Az év végéig mintegy húsz új alakulat és egység jelenik meg az orosz nyugati katonai körzetben – írja az MTI.

Sojgu: megnőtt a katonai fenyegetés a NATO részéről, húsz új egység vonul az orosz nyugati katonai körzetbe
Fotó: MTI/EPA/Kreml/Szputnyik/Pool/Alekszej Druzsinyin

Szergej Sojgu védelmi miniszter az orosz védelmi tárca vezetői kollégiumának hétfői tanácskozásán jelentette be az intézkedéseket. A lépést azzal indokolta, hogy a térségben felerősödött a NATO-országok katonai tevékenysége, megnőtt a fenyegetés.

A tárcavezető szerint az Egyesült Államok hadászati légiereje repüléseinek intenzitása az elmúlt hét év alatt 14-szeresére nőtt. Kifogásolta, hogy a manőverező robotrepülőgépeket hordozó NATO-hadihajók csak az elmúlt évben háromszor teljesítettek feladatot Kalinyingrád megye közelében, 2016 óta pedig 18 alkalommal futottak ki feltételezett indítási körzetbe a Balti-tengeren.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/EPA/Kreml/Szputnyik/Pool/Alekszej Druzsinyin

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Ez a sojgu, ez a sojgu ...Csak azt felejti el elmondani, hogy mindezt megelőzően, mindig egy lépéssel előrébb az oroszok gyakorlatoznak a határok közvetlen közelében, kicentizik a felségvizek határait, megnövelik a már telepített eszközök hatótávolságát, javítják a pontosságukat és növelik a számukat is. Kalinyingrád és környéke a legerősebb katonai támaszpont Európában, a legnagyobb is ! És elsőként zárták le a z Open Sky program elől ! Ezzel miért nem büszkélkedik az a sojgu ...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.