Nemrég bebörtönözték a legismertebb orosz ellenzékit, Alekszej Navalnij , majd utána mentek a politikus szövetségeseinek is. Ha ez még nem lenne elég, rászálltak a civilszervezetekre és a még független sajtó maradékára is. 

Itthon is ez lesz a recept? Térde kényszerítették a teljes orosz ellenzéket

Fotó: ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP

A szeptemberi parlamenti választásra készülő orosz hatóságok az utóbbi hónapokban minden korábbinál nagyobb lendülettel számolnak le az ellenzékiekkel és mindazokkal, akik nem állnak be Vlagyimir Putyin államfő szolgálatába. Miután tavaly augusztusban – minden bizonnyal az orosz titkosszolgálat, az FSZB ügynökei – a szibériai Tomszkban megpróbálták megölni Alekszej Navalnijt, idén januárban a hatóságok őrizetbe vették a németországi gyógykezelésről hazatért ellenzékit, majd néhány héttel később letöltendőre változtatták a politikusra – állítólagos gazdasági bűncselekmények miatt – kirótt felfüggesztett börtönbüntetést – írja a HVG.hu

Míg sokan abban bíznak, hogy az elnyomás enyhülni fog a választások után, az elemzők egy része szerint ez hiú remény. „Valószínűleg csak áltatjuk magunkat azzal, hogy októbertől javulni fog a helyzet. Semmi indok sincs ugyanis arra, hogy a szilovikok (a hadsereg, a rendőrség és a titkosszolgálatok vezetői) visszaadnák most kapott felhatalmazásaikat és felhagynának a házkutatásokkal és őrizetbe vételekkel” – vélekedett Ilja Klisin egy USA-ba emigrált orosz újságíró.

Mivel az orosz politikai receptet szívesen követi a NER is, a "külföldi ügynök" megnevezéssel a magyar kormány is próbálkozott hazai civil szervezetek és sajtótermékek kapcsán, akár megoldásokat is láthatunk a jövőre a hazai politikai módszereket illetően.

Forrás: HVG.hu 

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Nagyon szeretne már orbán itt tartani, de itt azért szerencsére más a helyzet...Itt is elkövetnek mindenféle genyó dolgot,pl ismét meghosszabbítva a különleges jogrend.Miért is? Minden nyitott, teltházas focimérkőzések lesznek,sokezer fővel,de érdekes módon pl tüntetés csak 500 főig. Kicsit se átlátszó a dolog...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@csipetke: A média tekinteteben mar elértük a ruszkikat. Szinte minden O1G kezében van. Videken esély sincs hiteles forráshoz jutni, eltekintve azoktól akiknek van internetes hozzáférésük, es tudjak is, hogy hol kell keresgélni. De Budapest sem sokkal jobb, mert az ellenzéki médiákat folyamatosan hallgattatják el.
Toller Béla
A magyar szilovik fél, hogy pofánvágják a setétben. Ez egy kis ország, kis erdőkkel, a Sas-hegyi orbánista partizánosztagoknak semmi esélyük ! Ki fognak állni a Parlament elé, a tömeg meg hülyére röhögi rajtuk magát ! Ott halnak éhen, ha nagyon bekeményítenek ! Szerintem Magyarországon elérték a legnagyobb kiterjedésüket ! Innen már csak lefelé vezet az út ...
kissé felnőttem
@csipetke: @csipetke: Zarándoklat orbántól minden kitellik van koktél pálinka finom borok ja meg 47 000 ből meg lehet élni.
balos
@csipetke: Tüntetés a jövendő árvízkárosultjai mellett!Az alul fizetett csendőrség sorfala mellett!
balos
@kissé felnőttem: Akkor kellett volna a vodkába fojtani,mikor első ténykedésével a házi pálinka főzést törvénybe foglalta és a "csiklói" bedöntőtték a deviza hiteleseket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.