A helyzet akkor kezdett kiéleződni, mikor az amerikai elnök utasítást adott az amerikai hírszerző ügynökségeknek, hogy mihamarabb tárják fel a koronavírus-járvány eredetét – adta hírül a 24.hu. 

Kína visszavág: állítják, hogy egy amerikai laborból is indulhatott a koronavírus
Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej

Joe Biden amerikai elnök nemrégiben annak a lehetőségnek a vizsgálatát is kérte, hogy a kórokozó SARS-CoV-2-vírus egy kínai laboratóriumból kerülhetett ki. Erre Csao Li-csien kínai külügyi szóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján arra emlékeztetett, hogy a WHO szerint ennek lehetősége „rendkívül valószínűtlen”.

A szóvivő, aki korábban a Twitter-oldalán is közzétett olyan elméletet, miszerint a koronavírust akár az amerikai hadsereg is behurcolhatta Vuhanba, csütörtökön arról beszélt, hogy a kórokozó amerikai katonai laboratóriumból is származhat.

– írja a 24.hu. Hozzátette: „számos kétség merült már fel” a Fort Detricknél lévő laboratóriummal kapcsolatban, ezen kívül pedig  az Egyesült Államok még több mint kétszáz másik laboratóriumot működtet világszerte.

Csao szerint Washingtonban egyesek az őket a járvánnyal kapcsolatban terhelő felelősségről kívánják elvonni a figyelmet a „megbélyegzéssel és politikai manipulációval”. Azt is hangsúlyozta, hogy amennyiben az Egyesült Államok felkéri Kínát, hogy vegyen részt egy teljes körű vizsgálatban, úgy Kína is arra fogja kérni az Egyesült Államokat, hogy Pekinget követve engedélyezzen nemzetközi vizsgálatokat a saját területén.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
A bizonyítékok már rég elvannak tüntetve. Ha találnak valamit az nem lesz elegendő bizonyíték egy ország vagy szervezet megvádolásához Ez már valószínűleg sosem derül ki, mint szeptember 11 vagy osama bin laden valódi személye!
csak úgy....
@rokker33: elöbb-utóbb mindenre fény derül csak azt nem mindenki éri meg.
Yoda69
Éppenséggel indulhatott a Holdról is.
Csizmás Kond
...mongyuk a legelső híresztelések alapján, miszerint egy amerikai hadsereg tagja hozta el kínából a nyavalyát, aki egy mittudommilyen katonai biciklissport akármin vett részt több száz km.re Vuhantól, és csak ellátogatott a városba ahol megfertőződött ...szóval mintha a kép kezdene összeállni ?
human
Érdekes a kínai és a fideszes kommunikácó közti hasonlóság. Orbánék szokták mostanában diktatúrával és a média elnyomásával vádolni Nyugat-Európát. Pont, ők. Ez persze mindig csak a híveknek szól, ahogy a kínai kommunikáció is.
Peller Anikó
@Yoda69: Így van, indulhatott volna, de mégis vuhanból indult, lásd @emerencia: video,

youtu.be/CPRbiC-PieE?t=116

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.