Hamis bombariadóval és katonai gépekkel kényszerítették ki, hogy a gép leszálljon. A célszemély egy ismert fehérorosz politikus volt.

A Washington Post azt írja: a fehérorosz ellenzék szerint az intézkedés csak ürügy volt arra, hogy letartóztathassanak egy ismert ellenzéki aktivistát, akik a gép fedélzetén utazott át szülőföldje felett.

A minszki repülőtér bombariadót jelentett, az állami média szerint Aljekszandr Lukasenka elnök ezért parancsot adott, hogy vadászgépes kísérettel szállításák le az utasszállítót.

Filmbe illő részletek, nemzetközi botrány: vadászgépekkel földre kényszerítettek egy Ryanair gépet, hogy letartóztassák az egyik utast

Fotó: ONLINER.BY / AFP

A gép egyik utasa Roman Prataszevics volt. Protasevics emigrációban, Fehéroroszországon kívül vezette a népszerű ellenzéki NEXTA Telegram csatornát. Őt a minszki leszállás után azonnal őrizetbe vették. – írja a 24.hu

A híradások szerint Protasevicsnek hazájában halálbüntetéssel kell szembe néznie, miután a tavalyi kormányellenes tüntetések idején fellépő belorusz rendőrség brutalitását leleplező NEXTA létrehozóját terroristának nyilvánították.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke teljességgel elfogadhatatlannak nevezte az incidenst. Ausztria és Németország pedig azonnali magyarázatot követelt Minszktől a történtek miatt. Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter elfogadhatatlannak nevezte a fehérorosz hatóságok cselekedetét és az uniós tagállamok határozott és egységet válaszát követelte az ügyben.

Forrás: 24.hu 

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
"Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter elfogadhatatlannak nevezte a fehérorosz hatóságok cselekedetét és az uniós tagállamok határozott és egységes válaszát követelte az ügyben."
Meg fogjuk vétózni, tuti.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zz
@verőce21: ez nagyon gyenge koppintás volt.
justhpeter
@zz: Mára már eleget tettél, lehet visszafeküdni. Ha valaki még ilyen későn is nyal az biztosan beteg.
Lepényleső
Keleten ez a szokás,s ha ránézünk a térképre elfoghat minket a zokogás?
human
@Shikari: Mikor védett terroristát az EU?
levarosbukta
@Shikari: és ez mitől jogszerű? Hamis indokkal leszállásra kényszeríteni egy repülőgépet. Ennyire nem lehetsz agymosott.
zz
@justhpeter: ki hova nyal? Értelmezési gondjaid vannak? A betegség nálad van alighanem nyaktól fölfelé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.