Egyre nő a valószínűsége, hogy emberi mulasztás okozta a világjárványt írja a 444.hu.

Úgy néz ki hogy a koronavírus a Vuhani Virológiai Intézetből szabadulhatott el
Kép:Pixabay

Az eddig leginkább elterjedt nézet szerint a koronavírus denevérekről terjedhetett át emberre, esetleg tobzoskáról. A továbbra is zajló kutatások szerint lehet, hogy mégsem a kínaiak számunkra furcsa étkezési szokásai miatt tört ki a járvány.A világ egyik vezető tudományos lapjában, a Science-ben megjelent 18 hírneves virológus és epidemiológus által jegyzett levél, valamint Donald G. McNeil, illetve Nicholas Wade egészségügyi szakújságírók cikkei alapján egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a SARS-CoV-2, vagyis a koronavírus mégsem természetes úton került át állatról emberre.

A koronavírus a Vuhani Virológiai Intézetből szabadulhatott el a hiányos biztonsági szabályok miatt.

Ugyan Kína továbbra sem hajlandó nyilvánosságra hozni, hogy mi történt a járvány kezdetén, de több dologból is arra lehet következtetni, hogy van mit rejtegetniük. A vírus megjelenését hivatalosan 2019. december 30-án jelentették be a nemzetközi nyilvánosságnak, eredetére viszont nem adtak magyarázatot.A kínai hatóságok nem tették hozzáférhetővé a vuhani laboratóriumok eseménynaplóit.

A WHO 313 oldalas jelentésében végül mindössze 4 oldalban foglalkozott a koronavírus esetleges laboratóriumi eredetével. A szervezet igazgatója, Tedros Ghebreyesus további erőforrásokat ajánlott fel az elmélet bizonyítására.Si Cseng-li, a vuhani labor egyik kutatója már 2018-ban többször panaszt tett, amiért szerinte nem megfelelő a veszélyes vírusokkal foglalkozó intézet biztonsági protokollja. Erről Donald G. McNeil, a New York Times volt egészségügyi szakújságírója számolt be.

Az úgynevezett "Gain of Function (GOF)" kutatásokban mesterséges, laboratóriumi körülmények között a vírusokat úgy módosítják, hogy azok képesek legyenek emberi sejteket is megfertőzni

- írja Nicholas Wade egészségügyi szakújságíró. Ez alapvetően azt a célt szolgálja, hogy a folyamat biológiai mechanizmusát megismerve meg tudjuk akadályozni azt.

Hát a koronavírus esetében úgy tűnik, ez legalábbis nem sikerült.

Forrás:444.hu
Címlapkép:Pixabay

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Persze, mert a véletlen műve, hogy a világon működő ilyen laborok egyike éppen Vuhanban van. Akkor ez egy biológiai Csernobil, amit a régi új barátaink szabadítottak ránk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Persze, mert a véletlen műve, hogy a világon működő ilyen laborok egyike éppen Vuhanban van. Akkor ez egy biológiai Csernobil, amit a régi új barátaink szabadítottak ránk.
Peller Anikó
"mesterséges, laboratóriumi körülmények között a vírusokat úgy módosítják, hogy azok képesek legyenek emberi sejteket is megfertőzni"

Pontosan ez történt. A sarscov-2 embert fertőző vírus tüskefehérje RNS kódja 12 nukleotidbázis plusz információt tartalmaz a denevér (vagy a többi) genomhoz képest. Ez 4 plusz aminosavat kódol, ennyivel hosszabb a tüskefehérje és emiatt jobban illeszkedik az emberi ACE-2 receptorra.

Ilyen mutáció normálisan nincs, a mutációk általában eltévesztenek egy aminosavat és például glutaminsav helyett glutamint építenek be a fehérjeláncba ami jelentős töltéseltolódást okozva megváltoztathatja a fehérje térszerkezetét.
Rockxy
széttépte láncát és kiszabadult.
azóta dühöng.
de nem Ő, hanem az elmebaj.
kokopelli
@nezelodo: A nyugati sajtókban már régen lehozták egyes lapok! Csak az útvonalakat sikerült lassan kideríteni!
Csizmás Kond
...elszabadult...és ha már emberi akaratból akkor azt is oda kell gondolni, hogy ugye ez a vakcinagyártóknak hozoztt óriási jövedelmet...vagyis kína ezzel fel akarta virágoztatni a bilgétz cégét ?
lampa laz
Senki sem hitt a kínai mesében, csak a hülyék. Kipróbálták, h hogy pusztít a vírusfegyver a gyakorlatban.
balos
@Csizmás Kond: Menj a prosti oldalra,mert különben még árulónak néznek!
balos
kináról eszembe jut,hogy a japánok mit műveltek velük!Most úgy látszik sikerült a vissza vágás!Kár,hogy sokan elhítték,hogy nem tehetnek róla!
Gazella
@nezelodo: nem Vuhanból indult... Igaz a csernobil hasonlat... ..
Orosz vegyszer...
division
Az összeesküvés elmélet határtalan tud lenni.
Peller Anikó
@Gazella: De, úgy tűnik Vuhanból indult, ám a kérdés inkább az, a vuhani laborból indult-e? Vagy csak a piacról.

