A koronavírus-járvány okozta kihívások, az ellenállóképesség és a fellendülés, az integráció, valamint a szlovén uniós elnökség előtt álló feladatatok voltak a témái Borut Pahor szlovén, Frank-Walter Steinmeier német és Marcelo Rebelo de Sousa portugál államfő szlovéniai találkozójának vasárnap.

A szlovén uniós elnökség előtt álló feladatokról tárgyalt a szlovén, a német és a portugál államfő

Fotó: Emmi Korhonen / Lehtikuva / AFP

Az Európai Unió Tanácsának elnökségét betöltő tagállamok hármas csoportokban, úgynevezett elnökségi triókban működnek együtt egymással. Szlovénia július 1-jén veszi át a soros elnökséget Portugáliától.

Pahor a közös sajtótájékoztatón kiemelte: az európai eszme a legjobb dolog volt, ami az öreg kontinenssel megtörténhetett.

Jelezte: a szlovén elnökség alatt nem csak a koronavírus-válság kap hangsúlyt, hanem más témák is. Itt Európa jövőjét, a zöld és digitális politikát, valamint az EU-bővítését említette.

Szlovénia Európa-párti ország, amely létrejöttét harminc évvel ezelőtt a demokrácia és Európa eszméjéhez kötötte – mondta, hozzátéve: "ennek kell vezetnie minket akkor is, amikor a 27-ek élére állunk".

A portugál elnök szerint a mostani legfontosabb kihívások a digitalizáció, az ifjúság és EU szerepe a világban.

Meggyőződésnek adott hangot, hogy a szlovén elnökség fontos lesz Európa és a világ számára.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
" Szlovénia Európa-párti ország, amely létrejöttét harminc évvel ezelőtt a demokrácia és Európa eszméjéhez kötötte – mondta, hozzátéve: "ennek kell vezetnie minket akkor is, amikor a 27-ek élére állunk". Ezt Janez Jansa is így gondolja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.