szerdán az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) is megadta az engedélyt.

A bonyolult hűtési és tárolási követelmények miatt a hatóságok azt várják, hogy a serdülők kezdetben a gyógyszertárakban és más, már működő oltópontokon kapják meg a vakcinát. A gyermekorvosi rendelők valószínűleg akkor kapcsolódnak be a folyamatba, ha sikerült kidolgozni az ehhez szükséges logisztikai stratégiát.

A Kaiser Family Foundation nevű amerikai non-profit szervezet által nemrégiben végzett közvélemény-kutatás kimutatta, hogy a szülők mindössze harmada szeretné beoltatni a gyerekekét, és általában azok a szülők adatnák be a koronavírus elleni vakcinát a gyerekeiknek, akik maguk is elfogadták az oltást.

A felmérés szerint a 12-15 éves gyerekeket nevelő szülők mindössze 30 százaléka mondta azt, hogy azonnal beoltatja gyermekét, 26 százalékuk megvárná az első tapasztalatokat, 18 százalék csak akkor oltatná be gyermekét, ha az iskola megköveteli, 23 százalék pedig teljesen elzárkózott a lehetőségtől.

Forrás: MTI
Címlapkép: AFP

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.