Aztán a kérdés az, szándékosság volt-e benne? Ha volt akkor miféle?
Lepényleső
Eddig üldözték aki hasonló véleményen volt,most meg próféta,- ha nem holt?
gina
Ha igy volna az nem mulasztás hanem szándékos volt... sokan vagyuk, és pláne az öregek !!!
kotos
Ha úgy nézzük, akkor úgy néz ki.
kokopelli
@Peller Anikó:...úgy állt a nyugati sajtókban is,hogy a laborhibát el akarták tussolni,de nem ismerték a vírus
hatását! Kb. abban az időben volt az is,hogy Olaszország felől lezárták a vonatközlekedést Salbzurg felé (RailJet),
és nem tudtam a Keleit elérni Münchenből!!A távolkelet felől beérkező luxushajókat (Bari -ban) karanténba zárták
ugyan,de kicsit későn.Szitkozódtak is az utasok,hogy ott ragadtak a "digóknál"! !
Toller Béla
Na, de ha beigazolódik, ha csak megalapozottá válik a a gyanu, nem kellene minden létező kapcsolatot megszakítani azzal az országgal ? Már csak Oroszország és Irán miatt is !
Peller Anikó
@emerencia: Nagyon jó videó, úgyszólván eldönti a kérdést:

a sarscov-2 mesterséges eredetű

és valószínűleg a vuhani laborból bújt ki a kerítés alatt.
Istenakinincsen
Bármi lehetséges,de nem hinném hogy a kínaiak saját magukat biológiai fegyverrel támadják.
Nem lehetséges hogy azért pont ott terjedt el mert őket tudják felhasználni a leghatékonyabban a terjesztésre?Nagyon sokan vannak és bárhová elutaznak egy két jó üzletért.
Hová tünt az iszlám állam?Lapítanak?Ördögi terv volt a szeptember 11...
...Lehet hogy ez a második hullám?
Peller Anikó
@Istenakinincsen: Nem úgy néz ki, hogy szándékosan fertőzték volna magukat és aztán mindenkit. Ők vizsgálták és kisérleteztek a denevérekkel ami aztán valahogy (nem nehéz) elszabadult.
Az emerencia videó nagyon jól összeszedte a bizonyítékokat:

- a laborban kisérleteztek a vírussal, 4 plusz aminosavat építettek be a tüskefehérjébe. Ebből kettő egy vágási helyet épített a fehérjébe amelytől alkalmas lett emberi fertőzésre. Ezt a procedúrát a labor kínai kutatói már évekkel ezelőtt leközölték azzal, hogy így képesek lehetnek fertőzővé tenni a denevérvírust. Ez a vágási hely semelyik denevér sars vírusban nem szerepel a természetben. Aztán lőn, egyszercsak elszabadult a vírus és az pont tartalmazza a kisérlet eredményét, a vágási pontot.

- A kutató fazon első dolga volt a kisérleti eredményei, protokollja letiltása (ahelyett, hogy közzétette volna) és azonnal a hadsereg emberét ültették a labor élére. És nyilván tagadnak mindent.
Istenakinincsen
@Peller Anikó: Valahogy elszabadult???Elképzelhető ez is ahogy még sokminden más magyarázat,de ehhez is kellett egy vagy több elkeseredett/minden mindegy állapotban lévő ember.
Biológiai fegyvert fejlesztettek és ki akarták próbálni?vagy csak egyszerű hanyagság?
Kezdem nem érteni.
Istenakinincsen
Érdekes az emerencia video,de túl sokszor említi a "véletlent".Véletlenek nincsenek.
Mindennek megvan a jó oka és az előzménye.
Sajnos az a helyzet,hogy a nyomtatott betűvel írott dolgokat az emberek hajlamosak elhinni és innen a video csak egy lépés...ahol már csak olvasni sem kell!
Nem kell mindent feltételek nélkül elhinni mert átvernek,elhiszed és terjeszted.
Peller Anikó
@Istenakinincsen: A véletlen csupán annyit jelent, hogy te nem tudod az okát. Vannak ilyenek, nagyon sokan.

Na higgy el mindent feltétel nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.