Nem lesz tárgyalás a tűzszünetről - jelentette be a katonai rádió kedden délelőtt, a rakétaháború kilencedik napján.

Az izraeli hadsereg egyelőre nem kíván tűzszünetről tárgyalni, mert már meghatározták a következő 24 óra katonai teendőit. Az aránylag nyugodt éjszaka után reggel újra fellángoltak a támadások. Egy rakéta becsapódott az övezet közelében egy lakóházba, de az ott lakók a harcok elől az ország északi részére menekültek, így csak anyagi kár keletkezet.

Nem lesz még tűzszünet az gázai–izraeli rakétaháborúban – jelentette be az izraeli katonai rádió

Fotó: HAZEM BADER / AFP

Kedd délelőtt felszólították az övezethez négy kilométernél közelebb lakókat, hogy tartózkodjanak házaikban, a hírmagyarázók szerint robbanószeres drónokkal és aknalövedékekkel készülő támadástól lehet tartani Gázából – fogalmaz a Telex.hu.

A katonai szóvivő jelentős eredményekről számolt be. A gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet alagúthálózatának eddig mintegy harmadát, 120 kilométert tettek használhatatlanná. Nem világos, hogy a Hamász hány fegyverese lelte halálát a járatokban a légicsapások idején – írja a lap.

Kedden hajnalban az előkelő Rimál negyedet bombázta az izraeli légierő, emellett többfelé a helyi parancsnokok otthonait, és megsemmisítették a Hamász öt, hadi célokra használt épületét. Megsemmisítettek továbbá hat olyan indítóállást, ahonnan Tel-Avivot is közvetlenül lőhetik. Tegnap este még így is kilencven rakétát lőttek ki Izrael irányába Gázából és húsz közülük az övezeten belül robbant fel.

Forrás: Telex.hu

Címlapkép:

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Arab testvérek ismét a Hősök terén aludtak? Vagy bírkózósz@rt reggeliztek? Miből jöhetett az a ""remek"" ötletük, hogy egy náluk, úgy anyagilag, mint felszerelésben sokszor gazdagabb országnak nekiugorjanak? És amikor azok visszacsapnak (persze a veszteség is arányosan nagyobb), akkor jön a nemzetközi sírás, hogy ""Báncsák szegény arabokat!"".
Egy olyan környezetben, ahol a népesség ennyire vegyes és a terület tulajdonjoga évezredek óta vitatott, pláne a gyengébbnek inkább tárgyalni kellene és nem a bajt keresni. Nekiugrik az egér az elefántnak. És mikor az pofán csapja, akkor jajgat.
Fideszesek:: sem zsidó, sem arab nem vagyok. Pusztán próbálnék az észszerűség határain belül maradni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.