A brit kormány hétfőn azonnali hatállyal felfüggesztette a Belavia fehérorosz légitársaság nagy-britanniai működési engedélyét és intézkedett arról is, hogy a brit légitársaságok ne használják Fehéroroszország légterét.

Itt a brit válaszcsapás Fehéroroszországnak

Az ügy előzményeként vasárnap a fehérorosz hatóságok pokolgépes fenyegetésre hivatkozva leszállásra kényszerítették Minszkben a Ryanair ír légitársaság Athénból Vilniusba tartó járatát. Az akcióban a fehérorosz légierő egyik MiG-29-es vadászgépe is részt vett.

A Ryanair járatán utazott Raman Prataszevics, a fehérorosz kormány által szélsőségesnek nyilvánított NEXTA Telegram-csatorna volt főszerkesztője is, akit a minszki leszállás után őrizetbe vettek.

Grant Shapps brit közlekedési miniszter hétfőn a Twitteren bejelentette, hogy felfüggesztette a Belavia nagy-britanniai működési engedélyét és utasította a brit polgári repülésügyi hatóságot (CAA) annak elrendelésére, hogy a brit légitársaságok kerüljék el a fehérorosz légteret.

Forrás: MTI

Fotó: Pixabay

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A végén az összes fehérorosz repülő Ferihegyen fog leszállni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
A végén az összes fehérorosz repülő Ferihegyen fog leszállni.
Gauntlet
Kevés! Tekintsék bűnszervezetnek a belarusz vezetést!
Peller Anikó
Nnna, az euna sor. Tessék lássék. A mi gyagyásunkat meg tessék nelássék.
csipetke
Minden országnak követnie kellene az angol pédát. Nagyon foshat lukasenka,ha a fiatal újságíró srác miatt csinálta/csináltatta ezt a dolgot. Az ellenzéki vezető azt mondta,hogy valószínűleg kínozzák az újságírót,mert sokat tudhat. És orbán az ilyenekhez dörgölőzik...
csapnivalo
Az EU eközben csak ejnyebejnyézik, meg cöccög. Itt a példa, azonnal szankciózni kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.